Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Handige tips voor het opruimen van je haaraccessoires

26 september 2016 | Haarverzorging
Handige tips voor het opruimen van je haaraccessoires

Ben je helemaal weg van hairstyling, dan ken je vast wel het probleem dat je haaraccessoires overal rondslingeren. Je kunt nog zoveel elastiekjes en clips hebben, maar diegene die je nodig hebt is natuurlijk nergens te vinden. Daarom geven we je hier enkele tips voor het opruimen van je haaraccessoires. Ook als je een eigen kapsalon hebt, kunnen sommige tips van pas komen; goedkoop, praktisch én creatief!

1. Bewaar elastiekjes altijd op dezelfde plek

Dat is voor de meeste liefhebbers van hairstyling gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hier enkele creatieve oplossingen die je daarbij kunnen helpen. Heb je misschien een mooie fles champagne of wijn in de kast staan, die staat te verstoffen? Zet hem op je kaptafel en gebruik hem om je elastiekjes op te ruimen door ze om de hals van de fles te hangen. Is het tijd om die fles te openen, dan hoef je hem daarna niet naar de glasbak te brengen. Spoel hem uit en je kunt hem opnieuw voor hetzelfde doel gebruiken! Een andere tip: gebruik een karabijnhaak voor je elastiekjes. Ook dat is een goedkope en gemakkelijke oplossing. Als je je elastiekjes op kleur ordent ziet het er ook nog mooi en overzichtelijk uit.

Karabijnhaak Bron: Beautifullybellafaith.com

2. Waar zijn mijn schuifspeldjes?

Ook schuifspeldjes lijken een eigen leven te leiden en te verdwijnen op de momenten dat je ze het hardst nodig hebt. Een goede oplossing om schuifspeldjes niet kwijt te raken is door naast je spiegel een magneetstrip aan de muur te bevestigen en hierop een voorraad schuifspeldjes te ‘plakken’. In plaats van een magneetstrip kun je ook een brede elastische band gebruiken in een kleur die bij je interieur past en daar de speldjes aan hangen. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om je schuifspeldjes op een slimme manier te bewaren. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een magnetische papercliphouder, een leeg TicTac-doosje (handig voor onderweg) of laat je eigen fantasie op de loop gaan!

Magneetstrip voor schuifspeldjes Bron: SuperWoman Bron: SuperWoman

3. Hoe berg ik mijn krul- en stijltangen netjes op?

Als je even ‘out of the box’ denkt, zijn daar ook creatieve oplossingen voor te vinden. Wij zijn alvast voor je op zoek gegaan naar inspiratie. We ontdekten onder meer dat stukken pvc-buis uitkomst kunnen bieden. Bevestig ze in verschillende groottes aan de binnenkant van een kast. Je kunt je tangen en ook je föhns er dan gemakkelijk in hangen. Je kunt er zelfs een kleiner stukje pvc-buis naast hangen om ook de kabel mooi op te bergen. Je kunt ook een stuk pvc-buis op je desk plaatsen voor je föhn, gezien je die vaak gebruikt. Geef de pvc-buis een leuk kleurtje en je bent klaar!

Bron: Listotic.com Bron: Listotic.com

4. Jampotten gooi je nooit zomaar weg!

Nog een goedkope, maar hele praktische oplossing is het slim gebruikmaken van lege jampotten. Heb je een plank aan de muur hangen om spullen op kwijt te kunnen? Waarom zou je dan alleen de bovenkant van de plank gebruiken? Schroef de deksels van de lege jampotten aan de onderkant van de plank en je draait de jampotten er zo op vast. Speldjes, elastiekjes, clips; alle kleine accessoires kun je zo op een praktische en creatieve manier opbergen. Om het er zo netjes mogelijk uit te laten zien is het wel een goed idee om allemaal dezelfde jampotten te gebruiken.

Bron: Poofy Cheeks Bron: Poofy Cheeks

5. Wijnrek voor je haarsprays

Sommige mensen leggen met zorg een mooie wijncollectie aan en tonen deze trots in een goed gevuld wijnrek. Maar niemand heeft ooit gezegd dat je een wijnrek alleen maar voor flessen wijn mag gebruiken; je kunt er ook prima je bussen haarlak in kwijt! Een wijnrek is een perfecte oplossing voor het ordenen van je sprays, terwijl je er tegelijkertijd gemakkelijk bij kunt. Verf het wijnrek in een kleur die past bij de rest van je interieur of bij het interieur van je kapsalon. Nog geen kappersdiploma? Dan is onze Kappersopleiding misschien iets voor jou?

Bron: Cosmopolitan Bron: Cosmopolitan

6. Je haarborstels handig opbergen

Als hairstyling liefhebber of kapper heb je allerlei soorten borstels en kammen. Dat kan een zooitje worden als alles door elkaar ligt. Je kunt ze bijvoorbeeld in mooie lege vintage blikken zetten of lege blikken in een kleur verven die bij je interieur past. Een andere goede tip is het gebruik van een schoenenhanger aan de muur. In plaats van schoenen kun je hier ook prima je borstels en kammen in kwijt. Zoek je een nog creatievere oplossing, wat dacht je dan van een bak met koffiebonen? Je leest het goed; in een bak met koffiebonen kun je je borstels en kammen mooi rechtop zetten. We kwamen het tegen als oplossing voor make-up penselen, maar het kan ook prima werken voor het opbergen van haarborstels. Kortom, een praktische, creatieve budgetoplossing waar je beslist veel leuke reacties op zult krijgen. Van hairstyling je beroep maken? Ontdek hier alle Haartooi Opleidingen van Wellness Academie.

Bron: Welke.nl Bron: Welke.nl

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie