* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor roodheden camoufleren met make-up

11 januari 2018 | Visagie
Tips voor roodheden camoufleren met make-up

Een perfecte egale huid in de winter is een grote uitdaging. In de winter heeft onze huid veel te verduren van temperatuurverschillen tussen binnenshuis en buitenshuis en uitdrogende en irriterende factoren als wind, kou en verwarming. In de winter heeft bijna iedereen weleens last van roodheid in het gezicht; op de neus, rond de mond, op de wangen. Goed hydrateren is het advies, maar dan nog zitten er weleens dagen of periodes tussen dat er niet op te vechten is tegen de roodheden. Daarom geven we je hier tips voor roodheden camoufleren met make-up!

Foundation dilemma

De winterhuid kan roder zijn, maar tegelijkertijd op sommige plekken ook bleker. Dat brengt een dubbel probleem met zich mee. Welke foundation moet je nu kiezen? Veel mensen kiezen een iets lichtere foundation in de winter dan in andere seizoenen, omdat hun huid anders al snel te donker gaat lijken. Maar in combinatie met roodheden, kan je huid er daardoor juist bleker en grauwer uitzien. Je krijgt zo eveneens al snel een masker-effect. Oftewel, het is overduidelijk dat je wat wilt verbergen. De kunst van oneffenheden camoufleren, is uiteraard dat niemand het opmerkt dat je wat te verbergen hebt. Hoe los je dit foundation dilemma op?

Twee tinten foundation

Je lost bovenstaand probleem op door twee tinten foundation te gebruiken; één foundation in een tint lichter dan je normaal gebruikt en één foundation in een tint donkerder dan je natuurlijke tint. De lichtere foundation is bedoeld voor de blekere delen van de huid die niet rood zijn. De donkere foundation is bedoeld voor het camoufleren van de roodheden in je gezicht. Door een donkere, diepere tint te gebruiken, verberg je de roodheden en voorkom je dat de plekjes een grauwe uitstraling krijgen. Leer om huidtinten te herkennen en hiervoor de perfecte foundation te kiezen in onze Cursus Visagie (Basis).

Omdat de huid in de winter vaak wat droger is, gebruiken we bovendien het liefst een crème foundation. Heb je echter een wat vettere huid, dan kun je beter een poederfoundation gebruiken. Nu is het zaak om deze twee tinten foundation op de juiste manier aan te brengen en te blenden. We helpen je op weg!

De truc? Reverse contouring!

De techniek die we je hier aanleren wordt binnen de visagiewereld ook wel ‘reverse contouring’ genoemd. De bekende make-up artist Wayne Goss mag als pionier van deze techniek aangewezen worden. Bij contouring breng je de donkere kleur vaak onder de lichtere kleur foundation aan om schaduw te creëren, bijvoorbeeld onder de jukbeenderen. Nu gaan we juist het omgekeerde doen. Breng de donkere foundation bovenop de roodheden aan, bijvoorbeeld bovenop je jukbeenderen. De lichtere kleur breng je eronder aan.

Bij de neus zijn vaak het puntje van je neus en de zijkanten wat roder; ook hier breng je de donkere tint aan en daarlangs de lichtere tint. Daarnaast kunnen ook de plek net boven de kaaklijn, rechts en links in het midden van je voorhoofd en de huid net langs de haarlijn, in de winter roder zijn. Ook op deze plekken kun je de donkerdere foundation aanbrengen. Op de blekere plekken breng je de lichte foundation aan. Vervolgens gebruik je een make-up sponsje om de lichtere en donkere foundation met deppende bewegingen te blenden, zodat je één mooi geheel krijgt. Het kan zijn dat de roodheid er nu toch nog doorheen schijnt. Dit kun je bijwerken door nogmaals wat donkere foundation op deze plekken aan te brengen en dit opnieuw te blenden.

Fixeer met poeder

Na het aanbrengen van de foundation, kun je de foundation fixeren met poeder voor een langdurig resultaat en om te veel glans weg te werken. We raden je aan om de poeder vooral aan te brengen op het voorhoofd, op de neus, langs en onder de neus en op de kin. We willen niet dat deze gedeeltes er glanzend uitzien. Door juist geen poeder op de jukbeenderen aan te brengen, houd je hier een mooie reflectie, die voor een mooi contrast en een stralende uitstraling zorgt. Je hebt nu een prachtige basis gelegd en je kunt verdergaan met de rest van je make-up, zoals de oogmake-up en lipmake-up. Wil je ook hier alles over weten? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie