Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Social media wedstrijden voor je salon? Enkele tips!

19 september 2016
Social media wedstrijden voor je salon? Enkele tips!

Hoe genereer je Facebook likes? Hoe zorg je ervoor dat jouw slogan ontelbaar vaak ge-retweet wordt? Hoe creëer je nog meer volgers op je Pinterest account? Wat je nodig hebt is content! Het liefste ook nog eens spraakmakende, inspirerende en vernieuwende content. Vooral social media wedstrijden zijn populair. Maar hoe doe je dat? Lees hier onze tips voor social media wedstrijden voor je salon.

1. Bepaal je doel

Voordat je een wedstrijd start, is het belangrijk om goed helder te hebben wat je wilt bereiken met je social media campagne. Wil je een bepaalde behandeling aanprijzen? Simpelweg je naamsbekendheid vergroten? Je mailinglist uitbreiden? Of wil je werken aan de binding met je bestaande klantenkring? Stel jezelf één duidelijk doel zodat je jouw wedstrijd hierop kunt afstemmen. Een social media wedstrijd kan een leuk onderdeel zijn van je marketingstrategie. In onze cursus maak je salon succesvol leer je meer over hoe je jouw salon of praktijk ‘in the picture’ kan zetten.

2. Bepaal de vorm

Met het doel duidelijk voor ogen, is het tijd om de vorm van je wedstrijd te bepalen. Je kunt social media wedstrijden of campagnes zo uitgebreid, toegankelijk of koud (zoals bij de ice-bucket challenge) maken als je wilt. Een van de meer toegankelijke manieren is om mensen een slagzin te laten verzinnen, een korte anekdote te laten schrijven of om een vraag te laten beantwoorden:

 • ‘Ik ga naar Kapsalon Twist, omdat…’
 • Schrijf een korte anekdote over jouw grootste beauty blunder.
 • Waarom kun jij deze winter 5 hot stone massage sessies gebruiken?

Fotowedstrijden op social media zijn ook heel populair. Laat mensen een mooie, creatieve of verrassende foto op Facebook posten van een kapsel dat ze bij jou hebben laten aanmeten, of van de mooie wimperextensions die je hebt gezet of van de prachtige gelnagels die jij hebt gecreëerd. Wat valt er te winnen? Er moet natuurlijk wel een aantrekkelijke prijs tegenover staan, die mensen uitdaagt om daadwerkelijk mee te doen!

3. Social media wedstrijden: bepaal de regels

Heb je jouw idee voor social media wedstrijden uitgewerkt, dan is het tijd om de regels helder te maken. Je wilt immers voorkomen dat onduidelijkheid of ontevredenheid achteraf tot negatieve publiciteit leidt. Probeer de wedstrijd zo transparant mogelijk te houden en communiceer ook helder tot wanneer de wedstrijd loopt. Vooral wanneer je kiest voor een social media wedstrijd via Facebook, is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Het communiceren van duidelijke regels voor deelnemers is namelijk een van de regels die Facebook stelt in hun gebruikersvoorwaarden. Check deze voorwaarden altijd voordat je jouw social media wedstrijd start; Facebook update ze regelmatig.

4. Lanceer je social media wedstrijd

Nu je de wedstrijd hebt uitgedacht, is het tijd voor de lancering. Dit is een belangrijk moment waar je goed over moet nadenken. Is je wedstrijd duidelijk? Zijn de voorwaarden helder? Wat is de beste manier om je wedstrijd te lanceren en vooral ook wat is het beste moment? Kies een gunstig tijdstip uit (liever niet tijdens de e-mail-drukte op de maandagmorgen), schrijf een korte en bondige tekst die opvalt en voorzie het geheel van een aantrekkelijke foto. Nu is het wachten op de eerste deelnemers!

Eventueel kun je het uitzetten van je wedstrijd in verschillende stappen doen. Bijvoorbeeld door eerst met één social media kanaal te starten en het langzaam breder te trekken. Dit kun je doen via Facebook, Twitter en Pinterest, maar ook offline door in je eigen salon klanten te attenderen op de wedstrijd. Let er wel op dat je telkens consequent gebruikmaakt van hetzelfde beeld en dezelfde slogan/hashtag, om de herkenbaarheid van je social media wedstrijd te waarborgen.

5. And the winner is…

‘Nog drie dagen om mee te doen aan onze wedstrijd!’, ‘Al 200 mensen deden mee aan onze challenge, jij ook?!’. De mogelijkheden om content te creëren door middel van een social media wedstrijd zijn talrijk. Maak hier gebruik van en blijf de wedstrijd bespreken en posten. Anders kan jouw wedstrijd algauw in de vergetelheid raken tussen alle digitale drukte. Vergeet bovendien niet om groots uit te pakken bij het bekendmaken van de winnaar. Of bouw de spanning op door eerst de tien beste inzendingen bekend te maken om daar vervolgens een week later een winnaar uit te kiezen. Vervolgens zet je de winnaar flink in het zonnetje. Post bijvoorbeeld een foto van de winnaar die haar prijs overhandigd krijgt.

Zo zie je maar, een eigen salon of praktijk runnen is veel meer dan alleen maar jouw schoonheids- of wellnessbehandelingen uitvoeren en je administratie bijhouden. Je kunt het zo leuk en uitdagend maken als je zelf wilt.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie