Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor een milieubewuste nagelsalon

26 augustus 2015
Tips voor een milieubewuste nagelsalon

Een eigen nagelsalon is de ambitie voor veel nagelstylisten. Er komt heel wat kijken bij een eigen salon. Je moet goed nadenken over een concept waarmee je kunt opvallen. Wat dacht je van een milieubewuste insteek? Profileer je door mensen niet alleen perfect gestijlde nagels te geven, maar ook door rekening te houden met het milieu. Maar hoe doe je dat, een milieubewuste nagelsalon opzetten? We geven je hier graag wat tips!

Milieubewuste nagellak bestaat dat?

Nagelstyling producten worden vooral geassocieerd met chemische producten die niet al te best zijn voor het milieu. Volledig natuurlijke nagellak die ook nog goed blijft zitten? Dat is een moeilijke combinatie. Maar je kunt bij het kiezen van een nagellakmerk wel kiezen voor producten met zo min mogelijk schadelijke producten. Vermijd in elk geval altijd de volgende vijf ingrediënten: tolueen, DPB, formaldehyde, formaldehyde resin en kamfer. Voorbeelden van merken die deze stoffen niet in hun producten verwerken zijn Scotch Naturals, Priti NYC en Benecos nagellak. Heb je hier al ervaring mee of ken je nog meer merken? We horen graag wat jouw bevindingen zijn!

Nog meer eco-producten voor je nagelsalon

Uiteraard gebruik je als nagelstyliste nog veel meer producten dan nagellak waar je mogelijk een milieubewustere keuze voor kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan nagellak remover. Alleen al de sterke geur van veel nagellak removers doen vermoeden dat ze niet veel goeds betekenen voor het milieu. Maar er zijn alternatieven, bijvoorbeeld de nagellak removers van Karma Organic Spa. Deze producten zijn vervaardigd op basis van soja en organische en niet-toxische ingrediënten. Maak je gebruik van een houten vijl? Kies dan bewust voor hout van duurzaam beheerde bossen. Een voorbeeld van een merk dat dergelijke vijlen aanbiedt is Gehwol. Zou je ook graag nagelstyliste willen worden? Ontdek dan hier onze Opleiding Nagelstyliste.

Tips voor een milieubewuste nagelsalon

Wil je graag een milieubewuste salon, dan kun je dit op alle fronten doorvoeren. We hebben hier een aantal praktische maatregelen verzameld die gemakkelijk in elke nagelsalon door te voeren zijn:

 • Effectief gebruik van producten
  Iedereen kent het wel; dat laatste restje uit tubes en flacons is er niet op een normale manier uit te krijgen. In plaats van dat je de verpakkingen weggooit, knip je ze open om ook het laatste beetje te gebruiken.
 • E-mails en dubbelzijdige kopieën
  Gebruik voor je communicatie (brochures, nieuwsbrieven, kortingsacties) de e-mail om je klanten in te lichten. Binnen je salon gebruik je dubbelzijdige kopieën om je klanten te informeren.
 • Recycle, recycle, recycle
  Er zijn heel wat producten die je kunt recyclen, denk aan: plastic zakken, tijdschriften, lampen, inktpatronen, kartonnen dozen, plastic flessen en batterijen.
 • Recycling en decoratie
  Misschien zijn er wel materialen die je niet zo snel kunt recyclen, maar die je op een andere manier in je salon kunt gebruiken ter decoratie! Denk aan instrumenten die je niet meer gebruikt, spiegels of verpakkingen.
 • Zuinig met water en elektriciteit
  Laat de kraan niet onnodig aan staan, evenals elektrische apparaten en lampen. Denk ook aan het aanschaffen van energiezuinige apparaten en lampen.

Laat vooral zien hoe groen je bent!

Wil je je onderscheiden als milieuvriendelijke nagelsalon, draag deze boodschap dan vooral ook uit. Benadruk je milieubewuste benaderingswijze bij iedere communicatie naar je klanten toe; op je website, in je e-mails en op je gerecyclede visitekaartjes. Leg ook bij elke behandeling uit hoe je zo milieubewust mogelijk te werk gaat. Maak je klanten bewust van jouw groene keuzes. Zorg ook dat je medewerkers een groene houding hebben en de vragen van de klanten kunnen beantwoorden. Op zoek naar meer tips voor het succesvol runnen van je eigen salon? Volg dan de Cursus maak je salon succesvol!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie