Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor een mooie zomerse huid

12 juli 2015
Tips voor een mooie zomerse huid

Voor veel mensen betekent de zomertijd ook vakantietijd, maar dat betekent niet dat jij als schoonheidsspecialiste je salon hoeft te sluiten. Juist in deze periode hebben mensen meer tijd om jou een bezoekje te brengen. Promoot daarom juist zomerse huidverzorgende behandelingen, zodat mensen met een gezonde en goed verzorgde huid van de zon kunnen gaan genieten! We geven je hier tips voor behandelingen voor een mooie zomerse huid.

Weg met dode huidschilfers!

Voordat je de huid blootstelt aan de zon is het een goed idee om de huid eerst grondig te scrubben. Met een scrubbehandeling kun je dode huidschilfers verwijderen, waardoor de huid egaler bruin wordt. Een ander voordeel van scrubben is dat het de huid beter beschermt. Dat komt omdat je door te scrubben de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Hiermee verhoog je de weerstand van de huid. Let er wel op dat je de huid niet scrubt op de dag voordat je klant de zon in gaat. De huid is kort na de behandeling erg gevoelig. Voer deze behandeling het liefst één tot anderhalve week vooraf aan een zonvakantie uit. Scrub de huid ook nooit meteen na het zonnen.

Voedende behandelingen voor de zomerse huid

Het is belangrijk dat de huid goed gevoed wordt voor het zonnen, want de zon kan de huid snel uitdrogen:

 • Crèmes met vitamine A
  De vochtarme huid kun je behandelen met voedende crèmes op basis van vitaminen. Vooral crèmes met vitamine A (retinol) zijn aan te raden. Vitamine A stimuleert de aanmaak van collageen, waardoor de huid elastischer wordt. Vitamine A is ook een antioxidant die de huid extra beschermt tegen vrije radicalen door zonnestraling, die op de lange termijn huidkanker kunnen veroorzaken.
 • Crèmes en gel met aloë vera en komkommer
  Verzorgende behandelingen met crèmes of gel met aloë vera en komkommer zijn ook aan te raden. Ze zorgen ervoor dat de huid beter vocht vasthoudt en werken bovendien in de zomer heerlijk verfrissend. Bied bijvoorbeeld gelmaskers aan met aloë vera en komkommer vanwege de intensief vochtvasthoudende eigenschappen.
 • Verkoelende eye pads
  Vergeet ook niet de gevoelige huid onder de ogen. Deze droogt nog sneller uit in de zon. Gebruik voor de verzorging van de gevoelige huid onder de ogen bijvoorbeeld verkoelende eye pads!

Geef je klanten advies voor een gezonde zomerse huid

Adviseer je klanten voor het zonnen altijd om een geschikte zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Bied aan om een analyse van het huidtype te maken en persoonlijk advies op maat te geven. Je kunt dit leren tijdens onze Cursus Gelaatsverzorging. Geef daarnaast ook voedingsadvies. Mensen kunnen hun huid extra beschermen door voedingsmiddelen met bètacaroteen te eten. Dit stofje zorgt voor de aanmaak van melanine, dat voor een bruine kleur zorgt om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen. Bètacaroteen zit in oranje groenten en fruit. Ook vitaminen A, C en E en antioxidanten zijn gezond voor de huid. Ze voorkomen de aanmaak van vrije radicalen door te lang in de zon te zitten. Wil je alles weten over schoonheidsverzorging? Ontdek hier alle Opleidingen schoonheidsverzorging van de Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie