* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor eyeliner bij elke oogvorm

24 oktober 2019 | Visagie
Tips voor eyeliner bij elke oogvorm

Een van de lastigste onderdelen van het aanbrengen van make-up is eyeliner! Leidt dit bij jou ook vaak tot frustraties en wil je leren hoe het nu echt moet? Dan ben jij de cursus visagie van Wellness Academie aan het juiste adres. We geven je hier graag alvast een voorproefje van wat je allemaal leert en je kunt gelijk je voordeel doen met handige tips voor het aanbrengen van eyeliner bij elke oogvorm!

Waarom zit mijn eyeliner nooit mooi!?

Eyeliner die bij de ander prachtig staat, kan bij jou niet zo mooi uitpakken. Dat komt omdat iedereen anders is en zo ook de oogvorm. De vorm van je oog is heel bepalend voor welke soort eyeliner mooi bij jou staat. Er bestaan verschillende oogvormen, zoals amandelvormige ogen, ronde ogen en smalle ogen. Zet je bijvoorbeeld een gelijkmatige eyeliner rondom je ogen als je ronde ogen hebt, dan lijken je ogen nog ronder. Het staat mooier om de ronde vorm iets te corrigeren. Ook moet je bij het aanbrengen van eyeliner rekening houden met de positie van de ogen; staan ze dicht bij elkaar of juist ver uit elkaar. Kijk daarnaast ook naar de oogleden. Heb je overhangende oogleden of niet?

Eyeliner aanbrengen bij amandelvormige oogleden

Amandelvormige oogleden worden als de ideale oogvorm gezien. Het voordeel hiervan is dat eigenlijk elke eyeliner mooi staat; van een subtiel lijntje op de wimperrandjes tot een opvallende winged eyeliner. Kenmerkend voor amandelvormige ogen is dat de buitenste ooghoeken lichtjes omhoog wijzen. Daarmee heb je van nature al een open blik. Met een subtiele eyeliner die je in de buitenhoek een klein beetje door laat lopen, creëer je meteen een blik, die nog meer straalt. Het fijne van deze oogvorm is dat je dus lekker veel kunt experimenteren met zowel oogpotlood als met vloeibare eyeliner. Tips: voor een echte glamour look is een metallic eyeliner een aanrader. Bij grote amandelvormige ogen is een double winged eyeliner, waarbij je zwarte eyeliner combineert met een mooie kleur, ook een goed idee!

Eyeliner tips bij afhangende ooghoekjes

Staan de buitenhoeken van jouw ogen omlaag? Hoewel je hierdoor een iets minder open blik hebt, heeft het wel zijn charme. Het kan juist wat zwoeler staan. Vaak gaat deze oogvorm gepaard met licht afhangende oogleden. Met eyeliner kun je je ogen corrigeren. Dat doe je door een iets hoger geplaatste winged eyeliner aan te brengen. Hiermee trek je je buitenooghoeken voor het zicht iets omhoog. Het startpunt voor het aanbrengen van de eyeliner is het punt op de wimperlijn dat onder het hoogste punt van je wenkbrauw ligt. Vanaf hier trek je de eyeliner door naar de buitenhoek, waar de winged eyeliner komt. Licht de binnenhoek van je ogen op met een lichte kleur oogschaduw of een highlighter. Breng geen eyeliner aan onder je oog.

Eyeliner aanbrengen bij ronde ogen

Heb je ronde ogen, dan zijn de lengte en de breedte van je ogen ongeveer gelijk en is er veel oogwit te zien. Het staat meestal synoniem voor grote ogen. Daar is natuurlijk niets mis mee, want het zorgt voor een open en frisse blik. Zou je graag wat meer amandelvormige ogen hebben, dan is deze oogvorm prima te corrigeren met eyeliner. Begin met het aanbrengen van een dun lijntje eyeliner op de bovenste wimperrand vanaf de binnenooghoek. Maak het lijntje naar de buitenste ooghoek toe steeds iets dikker. Je kunt eventueel een mooie opvallende winged eyeliner aanbrengen. Met een vloeibare eyeliner kun je deze look sterk accentueren. Houd je van een zachtere look, gebruik dan een oogpotloodje en vervaag het lijntje dan steeds een beetje.

Eyeliner aanbrengen bij smalle ogen

Kenmerkend voor mensen met smalle ogen is dat het ooglid minder duidelijk zichtbaar is. Om de ogen optisch wat meer te openen en de ogen meer op te laten vallen, is het een aanrader om lichtere kleuren eyeliner te gebruiken. Kies in plaats voor een standaard zwarte eyeliner voor een grijze of bruine tint op de wimperrand van het bovenste ooglid. Zet de eyeliner goed tussen de wimperhaartjes, want deze oogvorm gaat vaak gepaard met overhangende oogleden. Op de onderste wimperlijn kun je witte eyeliner aanbrengen op de waterlijn. Gebruik bij smalle ogen in ieder geval onder het oog geen zwart.

Dicht bij elkaar staande ogen en ver uit elkaar staande ogen

Staan je ogen erg dicht bij elkaar, dan kun je met behulp van eyeliner het laten lijken alsof er wat meer ruimte tussen zit. Begin in dat geval met het aanbrengen van de eyeliner halverwege de wimperlijn naar de buitenooghoek toe. Trek het lijntje voorbij de buitenooghoek een beetje omhoog. Heb je juist ogen die ver uit elkaar staan, corrigeer dit dan door meteen met eyeliner te beginnen in de binnenooghoek tot aan de buitenooghoek. Het is in dit geval een aanrader om ook over de volledige wimperrand onder het oog eyeliner aan te brengen.

Leer make-up aanbrengen als een pro!

In onze Cursus Visagie voor beginners leren we je graag alle basiskennis en basis make-up technieken. Heb je de smaak te pakken en wil je nog veel meer leren? Volg dan daarna ook onze Cursus Visagie voor gevorderden met onder meer aandacht voor corrigerende make-up en het creëren van verbluffende oogmake-up looks! Tot gauw bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie