Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor het aanbrengen van mascara

2 maart 2016
5 tips voor het aanbrengen van mascara

Zelfs de beste mascara heeft geen toverstokje! Mooi mascara aanbrengen heeft niet alleen met de kwaliteit van de mascara te maken, maar ook met de manier waarop je de mascara aanbrengt. Voor veel dames is mascara het belangrijkste make-up product. Niet vreemd, want mooi aangebracht zorgt mascara voor een expressieve oogopslag. Het ‘opent’ als het ware je ogen, waardoor ze groter lijken. Ontdek hier de tips van professionele visagisten voor het aanbrengen van mascara.

1. Gebruik af en toe een wimperkruller

Op de dagen dat je echt indruk wilt maken, gebruik je eerst een wimperkruller. De mascara komt dan beter tot zijn recht. Een goede tip is om de wimperkruller kort op te warmen met de föhn. De krul blijft dan langer zitten. Maar let wel op met het gebruik van een wimperkruller. Gebruik deze handige tool niet elke dag, omdat je wimpers dan sneller afbreken. Gebruik de wimperkruller ook altijd vóór het aanbrengen van mascara. Met eventuele droge mascara op worden de wimpers breekbaarder.

2. Breng een primer aan

Een primer voor je wimpers? Weinig mensen zullen thuis een wimper primer hebben liggen. Een primer voor het aanbrengen van foundation is bekender als make-up product. Maar ook op je wimpers kan een primer het verschil maken. Een wimper primer is bedoeld als ondergrond voor de mascara, zodat de mascara lang en mooi blijft zitten. Bovendien beschermt de primer je kwetsbare wimperhaartjes en zorgt ervoor dat de mascara minder snel gaat vlekken.

3. Veeg het mascaraborsteltje eerst af

Dit is een gewoonte die veel professionele visagisten zichzelf hebben aangewend. Door het mascaraborsteltje eerst af te vegen met een tissue, die niet pluist, voorkom je klonterige mascara op de wimperhaartjes en zal de mascara ook minder snel gaan afgeven op de huid erlangs. Het is bovendien veel beter om een aantal keer een dun laagje aan te brengen.

4. Voorkom vlekken met concealer en poeder

Wie mascara draagt, kent het probleem; zonder dat je er erg in hebt zit de mascara overal rondom je oog. Op je ooglid, onder je ooglid, aan de zijkant… Dit kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat de huid rondom goed droog is. Dit voorkomt dat de make-up producten gaan uitlopen. Breng daarom ook een ooglid primer op het ooglid en onder het oog aan. Een andere tip is om de concealer onder het ooglid te fixeren met poeder, zodat dit gebied goed droog is.

5. De beste techniek om mascara aan te brengen!

Het is best lastig om alle haartjes volledig en netjes bedekt te krijgen met mascara. Hoe doen de echte professionele visagisten dat? Plaats het borsteltje tegen de onderrand van de wimpers bij de wortels. Wiebel een paar keer met het borsteltje op de plaats heen en weer. Ga vervolgens in een vloeiende beweging door, door het borsteltje van onder naar boven over de wimpers te rollen. Op deze manier ‘grijpt’ het borsteltjes alle haartjes goed vast en worden ze volledig bedekt met mascara. Wil je alle make-up trucs leren, zodat je zelf de mooiste looks kunt creëren? Schrijf je dan hier in voor de Opleiding Visagiste in Hasselt, Antwerpen, Amsterdam of Rotterdam. Je kan in deze campussen ook een aparte Cursus Wimperextensions volgen!

Lees ook: Mascara meest geliefde make-up product

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie