• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Mascara meest geliefde make-up product

11 februari 2016
Mascara meest geliefde make-up product

Een van de make-up producten die echt niet in je make-up voorraad mag missen is mascara. Als make-up liefhebber of professionele visagiste weet je hoe belangrijk dit make-up onderdeel is voor bijna elke look. Onderzoek heeft uitgewezen dat mascara het meest geliefde make-up product is. Daarom zullen we hier ingaan op de populariteit van mascara en de geschiedenis van mascara.

Onderzoek naar meest geliefde make-up product

Eind 2013 publiceerde de Britse website Daily Mail een artikel over een Brits onderzoek onder 2104 dames dat uitgevoerd werd door Matthew Wood van Vouchercloud. Het onderzoek laat zien dat mascara het meest geliefde make-up product is. Daarna volgde de eyeliner en de concealer. Het onderzoek wees ook uit dat dames gemiddeld zo’n veertien make-up producten in hun toilettas hebben en dat de waarde van deze producten gemiddeld € 111 is. Andere make-up producten die in de meeste toilettassen aanwezig zijn, zijn rouge, lipgloss, foundation en lipstick. Hoe ziet jouw make-up voorraad eruit?

Geschiedenis van het meest geliefde make-up product mascara

Mascara heeft als mee,st geliefde make-up product, roots die ver teruggaan in de tijd. Zo brachten de oude Egyptenaren al eeuwen geleden verf rond hun ogen aan om hun ogen meer nadruk te geven. De eerste versie van mascara dateert uit de 19e eeuw en werd gemaakt door Eugene Rimmel. Lees ook: Rimmel Cosmetics - Geschiedenis en Filosofie. Een andere variant stamt uit 1913 en werd ontwikkeld door T.L. Williams (Maybelline). Hij ontwikkelde deze mascara voor zijn zusje Maybel, omdat haar verloofde er met een ander vandoor was gegaan. Hij wilde voor zijn zusje een make-up product creëren dat haar er schitterend uit liet zien. Haar verloofde kwam terug en wilde alsnog met haar trouwen. Deze mascara bestond uit vaseline met steenkoolpoeder. De mascara zoals we die vandaag kennen is ontwikkeld door Max Factor.

Max Factor - Excess Volume Extreme Impact

Max Factor is nog steeds een van de meest toonaangevende make-up merken als het gaat om mascara. Denk bijvoorbeeld aan de Excess Volume Extreme Impact mascara van Max Factor. Deze mascara garandeert extra veel volume en een intense donkere zwarte lakkleur. Daarnaast is deze mascara ook verkrijgbaar in donkerbruin. Max Factor had een bijzondere manier bedacht om deze mascara te promoten. Het cosmeticamerk speelde in op de trend van het maken van ‘selfies’. Max Factor riep consumenten op om een selfie te maken van een opgemaakt oog met deze mascara om deze foto's vervolgens op de social media netwerken te publiceren. Ze noemden deze foto een ‘selfeye’.

Lees ook: Max Factor - Geschiedenis en Filosofie

Hoe breng je mascara het beste aan?

Wil je leren om perfect het meest geliefde make-up product aan te brengen? De Excess Volume Extreme Impact mascara beschikt over twee borsteltjes:

 • Gebruik eerst borsteltje nummer 1 om de wimpers extra volume te geven.
 • Begin bij de aanzet van de wimper en houd het borsteltje horizontaal en beweeg het van de ene kant van de wimpers naar de andere kant.
 • Breng drie laagjes op de wimpers aan, zowel boven als onder het oog, zonder de mascara tussendoor te laten drogen.
 • Breng vervolgens met borsteltje 2 de lak aan voor een nog intensere look en om het geheel mooi af te werken, zodat de mascara lang perfect blijft zitten.

Meer weten over professioneel make-up aanbrengen? Start dan met de cursus visagie (basis) van Wellness Academie. Daarna staat er ook nog een make-up cursus (voor gevorderden) voor je klaar. Samen vormen deze twee make-up cursussen onze volwaardige opleiding visagiste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie