Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor nagelvormen voor korte nagels

25 maart 2022 | Nagelstyling & Pedicure
Tips voor nagelvormen voor korte nagels

Wil je mooi verzorgde nagels, maar zijn je nagels niet erg lang? Dan lijkt het misschien alsof de mogelijkheden beperkt zijn, maar dat valt reuze mee. Binnen de wereld van nagelstyling en gelnagels is veel mogelijk. Zo kun je je korte nagels verlengen met behulp van gel met tips of sjablonen. Of vind je jouw korte nagels eigenlijk wel praktisch en wil je weten wat er dan allemaal mogelijk is? Dan ben je hier op het juiste adres voor tips voor nagelvormen voor korte nagels.

Waarom heb je korte nagels?

Er zijn veel goede redenen voor korte nagels. Misschien ben je iemand die van een natuurlijke look houdt? Dan passen korte nagels daar perfect bij. Er zijn ook dames, die vanwege hun dagelijkse werkzaamheden, geen lange nagels hebben. Lange nagels zijn namelijk niet altijd even functioneel. Maar wat als je wel van mooi gestylede nagels houdt? Wat zijn dan je opties? Hoe mooi je nagels eruitzien, staat of valt al snel met de nagelvorm die je kiest en hoe goed je ze verzorgt. Daarom gaan we hier in het bijzonder kijken naar wat er mogelijk is als je korte nagels hebt. We lichten drie geschikte nagelvormen voor korte nagels uit:

 • Ronde nagels
 • Vierkante nagels
 • Squoval nagels

1. Ronde nagelvorm: praktisch en toch mooi verzorgd

Eigenlijk maakt het niet uit hoe lang of kort je nagels zijn, als ze maar mooi verzorgd zijn. Goede nagelvormen voor korte nagels zijn ronde nagels. Dat ziet er altijd netjes uit en is lekker praktisch. Het doet de nagels bovendien ook optisch iets langer lijken. Bij korte nagels is een ronde vorm zeker een goed idee. Om deze vorm te verkrijgen vijl je de nagel vanaf de zijkant in een halve cirkel tot halverwege de nagels. Daarna doe je vanaf de andere zijde hetzelfde. Let op: vijl altijd in één richting anders kan het de nagel beschadigen en zwakker maken. Leer alle tips en trucs voor het mooi verzorgen, vijlen en lakken van nagels in onze Cursus Cosmetische Manicure & Pedicure.

2. Vierkante nagelvorm: sportieve en trendy korte nagels

Andere geschikte nagelvormen voor korte nagels zijn de vierkante nagelvormen. De ronde nagelvorm is niet zo opvallend. Wil je een nagelvorm die meer opvalt, dan kun je kiezen voor een vierkante vorm. Het geeft meteen een trendy uitstraling en het staat bij veel dames heel sportief. Om deze nagelvorm goed tot zijn recht te laten komen, is het wel belangrijk dat je een breed nagelbed hebt. Daarnaast vergt het ook wat oefening om deze nagelvorm zo mooi mogelijk te krijgen. Je vijlt vanaf de zijkant de nagel zo recht mogelijk naar boven. Dit doe je aan beide kanten. Vervolgens vijl je de bovenkant van de nagel recht. Let er hier ook weer op dat je steeds in een richting vijlt. Zorg ook dat de hoekjes glad afgewerkt zijn, zodat ze niet te scherp zijn.

3. Squoval nagelvorm: vierkant en ovaal

De squoval nagelvorm is een combinatie van vierkante (square) en ovale (oval) nagels. Ook deze nagelvorm is ideaal voor korte nagels, maar ze mogen ook weer niet te kort zijn. Je moet wel wat speling hebben om deze mooie nagelvorm te krijgen. Je begint op dezelfde manier als bij het vijlen van de vierkante nagels. Vervolgens vijl je de bovenkant van de nagels niet recht, maar juist wat ronder. Ook voor deze nagelvorm moet je heel nauwkeurig kunnen werken. De lichte ronde vorm geeft de nagels een iets zachtere uitstraling, dan in het geval van de vierkante nagels.

Korte nagels en probleemnagels

Heb je bewust gekozen voor korte nagels of zijn ze kort vanwege problemen met je nagels? Misschien heb je zwakke nagels, dan is het prettiger om ze kort te houden, om scheuren en breken te voorkomen. Het kan ook zijn dat je last hebt van een slechte gewoonte, zoals nagelbijten. Het is dan extra belangrijk om je nagels goed te verzorgen en in de juiste vorm te vijlen. Wist je dat in sommige gevallen gelnagels uitkomst bieden? De gel vormt een beschermende en verstevigende laag op de natuurlijke nagels, waardoor ze daaronder ongehinderd gezond en sterk kunnen groeien. Al veel mensen zijn op deze manier van het nagelbijten af geholpen! Wil je leren om gelnagels te leren zetten? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (basis).

Nagelvormen voor korte nagels met gel

Wat als je niet blij bent met je korte nagels? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om met behulp van tips en sjablonen de natuurlijke nagel te verlengen. Dan zijn er ineens veel meer nagelvormen mogelijk. Denk onder meer aan amandelvormige nagels, ovale nagels, ballerina nagels en stiletto nagels. Het is echter van groot belang dat dit alleen wordt uitgevoerd door een goed opgeleide nagelstyliste, zodat de natuurlijke nagels hier geen schade van ondervinden, doordat er bijvoorbeeld te veel druk op komt te staan. Wil je dit ook leren? Dan ben je daarvoor aan het juiste adres bij onze Opleiding Nagelstyliste (Gelnagels)!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie