* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor nail art voor op kantoor

26 augustus 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Tips voor nail art voor op kantoor

De zomervakantie zit er bijna op. Je gaat mogelijk binnenkort weer terug naar kantoor. Wanneer je werkgever van je verwacht dat je er representatief en formeel uitziet, dan is het misschien niet geoorloofd om met gelnagels met uitbundige nail art op kantoor te verschijnen. Als liefhebber van nagelstyling en gelnagels, is het heel goed mogelijk om dan een compromis te sluiten, door voor subtiele kleuren en een subtiel design te kiezen. We geven je hier enkele tips voor nail art voor op kantoor!

Kies voor een praktische nagelvorm

Met gelnagels kun je onder meer je nagels prachtig verlengen. Maar bedenk goed wat praktisch is voor op jouw werk. Wanneer je voor flinke verlengingen gaat met tips of sjablonen wordt het werken op een toetsenbord lastiger. Ook als je veel op een tablet werkt met touchscreen zijn hele lange nagels niet handig. Je wilt ook niet steeds met je nagels ergens achter blijven haken. Kies daarom voor een lengte die je werkzaamheden niet belemmert. Mooie korte nagels met een afgeronde of vierkante vorm zijn dan een aanrader. Ook een subtiele amandelvorm is een aanrader. Lange stiletto nagels kun je beter achterwege laten. In onze Cursus Gelnagels (basis) leer je meer over het creëren van gelnagels in de mooiste vormen en in alle lengtes! 

Subtiele kleuren voor gelnagels

Deze zomer waren feloranje en felgeel erg populair als kleur voor gelnagels, maar op je werk is dat misschien niet gepast?! Zorg daarom dat je, voordat je weer terug aan het werk gaat, eerst even bij je nagelstyliste langs gaat voor subtielere nageltjes. Welke kleuren zijn geschikt voor op kantoor? Uiteraard hangt dat ook af van hoe formeel het er op jouw werk aan toe gaat. Met lichte pastelkleuren zit je vrijwel altijd in de veilige zone! Deze kleuren zijn niet saai, maar trekken ook niet meteen alle aandacht. Denk aan subtiele kleuren als lichtroze, mintgroen, zachtgeel of lichtblauw. Het is dan net of je nog een vleugje vakantie meeneemt met je nagels. Deze kleuren contrasteren bovendien prachtig met een zongebruinde huid. Verder zijn ook nudetinten en aardetinten een aanrader.

En hoe zit het met motiefjes en nail art?

Opvallende glitters en motiefjes van palmbomen, bloemen en beestjes? Dat kun je maar beter laten. Vind je enkel een subtiel kleurtje toch wat saai, dan bestaan er allerlei mogelijkheden om je gelnagels toch een vleugje creativiteit mee te geven. We geven je hieronder enkele tips voor mooie gelnagels voor op kantoor:

French manicure, maar dan anders!

Een French manicure met gel is geschikt voor elke gelegenheid. Maar je kunt dit nagelstyling concept ook een twist geven. Denk bijvoorbeeld eens aan een omgekeerde French manicure. Of kies in plaats van een witte rand voor een gekleurde rand. Een ander leuk idee is om onder de witte rand van de nageltip nog een streepje in een andere kleur te zetten.

[gallery size="medium" ids="16557,16558"]

Grafisch design

Een subtiel en abstract grafisch design geeft al snel een formele uitstraling en is daarom perfect voor op kantoor. Ontwerp een eenvoudig design met strakke lijntjes. Soms kan één eenvoudig streepje het verschil maken tussen ‘saai’ en ‘creatief’. Je kunt ook hier en daar de ruimte tussen de lijntjes inkleuren. Zie hieronder enkele treffende voorbeelden.

[gallery size="medium" ids="16562,16563,16564"]

Subtiel accent

Gelnagels in één kleur zijn prachtig, maar met een subtiel accentje kun je je nagels net wat meer uitstraling geven. Breng bijvoorbeeld op één nagel een strass-steentje aan vlak boven de nagelriem. Vind je dat te weinig, dan kun je ook meerdere steentjes in een rij aanbrengen midden op de nagel. Wat momenteel ook populair is, zijn transparante gelnagels met een klein kleuraccent; een ingekleurd vierkantje, bolletjes of stipje op de nagels.

[gallery size="medium" ids="16565,16566,16567"]

Meer weten over professionele nagelstyling?

Vind je het leuk om in de weer te gaan met nagelstyling? Wil je niet meer gebonden zijn aan wat er wel en niet geoorloofd is op je werk? Maak dan een carrièreswitch en word nagelstyliste door onze Opleiding Nagelstyliste te volgen. Dit vak is bovendien ook zeer geschikt om parttime naast een andere baan of andere activiteiten uit te voeren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie