Online hulpmiddelen om anatomie te studeren

1 februari 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Ben je hard bezig met het studeren van anatomie voor je opleiding bij de Wellness Academie? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken! Het is niet altijd gemakkelijk om alle theoretische kennis uit onze Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie goed te onthouden. Daarom hebben we hier een aantal tips voor websites met online hulpmiddelen om anatomie te studeren. Deze online hulpmiddelen zijn gratis te gebruiken.

Anatomie Online

De website Anatomie Online is een handige oefenwebsite. Je vindt hier 10 quizzen over de onderwerpen: celbouw, weefsels, mobiliteit, huid, zintuigen, spijsvertering, bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en zenuwstelsel. Al deze onderdelen komen ook in onze cursus aan bod. Als tip bij het studeren stellen we voor dat je de lesstof eerst globaal doorneemt, daarna ga je de tekst aandachtig lezen en maak je aantekeningen van lastige onderdelen. Onderstreep tijdens het lezen de belangrijkste begrippen. Daarna herhaal je de lesstof met extra aandacht voor wat je hebt onderstreept en je aantekeningen. Hoe goed beheers je nu de lesstof? Test jezelf vervolgens met de quizzen op Anatomie Online!

Bodyquiz botten en spieren

Het menselijk lichaam bestaat uit veel verschillende botten en spieren. Het is belangrijk dat je de naam en de plaats van de botten en spieren in het lichaam kent. Heb je de hoofdstukken over botten en spieren goed bestudeerd? Test dan je kennis via de website Bodyquiz. Je krijgt een gedeelte van het menselijk skelet of een spier te zien. In de lijst ernaast moet je de juiste naam aanklikken. Je krijgt meteen te zien of je antwoord juist is of niet. Geef je het goede antwoord, dan krijg je telkens nieuwe afbeeldingen te zien. Wanneer er botten of spieren zijn die je nog niet kent, dan worden deze steeds opnieuw gevraagd totdat je ze goed hebt onthouden. Op deze manier helpt de website je eveneens om doeltreffender te studeren!

Online studiehulp KenHub

Is Engels geen probleem voor je? Dan is de website KenHub ook een echte aanrader om effectiever anatomie te studeren. Op deze website vind je diverse hulpmiddelen. Je treft hier verschillende quizzen aan met mooie en duidelijke illustraties waarmee je je kennis op de proef kunt stellen. Daarnaast kun je hier ook video’s bekijken die extra uitleg geven over verschillende onderdelen van de anatomie of online artikelen raadplegen over verschillende onderwerpen. Er is ook een online atlas waarin de belangrijkste begrippen worden uitgelegd. De website bestaat uit een gratis en een betaald gedeelte.

Jezelf overhoren via Woordjesleren.nl

Een overhoring is een goede manier om te testen of je de lesstof beheerst. Er is niet altijd iemand in de buurt die je op een effectieve wijze kan overhoren. In dat geval doe je gewoon een online overhoring! Op de website Woordjesleren.nl kun je controleren of je de begrippen van de anatomie en fysiologie van de mens goed beheerst. Je kunt op deze website aangeven hoe je overhoord wilt worden en hoe streng er wordt nagekeken. Het is mogelijk om fouten terug te laten komen, zodat je moeilijke begrippen beter leert onthouden. Kijk meteen na of je antwoord juist is.

We hopen dat we met deze tips jouw leerproces gemakkelijker kunnen maken. Veel succes! Interesse in de Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie? Schrijf je hier in!