• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor volle lippen à la Kylie Jenner (video)

30 augustus 2016 | Visagie
Tips voor volle lippen à la Kylie Jenner (video)

Als er over iemands lippen veel gepraat wordt, dan is het wel over de lippen van Kylie Jenner! Zijn ze echt, gebruikt ze lip fillers of gewoon slimme make-up technieken? Ze heeft zelf al eens toegegeven dat ze haar lippen weleens heeft opgevuld met een tijdelijk product. Hoe dan ook, haar lippen zijn voor veel vrouwen het ultieme voorbeeld van de perfecte lippen. Hoe kun je met de juiste make-up technieken en zonder lip fillers ervoor zorgen dat je lippen voller lijken? We geven je hier enkele tips voor volle lippen.

Zijn lip plumpers de oplossing?

De rage rond de volle lippen van Kylie Jenner hebben lipproducten als lip plumpers vol onder de aandacht gebracht. Wat zijn lip plumpers eigenlijk? En is het wel een goede oplossing? Lip plumpers zijn lipproducten die de lippen tijdelijk opblazen door middel van irriterende ingrediënten, die de gevoelige huid van je lippen laten opzwellen. Denk aan ingrediënten als menthol, kaneel, nicotinezuur en capsaïcine (uit Spaanse pepers). Deze stoffen zorgen ervoor dat de bloedvaatjes in de lippen verwijden, waardoor ze roder worden en iets opzwellen. Daarnaast bevatten ze ook vaak licht reflecterende deeltjes om het effect van vollere lippen extra te ondersteunen. De lip plumpers of lip-volumeproducten voelen tintelend aan op de lippen.

Irriterende stoffen met tijdelijk effect?

Het feit dat er gesproken wordt over ‘irriterende’ stoffen doet al meteen wat twijfels oproepen. Is dat wat je wilt voor de toch al gevoelige en dunne huid van je lippen? Sommige lip plumpers geven bijna het gevoel alsof je lippen ontstoken zijn, ook dat kan toch niet de bedoeling zijn? Bovendien is het effect maar tijdelijk. In sommige gevallen is tijdelijk zelfs maar een half uurtje. Je kunt deze producten daarom maar beter links laten liggen. Waarom leer je niet om met vakkundige make-up technieken je lippen voller te laten lijken. Het volgen van een Opleiding Visagiste is een veel betere investering! We helpen je hier alvast op weg met enkele praktische make-up tips voor volle lippen en een mooie lipmake-up tutorial die laat zien hoe je vollere lippen kunt creëren.

Make-up tips voor volle lippen

Om je lippen voller te laten lijken met make-up is het de kunst om je lippen iets groter te tekenen met lipliner zonder een onnatuurlijke vorm te krijgen of overduidelijk getekende lipranden te zien. De belangrijkste truc is om met een lipliner, in dezelfde kleur als de lipstick die je gaat gebruiken, een cupidoboog te tekenen net boven je natuurlijke cupidoboog. Daarna is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lipliner bij je mondhoeken samenvalt met de werkelijke randen van je lippen. Ditzelfde doe je aan de onderkant van je lippen. Vul vervolgens de ruimte tussen de getekende lip en je natuurlijk lip in met de lipliner. Daarna breng je een matte lipstick aan op je lippen. Bekijk onderstaande video voor extra tips en voor hoe dit er in de praktijk uitziet:

Interesse in een carrière als visagist? Bekijk hier al onze Cursussen en Opleidingen Visagie aan onze campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie