• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor zomerse strand nail art

30 juni 2016
Tips voor zomerse strand nail art

De zomer staat voor de deur. Heb je je strandvakantie al geboekt? Denk niet alleen na over wat je allemaal in je koffer stopt, maar denk ook eens na over mooie zomerse strand nail art. We geven je hier graag wat inspiratie voor mooie zomerse nagels, die perfect passen bij een heerlijke strandvakantie. Of gebruik deze tips om als (aanstormende) nagelstyliste je klanten mee te verrassen! 

Kleurkeuze die past bij de zomer en je huid!

Op de eerste plaats kun je met de juiste kleur al een groot verschil maken. Kleuren wekken nu eenmaal automatisch bepaalde associaties op. Zo zullen standaard rode nagels niet snel dat ultieme zomergevoel oproepen, frisse oranje nagels doen dat juist wel en passen goed bij een gebruinde huid. Laat de nude-tinten en onopvallende tinten voor wat ze zijn en ga voor fellere kleuren. Wat dacht je van neonroze? Deze kleur complementeert mooi een zongebruinde huid. Ook mintgroen is een frisse zomerkleur, evenals zeegroen of zeeblauw. Ben je ondertussen mooi gebruind, dan kan witte nagellak ervoor zorgen dat je bruine kleur nog beter tot zijn recht komt. Kies wel voor een mooie kleur wit, want een typex look is niet erg flatterend! Je leert er meer over in onze Cursus Nagelstyling (basis). 

Lees ook: Al ooit van de sandicure gehoord?

Maritieme nail art

Je kunt je nagels ook dat extra zomers tintje geven door in de nail art thema’s te verwerken die met zon, zee en strand te maken hebben. Een goed voorbeeld daarvan is maritieme nail art met de typische maritieme kleuren, wit, rood en blauw. Lak bijvoorbeeld 4 nagels wit en breng er vervolgens verticale rode strepen over aan. Vervolgens lak je één nagel blauw om er daarna een mooie nail art tekening van een ankertje of een scheepswiel overheen aan te brengen met witte nagellak. Je hoeft je natuurlijk niet aan deze standaard maritieme kleuren te houden, je kunt er ook je eigen creativiteit op loslaten. In de onderstaande video zie je enkele mooie voorbeelden:

https://youtu.be/413rqGMpSn4

Nail art met strand thema’s

Dan zijn er ook nog heel veel leuke strandthema’s waar je je als nagelstyliste mee uit kunt leven. Denk bijvoorbeeld aan nail art tekeningetjes van palmbomen met felle en frisse achtergrondkleuren als geel of roze. Bekijk hier een mooie voorbeeld op Pinterest. Andere leuke figuurtjes voor op zomerse beach nails zijn ijsjes, slippers en zonnebrillen. Of laat je inspireren door de onderwaterwereld met vissen, zeepaardjes en krabbetjes. In onze zoektocht op internet kwamen we ook dit mooie voorbeeld tegen van ‘blote voeten in het zand’. Je kunt deze nail art concepten op allerlei manieren uitwerken. Heb je een vaste hand, dan kun je zelf mooie tekeningetjes maken, maar je kunt ook gebruikmaken van nail stickers of nail stencils. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je ook 3D-elementen toepassen. Heb je hier geen ervaring mee, dan leren we je dat graag in onze Opleiding Nagelstyliste in Amsterdam, Hasselt en Wilrijk!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie