• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Top 5 nagelstyling ideeën voor de kerst

8 december 2016 | Nagelstyling & Pedicure
Top 5 nagelstyling ideeën voor de kerst

Nu de kerstdagen weer voor de deur staan, wordt het tijd om na te denken over jouw feestoutfit. Ga je voor chique en basic? Of wordt het dit jaar uitbundig en kleurrijk? Wat voor een outfit je ook kiest, met de juiste nagelstyling maak je jouw look compleet. Hierbij geven we onze top 5 nagelstyling ideeën voor de kerst. Ideeën waar jouw nagelstyliste wel raad mee weet én een paar last-minute doe-het-zelf tips.

1. De sneeuwman: simpel en strak

Zelfs wanneer het zetten van afbeeldingen en emojis niet je sterkste kant is, is de sneeuwman een goede optie. Hij heeft immers de fijne eigenschap dat hij uit weinig fijne streepjes of details bestaat. Een sneeuwman creëer je dan ook in een handomdraai: Twee witte bollen, gescheiden door een dikke streep als winterse sjaal, een wortelkleurige neus, een paar zwarte bollen als ogen en… klaar! Voor de meer gevorderde nagelstylistes die een uitdaging zoeken: vul de sneeuwman aan met een kerstman of winterse pinguïn. Of wat dacht je van Rudolf het rendier? Bekijk hier vele inspirerende voorbeelden op Pinterest van sneeuwman nagels of bekijk de eenvoudige tutorial hieronder:

https://youtu.be/tg_34lMWPt8

2. Minimalistische symbolen

De minimalistische nagelstyling is een uitkomst voor iedereen die graag feestelijke afbeeldingen gebruikt, maar geen geduld, tekentalent of professionele nagelstyliste voor handen heeft. Voor deze look is het allereerst belangrijk dat je duidelijke contrasten gebruikt (rood op zilver, groen op wit etc.). Laat de basiskleur goed opdrogen en zet vervolgens met afplaktape een driehoek op de nagel. Kleur ‘m in en klaar is je kerstboom! Een ander symbool die de kerstsfeer gelijk neerzet en tegelijkertijd verrassend gemakkelijk is, is de sneeuwvlok. Kies een kleurrijke basis, zoals blauw of rood, en trek vervolgens met een witte liner een verticale streep door het midden van de nagel. Trek vanaf daar lijnen tussen de hoeken van de nagels en voorzie ze van kleine streepjes. Weinig tijd? Ga voor een sneeuwbui! Oftewel: een donkere hemel met een donkerblauwe of zwarte basis en witte stipjes als sneeuw.

3. Glitter mag niet ontbreken met kerst

In onze top vijf van nagelstyling ideeën voor de kerst mogen de oude vertrouwde glitternagels natuurlijk niet ontbreken! Vooral als je voor een basic en effenkleurige outfit kiest, is de glitternagel een ideale manier om wat extra kracht te geven aan je look. Ga voor rood- en groene glitters op een sneeuwwitte achtergrond of ga simpelweg all the way met volledige gouden of zilveren glitter nagellak. Een andere glitterfavoriet deze kerst is de huidkleurige basislaag met glitteraccenten of studs. Wil je helemaal losgaan? Ga dan voor een watermarmertechniek, waarbij je verschillende kleuren glitterlak gebruikt tegen een witte achtergrond.

glitternagels kerst Oude vertrouwde glitternagels

4. Candy Cane

Nagels om je vingers bij af te likken: de candy cane nagels. Oftewel: rood en wit gestreepte zuurstoknagels! Candy canes zijn een typisch Amerikaanse kerstversiering; zuurstokken in de vorm van een wandelstok. De candy cane nagels zie je deze winter in een redelijk ‘subtiele’ vorm langskomen. Daarbij geef je de nagels eerst een effen basislaag in een kerstachtige kleur (lees: rood, groen, goud of zilver). Vervolgens geef je de bovenrand van de nagel een witte kleur en trek je deze witte streep door in een krul. Nu alleen nog even inkleuren met wat rode streepjes, en je candy cane is een feit! Ontdek hier de leukste ideeën voor candy cane nails op Pinterest.

5. French manicure in kerststijl

De natuurlijke look van de French manicure is een tijdloze nagelstyling die ieder outfit in elk seizoen kan complementeren. Voor de feestdagen kun je extra uitpakken door er een ultiem kersttintje aan te geven. Denk aan het combineren van een donkergroene basic met dieprode finishing touch. Of geef de halve maan aan de onderrand van de nagel een extra accent door er een zilveren streep aan toe te voegen of het om te toveren tot kerstmuts. Wil je meer glitter? Ga voor een traditionele French manicure basic en voeg daar vervolgens glitteraccenten en kerstkleuren aan toe.

french-manicure-kerst Bron: Stylishboard

Wil jij van het uitvoeren van deze en nog veel meer nagelstyling ideeën jouw werk maken? Schrijf je in voor onze Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie