Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Top 5 populairste schoonheidsbehandelingen

23 december 2015
Top 5 populairste schoonheidsbehandelingen

Ga je binnenkort een schoonheidssalon starten? Of wil je meer klanten werven door de meest populaire schoonheidsbehandelingen aan te bieden? Ontdek dan hier wat de top 5 van populairste schoonheidsbehandelingen is. We hebben professionele schoonheidsspecialisten gevraagd wat in hun salon de meest gevraagde behandelingen zijn. Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld.

1. Gelaatsverzorging

Gelaatsverzorging is in de meeste schoonheidssalons de meest gevraagde schoonheidsbehandeling. Een mooie gezonde gezichtshuid geeft de indruk van een goede verzorging. Dat is wat iedereen wil uitstralen. De gezichtshuid is het gedeelte van de huid dat het meeste wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden als verontreiniging, vuil en de zon. De huid kan sneller uitdrogen of juist vetter worden. Vuil verstopt de poriën, waardoor er sneller onzuiverheden ontstaan. Omdat er verschillende soorten huidtypes zijn die anders reageren op bepaalde invloeden, is het voor veel mensen lastig om te bepalen welke behandelingen en producten echt goed zijn voor hun huid. Daarom schakelen ze liever een vakkundige schoonheidsspecialiste in! Bekijk hier onze Cursus Gelaatsverzorging!

2. Ontharen

Ontharen behoort ook tot de top 5 van de populairste schoonheidsbehandelingen. Ontharen is voor de meeste mensen een echte ‘must’. De belangrijkste redenen zijn dat mensen het mooier en hygiënischer vinden. Vooral de oksels, bikinilijn en de benen worden vaak onthaard. Men hecht er veel belang aan dat het goed gebeurt, daarom stappen veel vrouwen hiervoor naar de schoonheidsspecialiste. De haren blijven langer weg en er is minder kans op huidirritaties. Ook het ontharen van de bovenlip en het epileren van de wenkbrauwen laat men liever over aan een professionele schoonheidsspecialiste. De heren laten eveneens steeds vaker hun benen, oksels en bovenlichaam ontharen. Er zijn allerlei technieken om te ontharen; van het klassieke harsen en epileren tot laserontharing en IPL-ontharing. Wil je professioneel leren epileren en harsen, volg dan onze Cursus Ontharingstechnieken.

3. Manicure

Manicure is een schoonheidsbehandeling die sterk in opkomst is in de schoonheidsinstituten. Steeds meer mensen gaan voor een complete schoonheidsverzorging en beseffen dat hun handen als visitekaartje dienen. Net als het gezicht staan ook de handen en de nagels veel bloot aan invloeden van buitenaf. Om hier weerstand tegen te bieden is een goede verzorging essentieel. Tijdens een manicure wordt de huid verzorgd met warme handbaden en hydraterende lotions. De nagelriemen worden naar achter geduwd en de nagels worden in een mooie vorm gevijld en gelakt. Een manicure behandeling eindigt meestal met een ontspannende en verzorgende handmassage, waardoor het ook een heerlijk verwenmomentje is. In de Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure leer je verzorgende en ontspannende manicure en pedicure behandelingen geven.

4. Lichaamspakkingen

Lichaamspakkingen zijn geen nieuwe uitvinding, maar zijn eigenlijk herontdekt. Al eeuwen geleden werden er gelijksoortige schoonheidsbehandelingen en rituelen uitgevoerd. De schoonheidssalon van vandaag is voor veel mensen een plekje om even te ontvluchten aan de stress van alledag. Een lichaamspakking is een behandeling die perfect op deze behoefte inspeelt. Terwijl lichaam en geest volledig ontspannen kun je met de lichaamspakking nog een extra effect bereiken afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt: voeden en verzorgen van de huid, huidversteviging, afslanken, detoxen of hernieuwen van de energie. Voorbeelden van veelgevraagde lichaamspakkingen zijn: Dode Zee zout pakking, hot chocolate pakking, kleipakking, modderpakking, algenpakking en honingpakking. Ook voor een Cursus Lichaamspakkingen ben je bij ons aan het juiste adres!

5. Wimperverlengingen

Veel schoonheidsspecialistes verklaren dat ze steeds meer verzoeken krijgen voor het aanbrengen van wimperverlengingen. Wimperverlengingen behoren dan ook met recht in het rijtje van populairste schoonheidsbehandelingen thuis. Wimperverlengingen van tegenwoordig zijn van fantastische kwaliteit. Wanneer ze ook nog eens professioneel worden aangebracht, volgens de wimper-voor-wimpermethode, zijn ze niet van echt te onderscheiden. De wimperextensions blijven lang zitten, zijn waterbestendig en make-up is overbodig. Mensen hebben wekenlang plezier van hun wimperverlengingen. Er zijn tal van mogelijkheden, omdat de wimperverlengingen beschikbaar zijn in alle diktes, lengtes en kleuren. Een stralende oogopslag is zo voor iedereen weggelegd! Ontdek hier onze Cursus Wimperextensions!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie