Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tutorial: de populaire foxy eye make-up

6 november 2020 | Visagie
Tutorial: de populaire foxy eye make-up

Momenteel is de foxy eye make-up een grote hit op Instagram en Youtube. Vooral Bella Hadid wordt gezien als een van de pioniers van deze look. Een van de schoonheidsidealen zijn amandelvormige ogen. Ben je gezegend met deze ideale oogvorm, dan is foxy eye make-up een goede manier om dit extra te benadrukken. Hebben je ogen juist niet deze ideale oogvorm, dan kun je met make-up je ogen optisch verlengen. We vertellen je er alles over in deze tutorial voor foxy eye make-up!

Wat wordt er bedoeld met een foxy eye make-up?

We vertellen je eerst kort meer over wat deze look precies inhoudt. Het gaat erom dat je met make-up een scherpe opvallende binnenooghoek creëert en vervolgens de buitenhoek van het oog benadrukt met een winged eyeliner. Daarnaast kun je deze look nog meer expressie geven met wimperextensions. Bij de foxy eye look gaat het om het verlengend effect van de ogen. Je lift hiermee optisch het gelaat. Dit effect kun je extra accentueren met andere make-up technieken op het gebied van contouring. Je maakt de look helemaal af met een hoge paardenstaart, die dit liftende effect nog beter tot zijn recht laat komen. Aan de slag!

Tutorial voor foxy eye make-up

We leggen je hier stap voor stap uit hoe je een mooie foxy eye look maakt.

Stap 1: egale huid met foundation

Na het reinigen van het gelaat, breng je een foundation aan die net een tintje donkerder is dan de natuurlijke kleur van de huid. Ga je deze make-up dragen in combinatie met een strakke paardenstaart, let dan extra goed op dat de foundation goed doorloopt tot aan de haarlijn, om een masker-effect te voorkomen. Bij veel onzuiverheden kun je nog een concealer gebruiken om deze te camoufleren.

Stap 2: contouren met highlighter en bronzer

Door het gelaat te contouren kun je een extra liftend effect bereiken. Breng highlighter aan boven op de jukbeenderen en blend deze in opwaartse richting. Ditzelfde kun je doen langs de buitenhoeken van de lippen. Je kunt eveneens highlighter aanbrengen in de binnenooghoek voor een extra frisse en open blik. Daarna breng je bronzer aan voor het schaduw-effect onder de jukbeenderen in opwaartse richting en eveneens langs de haarlijn en links en recht langs de bovenrand van de neus. Werk dit gedeelte van de make-up af met een transparante poeder.

Stap 3: vloeibare zwarte eyeliner

Dit is het belangrijkste onderdeel voor het ‘rocken’ van de foxy eye look. Heb je weinig ervaring met eyeliner, dan vergt het wat oefening. We leren je ook graag alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis. Begin met de eyeliner helemaal in de binnenhoek van je oog. Volg de volledige wimperlijn met een strak en dun lijntje. Vlak voor de buitenooghoek ga je omhoog en creëer je een strakke winged eyeliner.

Stap 4: mascara of wimperextensions

Leg bij het aanbrengen van de mascara de nadruk op de wimpers ter hoogte van de buitenooghoek. Het moet eigenlijk lijken alsof de wimperhaartjes op deze plek wat langer zijn en meer volume hebben. Dit effect kun je uiteraard nog veel beter krijgen als je werkt met wimperextensions. Wil je alles leren over het professioneel aanbrengen van wimperextensions, dan verwijzen we je hier graag naar onze Cursus Wimperextensions.

Stap 5: lipmake-up

Kies een zachte kleur lipmake-up, zodat de nadruk vooral op de ogen ligt. Je kun bijvoorbeeld kiezen voor een matte, lichtroze kleur. Door vervolgens nog wat lipgloss aan te brengen op het midden van de bovenlip, geef je nog iets meer glans aan je look. Wil je leren hoe je kapsels kunt aanpassen op elke make-up look? Dan is onze complete Opleiding Make-up Artist een aanrader, gezien een deel van de opleiding gewijd is aan hairstyling.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie