Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tutorial: make-up voor een huid met oneffenheden

9 augustus 2021 | Visagie
Tutorial: make-up voor een huid met oneffenheden

Een stralende, egale huid? Dat is niet voor iedereen weggelegd! Een goede routine in de huidverzorging kan veel huidproblemen voorkomen, maar het is niet voor iedereen mogelijk om direct een perfect egale huid te krijgen. Mogelijk heb je regelmatig klanten in je salon die last hebben van vlekjes en onzuiverheden. Op de lange termijn kun je hen helpen met diverse huidbehandelingen. Wil je ze er echter direct stralend uit laten zien, dan is de juiste make-up de oplossing. Hoe doe je dat? Volg dan de stappen in deze tutorial voor make-up voor een huid met oneffenheden!

Stap 1: concealer stick met hoge dekkingsgraad

Allereerst zorg je uiteraard voor een schone en gehydrateerde huid. Daarna ga je aan de slag met make-up. Bij make-up voor een huid met oneffenheden begin je met het maskeren van de opvallende vlekjes met behulp van een concealer stick met een hoge dekkingsgraad. Breng alleen op die plekjes de concealer dun aan. Doe dit met deppende bewegingen met de stick. Vervolgens vervaag je het product, zodat het mooi overloopt op de rest van de huid. In onze cursus visagie leer je om de juiste tint concealer te kiezen. Rode vlekjes camoufleer je bijvoorbeeld het beste met een concealer met een groene tint. Je kunt over de concealer een fixerende poeder aanbrengen, zodat deze extra goed blijft zitten.

Stap 2: foundation kiezen voor een huid met oneffenheden

De concealer zorgt ervoor dat je vervolgens de foundation veel mooier aan kunt brengen en een veel beter resultaat krijgt. Mensen met een huid met veel oneffenheden hebben vaak moeite met het kiezen van de juiste kleur, omdat hun gezicht door de plekjes en vlekjes niet één egale tint heeft. De beste tip is om dan te kijken naar de belangrijkste zones van het gelaat voor het bepalen van de juiste kleur. Denk daarbij aan het voorhoofd en de zone boven op de jukbeenderen. Stem daar de foundation op af. Voor wat betreft de textuur, kies je een goed dekkende foundation. Dit is doorgaans een vloeibare foundation. 

Stap 3: aanbrengen van de foundation

Voor een extra goede dekking van de huid met oneffenheden breng je de foundation het beste aan met een penseel op de zones die je zojuist hebt gecamoufleerd. Je kunt beter niet deze foundation over het hele gelaat aanbrengen, want dat krijg je al snel een masker-effect. Je kunt vervolgens het gelaat contouren met behulp van een foundation die een tot twee tinten donkerder is. Breng bijvoorbeeld de donkere kleur aan onder de jukbeenderen, langs de haarlijn, de kaaklijn en langs beide zijden van de neus. Zorg steeds dat je de make-up mooi blendt! Met dit contrast creëer je meer diepte in het gelaat en dat zorgt voor een prachtige uitstraling. Hoewel je de onzuiverheden al hebt gecamoufleerd, zullen ze hierdoor nog minder opvallen.

Stap 4: accenten leggen in het gelaat

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je extra accenten leggen, waarmee je de huid nog meer laat stralen. Gebruik bijvoorbeeld een highlighter boven op de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen en op het puntje van de neus. Dit doe je het beste met een fan brush. Overdag kun je de huid ook een extra sunkissed look geven, door bronzer te gebruiken, eventueel in plaats van de donkerdere kleur foundation of om deze gedeelten van het gelaat nog een extra touch te geven. Voor een avondmake-up kun je met blush de make-up look meer kleur geven. Werk de make-up af met een fixing spray, zodat deze lang perfect blijft zitten.

Make-up voor een huid met oneffenheden

Met bovenstaande stappen creëer je een prachtige basis make-up voor een huid met oneffenheden. Vervolgens kun je nog alle kanten op met de oogmake-up of de lipmake-up. Wil je leren om make-up aan te brengen als een echte pro voor alledag én voor speciale gelegenheden? En lijkt het je bijvoorbeeld ook geweldig om creatief aan de slag te gaan met het ontwikkelen van je eigen make-up creaties? Aarzel dan niet om onze Opleiding Visagist te volgen! Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie