Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze cursus anti-aging acupunctuur

24 december 2021 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: onze cursus anti-aging acupunctuur

Ken je onze cursus anti-aging acupunctuur al? We nemen hier alvast samen met jou een kijkje bij deze unieke cursus. Een elixer om de tijd stop te zetten en de tekenen van het ouder worden te laten verdwijnen? Dat bestaat niet! Daarentegen, zijn er wel manieren om op elke leeftijd er zo stralend mogelijk uit te zien en om het verouderingsproces te vertragen. Een van die manieren is anti-aging acupunctuur. Voor veel beauty professionals zal deze behandeling nieuw zijn. Deze behandeling, afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeswijze, biedt ons namelijk een ander perspectief op ouder worden. We vertellen je er hier graag meer over!

Wat is veroudering volgens de TCM?

De Traditional Chinese Medicine, afgekort TCM, heeft een eigen kijk ontwikkeld op het ouder worden en in het bijzonder op gelaatsveroudering. Volgens de TCM ontstaat veroudering door een combinatie aan factoren, waaronder door het afnemen van onze pre-natale Jing. Dit is de constitutionele energie, die iedereen bij zijn geboorte meekrijgt van zijn ouders en voorouders. Daarnaast zijn de Chinese geneesheren het er ook over eens dat ongezonde voeding, slaaptekort, genotsmiddelen, verzuring van het lichaam door te veel zuivel en suiker en te veel sport het verouderingsproces bevordert. Door onze levensstijl aan te passen kunnen we echter het zelfhelend vermogen van ons lichaam bevorderen en veroudering afremmen.

Aandacht voor ons lichaam, geest en onze energie

Binnen de TCM gaat men ervan uit dat schoonheid op elke leeftijd bereikt kan worden. Dat doe je door effectief naar je lichaam, je geest en je energie te luisteren. Hierdoor kun je je aanpassen aan wat je echt nodig hebt om gelukkig en gezond te leven. Dat straal je ook uit en daarmee bereik je schoonheid. De Chinese geneesheren verklaarden al eeuwen geleden dat onder meer rimpels en emoties aan elkaar gekoppeld zijn. Rimpels zijn de manifestaties van emoties in het gelaat. Onze ziele-energie laat dus sporen na in ons gelaat. Om maar even wat voorbeelden te noemen: denkrimpels, lachrimpels, kraaienpootjes of een ‘zuurpruimengezicht’! In onze cursus anti-aging acupunctuur gaan we daar dieper op in.

TIP: Acupunctuur kan je ook inzetten als lichaamsbehandeling om triggerpoints in de spieren te verminderen. Daarvoor ben je bij onze Cursus Dry Needling aan het juiste adres!

Maak kennis met de Chinese gelaatsdiagnostiek

Gelaatsdiagnostiek of face mapping vormt een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Een Chinese geneesheer kan heel veel informatie aflezen van het gelaat over de gesteldheid van de betreffende persoon. Je kunt volgens de TCM alleen maar schoonheid bereiken als je innerlijk in evenwicht bent. Het gezicht reflecteert perfect hoe het gesteld is met de innerlijke gezondheid. Je leert in de cursus anti-aging acupunctuur meer over wat rimpels, lijnen, moedervlekken, littekens, wenkbrauwen, verkleuringen en de vorm van het gelaat over iemand zeggen. Wil je je hier nog verder in verdiepen, dan verwijzen we je graag door naar onze Cursus Face Mapping, die volledig gericht is op de Chinese Gelaatsdiagnostiek.

Hoe werkt anti-aging acupunctuur?

Je leert in onze cursus anti-aging acupunctuur niet alleen de theorie over hoe de TCM naar het ouder worden kijkt. Je leert ook hoe je praktisch acupunctuur kunt toepassen op het gelaat voor een verjongende uitstraling. De naaldjes zorgen ervoor dat de bloedcirculatie en de doorstroom van de levensenergie Qi wordt gestimuleerd. Hierdoor verbetert de toevoer van voedingsstoffen naar de huidcellen. Daarbij bevorder je hiermee ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor er meer collageen en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en elastischer. Alleen acupunctuur is echter niet voldoende.

Leer een complete Chinese verjongingsbehandeling voor het gelaat

Je leert om het werken met naalden te integreren in een volledige Chinese gelaatsbehandeling, die bestaat uit:

 • Het reinigen van de gelaatshuid
 • Het aanbrengen van een verzorgend masker
 • Een tui-na gezichtsmassage (20 min.)
 • De anti-aging acupunctuur behandeling (20 min.)
 • Behandelen van het gelaat en de hals met een guasha steen
 • Masker dat de huid tot rust brengt
 • Aanbrengen van een anti-rimpelcrème

Je bereikt de beste resultaten als je deze behandeling in kuurvorm aanbiedt. Tijdens de lessen vertellen we je meer over hoe je een kuur opbouwt.

Tip: wil je meer leren over behandelingen met guasha stenen? Neem dan hier een kijkje bij onze Cursus Guasha Therapie!

Schrijf je hier in voor onze Cursus Anti-aging Acupunctuur

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Chinese verjongingsbehandelingen met acupunctuur? Schrijf je dan op tijd in voor onze eerst volgende Cursus Anti-aging Acupunctuur. Ben er op tijd bij, want de lesgroepen zijn beperkt, zodat iedereen kan rekenen op een goede persoonlijke begeleiding en een uiterst leerzame ervaring. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie