Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelopen make-up? Geen zorgen!

3 december 2015
Uitgelopen make-up? Geen zorgen!

Houd je van make-up? Maar vind je het maar lastig om make-up perfect aan te brengen? Of  heb je snel last van uitgelopen make-up? Geen zorgen, dit seizoen hoeft make-up niet heel precies aangebracht te worden. Alles draait in de winter van 2015-2016 om gemak, draagbaarheid en echtheid! De make-up mag eruitzien alsof het er al een tijdje opzit. Een klein veegje hier en een klein veegje daar en wat uitloop? Dat is helemaal niet erg! Lees hier meer over deze nieuwe make-up trend!

Perfecte make-up is niet realistisch

Wil je graag visagiste worden? Ga je regelmatig met make-up in de weer? Dan ken je vast wel die frustratie dat je er soms niet in slaagt om de make-up helemaal perfect aan te brengen. Als je dan naar de foto’s van beroemdheden kijkt in bladen of op internet zakt de moed je nog meer in de schoenen. Je ziet alleen maar perfecte make-up looks waarbij alles tot in de puntjes klopt. Maar is dit wel realistisch? Deze foto’s zijn echter momentopnames waar vele uren visagie en styling aan vooraf zijn gegaan en mogelijk ook nog wat Photoshop!

Make-up voor het dagelijkse leven

De nieuwe niet perfectionistische make-up look die we hier aanhalen wordt door de visagisten van MAC de ‘Love Worn’ make-up look genoemd. De Love Worn look past bij het straatbeeld en het dagelijkse leven. Deze trend wordt ook wel omschreven als de ‘evolutie van echte schoonheid’. We hebben de laatste jaren steeds vaker make-up trends voorbij zien komen die naar echtheid streven. Denk bijvoorbeeld aan de no-make-up trends als de nude make-up look en natuurlijke make-up looks. De nadruk lag bij deze looks op een gezonde natuurlijke huid. Ook voor de Love Worn look is dit het uitgangspunt. Bekijk hier ook eens onze Cursus Gelaatsverzorging.

MAC-AW-Love-Worn

Love Worn look

Voor het creëren van deze look is een goede huidverzorging vooraf heel belangrijk. De huid moet een mooie, frisse uitstraling hebben. Ook in onze Opleiding Visagiste ligt veel nadruk op een goede reiniging en verzorging van de huid. Vervolgens ga je de huid opmaken door enkel hele zachte en subtiele highlights aan te brengen. De nadruk van deze look ligt op de oogmake-up. Het lijkt alsof de mascara nog van de avond ervoor is en alsof je de eyeliner ervan afgeveegd hebt en het kohlpotlood is uitgelopen. Ook de oogschaduw mag wat vervaagd zijn. De make-up artist John Stapleton van MAC zegt over deze look: “It’s partied-in, lived-in, worn-in makeup from a night or day out.” Je gaat dus eigenlijk eerst een perfecte make-up look creëren, om er vervolgens de scherpe randjes vanaf te halen, zodat het op uitgelopen make-up lijkt.

Uitgelopen make-up en echtheid

Het is de bedoeling dat de Love Worn oogmake-up gaat leven en er realistisch uitziet. Dit betekent niet dat je geen opvallende kleuren mag gebruiken. Je wordt juist uitgedaagd om dit wel te doen en er vervolgens voor te zorgen dat de make-up look er ‘echt’ uitziet en niet ‘overdone’ is. De realistische touch kun je mooi realiseren door bijvoorbeeld een beetje glos op de iets uitgeveegde oogmake-up aan te brengen. Hierdoor versmelt de make-up mooier met elkaar. Let op: het is niet de bedoeling dat de uitgelopen make-up er rommelig en ‘grungy’ uit komt te zien, maar eerder iets vlekkerig en sexy. Wat vind jij van deze make-up look?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie