• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 veelgemaakte fouten bij het föhnen van haar

19 juli 2016 | Haarverzorging
5 veelgemaakte fouten bij het föhnen van haar

Föhn jij je haar op de juiste manier? Kappers krijgen met regelmaat klanten in hun stoel, bij wie ze aan het haar kunnen aflezen dat de föhn thuis waarschijnlijk niet op de juiste manier wordt gebruikt. Veel mensen zijn zich niet bewust van de fouten die ze maken bij het föhnen. Daarom hier aandacht voor veelgemaakte fouten bij het föhnen van haar.

1. Het haar niet goed droog föhnen

Een van de meest gemaakte fouten bij het föhnen van haar, is dat het haar te kort wordt geföhnd, waardoor het niet helemaal droog is. Vaak gebeurt dit uit tijdgebrek, zeker bij dames met lange haren. Daarbij zijn er ook mensen die denken dat je het haar niet helemaal droog mag föhnen, omdat het daardoor te droog wordt of gaat pluizen. Als je het goed doet, is juist het tegenovergestelde het geval. Juist door het haar goed droog te föhnen gaat het minder pluizen.

2. Het haar te nat föhnen

Je komt de douche uit, droogt je af en een van de eerste dingen die je daarna doet is de föhn pakken. Om je haar mooi in model te krijgen, zonder dat je lang hoeft te föhnen, kun je beter je haar even aan de lucht laten drogen. Het is veel gemakkelijker om je haar goed droog en mooi in model te krijgen wanneer je haar een klein beetje vochtig is. Bovendien absorbeert het haar op deze manier veel beter de stylings- en verzorgingsproducten die je gebruikt. Een ander belangrijk voordeel is dat je haar hierdoor minder snel afbreekt.

3. Het haar te heet föhnen

Te veel hitte op het haar is niet goed. Je kunt je haar tegen de hitte van de föhn beschermen door eerst een beschermende stylingmousse aan te brengen. Dit legt een beschermlaagje rond het haar. Zet de föhn altijd in een medium of lage stand en houd de föhn minimaal 20 tot 30 cm van het haar af. Maak niet de fout om de föhn een lange tijd op één plaats te richten, maar blijf bewegen over het haar. Je kunt het haar het beste föhnen vanaf de haaraanzet naar de haarpunten toe. Wil je leren om elk haartype prachtig in model te föhnen? Dan verwijzen we je graag door naar onze praktische Opleiding Hairstyliste in Hasselt.

4. Gebruik nooit een metalen kam!

Een andere grote fout die je vanaf nu nooit meer mag maken bij het föhnen van je haar, is het gebruik van een metalen kam. Een metalen kam zal te zeer opwarmen onder de hete lucht van de föhn met als gevolg dat je haar hierdoor beschadigd wordt en afbreekt. In plaats van een metalen kam, kun je veel beter een houten of plastic borstel gebruiken. TIP: Er zijn speciale borstels met een houten of plastic achterkant met gaten, waar de warme lucht doorheen stroomt, zodat de warmte geen schade kan aanrichten aan het haar.

5. Ronde, platte, grote of kleine borstel?

De vorm en grootte van de borstel hebben ook invloed op het eindresultaat. Wat in jouw geval het beste is, hangt van jouw wensen en haarsoort af. Een grote, platte borstel is ideaal voor vol en dik haar dat je steil wilt föhnen. Wil je juist slag in je haar creëren, dan heb je een ronde borstel nodig. Met een grote ronde borstel krijg je een grovere slag. Hoe kleiner de ronde borstel, hoe meer slag. Een kleine ronde borstel is bijvoorbeeld aan te raden bij kort haar of haar dat in laagjes is geknipt. Meer weten? Bekijk dan hier al onze Haartooi Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie