• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over NLP

17 augustus 2016 | Overige
Veelgestelde vragen over NLP

Ben je op zoek naar persoonlijke groei? Wil je ingesleten denkpatronen voorgoed achter je laten? Of anderen helpen om dit te doen? Dan kan een NLP (neurolinguïstisch programmeren) interessant zijn voor jou. Ben je benieuwd naar wat NLP inhoudt? Wij beantwoorden hier veelgestelde vragen over NLP.

1. Wat is NLP?

Neurolinguïstisch programmeren is een manier om inzicht te krijgen in jouw gedragspatronen in je dagelijks leven. Hoe reageer jij op bepaalde situaties? Hoe communiceer je in deze situaties? Oftewel: Hoe ben jij ‘geprogrammeerd’? Door hier inzicht in te verwerven, ben je beter in staat om bepaalde routines of gewoontes waar je minder blij mee bent aan te pakken. Ook lukt het je zo beter om in te zien wat jou belemmert in je denken. Kortom: NLP is een reflectie op je eigen communicatie- en gedragspatronen.

2. Waar komt NLP vandaan?

De grondleggers van NLP zijn de Amerikaanse wetenschappers John Grinder en Richard Bandler. In tegenstelling tot hun collega-onderzoekers, besloten de twee in de jaren ’70 om hun onderzoek over een andere boeg te gooien. In plaats van patiënten te bestuderen, deden zij onderzoek naar het gedrag van therapeuten. Hoe praten, dachten, gedroegen therapeuten zich? Lieten zij bepaalde emoties zien en welke vaardigheden hadden zij juist wel of juist niet? Wat maakte hen succesvol in hun werk? Uit de resultaten die dit opleverden, ontwikkelden Grinder en Bandler een aantal technieken. Vandaag kennen wij dit onder de naam NLP.

3. Hoe kan ik NLP inzetten als wellness professional?

NLP kan een zeer praktische aanvulling zijn voor jou als wellness professional. Mensen komen naar je toe omdat ze op zoek zijn naar meer welzijn. Binnen de Massage Opleidingen die jij bij Wellness Academie kunt volgen staat de mens in zijn geheel centraal. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met NLP kun je mensen, die niet lekker in hun vel zitten, behalve met je massages en therapieën nu nog beter op weg helpen met NLP coachingsgesprekken. Zo geef je jouw behandelingen nog meer diepgang en meerwaarde.

 4. Binnen welke andere beroepen is NLP inzetbaar?

Wellicht denk je, interessant dat NLP, maar wat heb ik eraan als ik geen wellness therapeut of wellness coach ben? Het antwoord is simpel: veel! Het maakt eigenlijk niet uit wat je vak is, zelfkennis is altijd een belangrijke factor in je professionele ontwikkeling. Door met NLP meer zicht te krijgen in je eigen gedrag en de manier waarop je communiceert, zal het gemakkelijker zijn om je sterke en zwakkere kanten aan te pakken. En dus om een nog beter persoon én professional te worden.

5. Wat kan NLP betekenen voor ondernemers?

Ondernemen is niet alleen een zakelijke activiteit; het ondernemerschap is vooral ook mensenwerk. Als met NLP goed inziet hoe je jouw geluk en succes kunt bevorderen, zul je dat ook uitstralen op potentiële klanten, opdrachtgevers of zakenpartners. Positiviteit is aantrekkelijk. Een positief ingesteld persoon met zelfkennis en een drive om kansen met beide handen aan te grijpen: wie wil daar nou niet mee samenwerken?! Je zult ook beter om kunnen gaan met lastige situaties en hindernissen op je pad, waar je als ondernemer ongetwijfeld mee te maken krijgt.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie