Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over sproeten en make-up

24 april 2017 | Visagie
Veelgestelde vragen over sproeten en make-up

Sproetjes worden niet voor niets ‘één van de zeven schoonheden’ genoemd. Toch vinden veel dames met sproeten het lastig om zich op te maken. Zeker als in de lente en zomer de zon zich vaker laat zien, neemt het aantal sproetjes snel toe. Wat betekent dit voor je make-up? Hoe zorg je ervoor dat je sproeten optimaal tot hun recht komen? We geven hier antwoord op 5 veelgestelde vragen over sproeten en make-up.

1. Kan ik wel foundation gebruiken?

Ook als je sproeten hebt, kun je foundation gebruiken om eventuele oneffenheden en imperfecties weg te werken. En dan hebben we het NIET over je sproeten. Die willen we juist mooi naar voren laten komen. Gebruik daarom een licht dekkende foundation of beter nog een getinte dagcrème of een BB-crème. Als je je sproetjes wegwerkt onder een zware foundation, zal je gezicht ervoor de mensen die je kennen ineens heel kaal en onnatuurlijk uitzien.

2. Hoe kies ik de juiste tint foundation?

Kies ik de kleur van mijn sproetjes of de kleur van de huid tussen de sproetjes in? Geen van beide! Kies je een te lichte kleur, zoals de kleur van je huid, dan kunnen je sproetjes er grijs en dof uitzien. Kies je een te donkere kleur, in dit geval de kleur van je sproetjes, dan vallen je sproeten weg en krijg je te maken met het hierboven beschreven probleem dat je sproeten verdwijnen. Het is beter om een kleur te kiezen die ertussenin valt. Let er wel op dat de kleur foundation (of BB-crème of getinte dagcrème) ook overeenkomt met de tint van de huid van je hals, zodat er geen te groot kleurverschil zichtbaar is.

NB: wees zuinig met foundation, juist vanwege je sproetjes zullen imperfecties als puistjes, roodheden, littekens etc. minder opvallen! Een groot voordeel!

3. Contouren en sproetjes?

Is het mogelijk om je gezicht te contouren als je sproeten hebt? Het kan wel, maar ga dan wel voor een ‘light’ versie van contouren. Na het aanbrengen van de foundation of BB-crème, kun je bronzer gebruiken om je gezicht te contouren. Omdat de huid van de meeste mensen met sproeten een warme ondertoon heeft, kies je beter voor een bronzer met een koele ondertoon. Hiermee kun je je gezicht contouren, zonder dat je sproetjes verdwijnen onder je make-up. Gebruik voor het aanbrengen van de bronzer een grote fluffy kwast; hiermee breng je de make-up automatisch lichter en luchtiger aan! Vind je het maar lastig om de juiste make-up te kiezen en de juiste make-up technieken uit te voeren? We leren je er graag alles over in onze Visagie Opleiding.

4. Hoe kan ik mijn sproeten benadrukken?

Dreigen je sproeten te verdwijnen onder je make-up, haal ze dan terug met behulp van een wenkbrauwpotlood. Je kunt de sproetjes hiermee extra aanzetten en eventueel wat sproetjes bij tekenen op plekken waar je wat meer sproetjes zou willen hebben. Ook in de winter, als je sproetjes door te weinig zon niet meer zo duidelijk te zien zijn, kun je ze terughalen met behulp van een wenkbrauwpotlood.

5. Sproeten, een natuurlijke bescherming?

Heb je aanleg voor sproetjes, dan weet je dat het aantal sproeten vlot toeneemt als je je huid blootstelt aan de zon. Dit is een natuurlijke reactie van je lichaam om zich te beschermen tegen de zon. Het betekent echter niet dat je je verder niet hoeft te beschermen tegen de zon. Het is belangrijk dat je altijd een zonnebrandcrème gebruikt met de juiste beschermingsfactor, afhankelijk van je huidtype en de mate van de zonkracht!

Interesse in visagie? Bekijk dan hier al onze Visagie Opleidingen en cursussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Gent en Antwerpen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie