Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Vermijd reinigingsdoekjes voor de huid!

17 juli 2015
Vermijd reinigingsdoekjes voor de huid!

Waaruit bestaat jouw huidreinigingsritueel? Het blijkt dat veel dames na een drukke dag kiezen voor gemak en naar die handige reinigingsdoekjes grijpen om de make-up van hun gezicht te verwijderen. Is dat wel verstandig? “Nee!” Is vol overtuiging het antwoord van schoonheidsspecialisten en dermatologen. Zij zeggen dat je het reinigen van de huid met reinigingsdoekjes maar beter kunt vermijden. Ontdek hier waarom.

Dagelijkse verzorging van het gezicht

Elke avond voor het slapen gaan je huid reinigen? Dat zou iedereen moeten doen! Niet alleen als je overdag make-up draagt, maar ook als je geen make-up draagt is het van groot belang om elke dag je gezicht goed te reinigen. De huid staat bloot aan veel invloeden, zoals weersomstandigheden, luchtverontreiniging en vuil. Daarnaast scheidt de huid zelf eveneens afvalstoffen uit die op de huid kunnen blijven liggen. Reinig je de huid niet, dan blijven deze afvalstoffen en mogelijk schadelijke bacteriën en vrije radicalen aanwezig op de huid. Bovendien gaat de huid tijdens je slaap hard aan het werk om zich te herstellen; je bevordert dit proces door de huid goed te reinigen voor het slapen gaan.

Waarom zijn reinigingsdoekjes niet goed?

Aan het einde van de dag is de neiging groot om naar reinigingsdoekjes te grijpen; snel en effectief zou je denken, maar niets is minder waar. Een van de dermatologen die ons waarschuwt voor reinigingsdoekjes is Patricia Weller, bekend van de Cosmopolitan. Zij zegt hierover: “Reinigingsdoekjes zijn super handig, maar ze laten allerlei ingrediënten op je huid achter, omdat je ze er niet afspoelt met water. Ze duwen daarnaast ook een groot deel van de make-up in je huid, in plaats van het eraf te halen.” Een ander probleem met de reinigingsdoekjes is dat men al snel gaat schuren en schrobben over de huid, omdat de doekjes niet vochtig genoeg zijn om de make-up er af te krijgen. Dit kan irritaties van de huid veroorzaken waardoor je nog verder van huis bent en de huid meer kwaad dan goed doet tijdens het reinigen.

Alternatieven voor het reinigen van je gezicht

Wat doe je in situaties waarin je geen goede reinigingsmiddelen voorhanden hebt? Volgens de dermatologe Patricia Weller kun je dan nog beter je gezicht gewoon met water schoonmaken en afdrogen met een handdoek. Reinigingsdoekjes zijn alleen in uiterste noodgevallen een optie; bijvoorbeeld als je onderweg bent, tijdens een backpack trip of op een festival. Zoek je naar een gemakkelijke oplossing, neem dan liever micellair water en watjes mee, in plaats van reinigingsdoekjes. Micellair water bevat micellen. Dit zijn clustertjes die vet en vuil aan zich kunnen hechten. Met een watje veeg je het gemakkelijk van de huid. Alleen het gebruik van micellair water is geen vervanging voor een complete huidreiniging.

Huidreiniging: hoe moet het dan wel?

Wil je leren hoe je de huid perfect kunt reinigen zonder de huid te beschadigen? Volg dan een van de schoonheidsopleidingen van de Wellness Academie, bijvoorbeeld een Cursus Gelaatsverzorging of volg de volledige Opleiding Schoonheidsspecialiste. Hier wordt uitgebreid ingegaan op de bouw en werking van de huid en de beste methodes om de huid te reinigen en te verzorgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie