Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Verpleegkundigen steeds vaker aan de slag als pedicure

5 maart 2016
Verpleegkundigen steeds vaker aan de slag als pedicure

Steeds vaker gaan zelfstandige verpleegkundigen ook aan de slag als pedicure. Wellness Academie merkt dat er steeds meer verpleegkundigen interesse hebben in een opleiding pedicure. Waarom is een bijscholing pedicure zo interessant voor verpleegkundigen? En wat zijn de specifieke voordelen van een pedicure opleiding voor verpleegkundigen?

Raakvlakken verpleegkunde en pedicure

Verpleegkunde en pedicure zijn twee vakgebieden die grote raakvlakken hebben. In beide vakgebieden staan lichamelijke verzorging en de omgang met mensen centraal. Een verschil is dat een pedicure zich enkel richt op voetverzorging. Verpleegkundigen merken tijdens het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden en in het contact met hun patiënten dat een goede voetverzorging essentieel is. Het zijn onze voeten die ons de hele dag moeten dragen. Klachten aan voeten, tenen of teennagels kunnen een grote belemmering zijn in het dagelijkse doen en laten van mensen.

Waarom een bijscholing pedicure volgen?

Met een bijscholing pedicure kun je als verpleegkundige je patiënten nog beter van dienst zijn. Je komt veel in contact met mensen met een verminderde zelfredzaamheid of denk aan patiënten met diabetes waarbij extra aandacht voor voetverzorging van essentieel belang is. Met een bijscholing pedicure kun je daarom veel betekenen voor deze mensen. Verder behandel je als pedicure niet alleen voetklachten, maar je geeft ook preventieve behandelingen of behandelingen als verwennerij. Je zult regelmatig mensen tegenkomen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Pedicure behandelingen kunnen dan een waardevolle aanvulling zijn op je bestaande diensten.

Voordelen pedicure opleiding voor verpleegkundigen

Als verpleegkundige geniet je van diverse voordelen bij het volgen van je opleiding pedicure. Net als voor het vak van verpleegkundige heb je als pedicure voldoende kennis van anatomie nodig, maar nu specifiek gericht op de voet. Je hebt dus al een voorrang op studenten die geen verpleegkundige zijn. Verder heb je het voordeel dat je al ervaring hebt met het verzorgen van patiënten. Als verpleegkundige én pedicure kun je een optimale service leveren. Mogelijk heb je als zelfstandige pedicure al een vaste klantenkring. Je kunt na je opleiding je diensten eenvoudig uitbreiden met pedicure behandelingen binnen je bestaande klantenkring én je bestaande klantenkring verder uitbreiden.

Wil je ook een opleiding pedicure volgen?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. De opleiding pedicure wordt gegeven op onze campussen in Hasselt, Antwerpen (Wilrijk) en Amsterdam. Hier vind je meer informatie over de Opleiding Pedicure!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie