Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Verzorgingstips voor krullend haar

16 januari 2017 | Haarverzorging
Verzorgingstips voor krullend haar

Krullend haar vraagt om speciale verzorging. Het maakt niet uit of ze nu puur natuur zijn of zorgvuldig gecreëerd in de kappersstoel. Vooral in deze koude wintermaanden kan krullend haar namelijk ongemerkt transformeren tot een warrige, droge haardos. Geen paniek! Wij zetten een paar verzorgingstips voor krullend haar op een rij.

Eerste hulp bij een droge krul

Krullen hebben vaak de neiging om droog en pluizig te worden. Dit komt doordat talg zich vanuit de follikels minder makkelijk verspreid over krullend haar dan over stijl haar. De ronde structuur van stijl haar vormt een ideale doorgeefluik voor talg. De stuggere, ovalere textuur van krullend haar leent zich hier minder gemakkelijk voor. Bij stijl haar heb je daardoor sneller te maken met overmatige aanwezigheid van talg (lees: vette lokken). Dit klinkt op zich goed! Want wie zit nu te wachten op een 'vette' look?  In de wintermaanden kan het bij krullenbollen soms echter de verkeerde kant op slaan. Door de droge luchtvochtigheid veranderen je krullen in een pluizige bol. De oplossing? Hydratatie! In de vorm van een leave-in conditioner, bijvoorbeeld. Het liefste kies je een leave-in conditioner op waterbasis. Hiermee houd je de lokken licht en blijft de krul behouden.

Olie voor een glanzende krul

Een ander veelvoorkomend probleem bij krullend haar is het gebrek aan glans. Ook dit heeft te maken met de stugge structuur van krullend haar. Waar stijl haar glans krijgt van talg en dit zich gemakkelijk over de lengte van het haar verspreidt, gaat dit bij krullen minder gemakkelijk. Je mag je krullen dan ook best een handje helpen. Dit kun je doen door een voedende olie te gebruiken. Net als bij de leave-in conditioner is het hierbij belangrijk om te voorkomen dat je het haar te zwaar maakt. Je wilt immers voorkomen dat die mooie krullen ergens aan de uiteinden van je haar eindigen! Kies daarom voor een mild producten en gebruik het spaarzaam. Kies voor producten als kokosolie, amandelolie of jojoba olie om de natuurlijke vetten in het haar aan te vullen.

Meer volume in je krul

Vooral wanneer jouw krullen puur natuur zijn, kan het volume per dag variëren. Het luchtvochtigheid, je gezondheid, een verfbeurt, alles heeft z'n weerslag op de conditie van je krullen. Gelukkig zijn er talrijke producten op de markt om een matige kruldag om te toveren tot een uitbundige, volle look. Zoals de Curl Enhancing Smoothies van Shea Moisture, die je na het wassen aanbrengt op je haar. Het product hydrateert en geeft extra glans. Benieuwd welke krul-conditioner of haarmasker het beste bij jou past? Vraag advies aan je kapper of haarstylist. Zij zullen je in ieder geval adviseren om producten te gebruiken zonder siliconen. Hoewel dit bestanddeel inderdaad voor extra volume zorgt, maakt het jouw krullen ook een stuk zwaarder. Wil je nóg meer krullen? Dan is er gelukkig altijd nog de diffuser. Het staat niet garant voor een blijvend resultaat, maar kan jouw look voor korte tijd veranderen in een weelderige look.

Wil jij alles leren over het verzorgen van krullen? Een krullenkapper of all-round haarstylist worden? Schrijf je in voor onze kappersopleiding of volg een van onze verdiepende cursussen. Een compleet overzicht van onze cursussen en opleidingen vind je hier.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie