Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: Vidal Sassoon (video)

23 januari 2013
In de kijker: Vidal Sassoon (video)

Wie werkzaam is binnen de schoonheids- en hairstylingsbranche zal niet onbekend zijn met de naam Vidal Sassoon. Maar ken je wel het complete verhaal achter deze interessante persoon die een revolutionaire wending heeft gegeven aan de geschiedenis van de hairstyling? We zullen in dit artikel ingaan op het leven en het werk van deze wereldberoemde kapper waar zelfs een film over is gemaakt!

Wie is Vidal Sassoon?

Vidal Sassoon zag op 17 januari 1928 in Londen het levenslicht, als zoon van Joodse ouders. Zijn vader verlaat zijn moeder wanneer Vidal nog maar 3 jaar oud is. Vanwege de armoede was zijn moeder gedwongen om hem en zijn jongere broer naar een Joods weeshuis te brengen. Hier verbleef hij 7 jaar. Als 14-jarige ging Vidal van school en werkte als bode voordat hij in de leer ging als kapper. Op 20-jarige leeftijd vocht hij een jaar in Israël ten tijde van de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948. Dit jaar had hem gesterkt in wie hij was, omdat hij had kunnen vechten voor iets waarin hij geloofde, namelijk de vrijheid van zijn volk. Na een jaar riep zijn moeder hem terug, omdat zijn stiefvader een hartaanval had gekregen en hij geld in het laatje moest komen brengen.

Begin van zijn kapperscarrière

Als 14-jarige was Vidal Sassoon al in de leer geweest bij de kapper Adolf Cohen. Vidal had eigenlijk liever voor architect willen leren, maar op aandringen van zijn moeder was hij de kapperswereld binnengestapt. Toen hij terugkwam van de oorlog ging hij in de leer bij Raymond Bessone waarvan hij zelf zegt dat de unieke werkwijze en stijl van deze kapper hem geïnspireerd heeft en erg belangrijk is geweest voor het verdere succesvolle verloop van zijn carrière. Eind jaren ’50 begint Vidal Sassoon voor zichzelf.

Doorbraak Vidal Sassoon

Vidal Sassoon vond de bestaande kapsels in zijn tijd te ouderwets en daarom ging hij op zoek naar iets vernieuwends. Zijn kapsels kenmerkten zich door hoekige, architectonische lijnen en natuurlijke glans. Zijn doorbraak was het korte, hoekige, asymmetrische, door Bauhaus geïnspireerde kapsel, dat hij creëerde voor de actrice Nancy Kwan voor de film A Wild Affair. Dit was een vernieuwde versie van het bekende boblijn kapsel.

De carrière van Vidal Sassoon nam een vlucht en over de hele wereld werden kapsalons met zijn naam geopend. Ook werd zijn naam verbonden aan talloze haarverzorgingsproducten, onder andere aan producten van de bekende multinational Procter & Gamble. Begin jaren ’80 verhuisde hij naar de VS. Hier richtte hij o.a. het Vidal Sassoon International Center for the Study of Antisemitism op. Ook had hij korte tijd een tv-show en hij schreef boeken over schoonheid en gezondheid.

Wie zal nu nog durven beweren dat kapper geen inspirerend beroep is? Is kapper worden iets voor jou? Bekijk dan hier onze Kappersopleiding!

Vidal Sassoon The Movie

Voor een nog beter beeld van deze beroemde kapper verwijzen we je naar de documentaire Vidal Sassoon The Movie die op 23 mei 2010 in première ging op het Tribeca Film Festival in New York. Deze film geeft je een diepe, intieme blik in het leven van Vidal Sassoon. De film werd gepromoot met de slogan: 'Hoe één man de wereld veranderde met zijn schaar’. Hier is niets te veel mee gezegd. Een echte must-see voor iedereen die werkzaam is in de schoonheidsbranche.

https://youtu.be/28jvlBA0RMk

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie