• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Voor- en nadelen van Dip Powder nagels

17 november 2016 | Nagelstyling & Pedicure
Voor- en nadelen van Dip Powder nagels

Mooie en stevige lange nagels op een veilige, gemakkelijke en gezonde manier; dat klinkt als de droom van iedere nagelstyliste! Dat dachten de nagelexperts achter de ‘Dip Powder Nails’ ook. Zij ontwikkelden een poeder als alternatief voor acrylnagels. Hun doel: wel de robuustheid van acrylnagels, maar dan zonder dat vervelende chemische geurtje. Tijd om de eigenschappen en voordelen van Dip Powder nagels nader te bekijken!

Dip Powder nagels en secondelijm?!

De Dip Powder nagels methode werd ontwikkeld door nagelstylistes die ervan overtuigd waren dat er een alternatief moest bestaan voor die chemische luchtjes en de beschadiging die de acrylnagels vaak achterlaten. Waar acrylnagels in veel salons worden vervangen door gelnagels, zochten de bedenkers van de Dip Powder naar een sterker en robuuster alternatief. Dit deden ze door naar een vervanging te zoeken van het traditionele bestanddeel methacrylzuur, een belangrijke grondstof in acrylnagels. Het is namelijk methacrylzuur dat schade aan het nagelbed kan veroorzaken of een allergische reactie kan oproepen. Al snel kwamen ze erachter dat het bestanddeel cyanoacrylaat de ideale basis voor hun poeder was. Voor iedereen met kennis van scheikundige termen komt dit wellicht als een verassing. We kennen cyanoacrylaat namelijk vooral als basis van… secondelijm!

Snellere behandeling

Heb je jouw twijfels bij het gebruiken van secondelijm-bestanddelen in je salon? Bedenk dan dat het ook in de medische wereld regelmatig wordt ingezet om wonden te lijmen in plaats van te hechten. Een fijne bijkomstigheid is dat de Dip Powder nagels drie keer sneller aan te brengen zijn dan acrylnagels. Er hoeft bovendien ook geen UV-lamp aan te pas te komen. De Dip Powder set bestaat uit verschillende liquids. Behalve twee basis liquids, bevat de set een activator en een finish gel. Aan de hand van deze liquids ‘bouw’ je de nagel op door telkens een laag af te wisselen met de poeder. Benieuwd hoe zo’n Dip Powder behandeling er precies uit ziet? Check deze uitgebreide tutorial:

Dip Powder in jouw salon?

Gemakkelijker en sneller aan te brengen en toch minstens zo duurzaam... als saloneigenaar heb je het bijbehorende rekensommetje snel gemaakt! Met de Dip Powder kun je meer klanten behandelen in dezelfde tijd. Oftewel: een ‘win-win’ situatie! Of toch niet? Sommige nagelstylistes gebruiken de Dip Powder liever niet, omdat het verwijderen erg lastig is. Waar je in eerste instantie blij bent met nagels die tot acht weken meegaan, ben je tijdens het verwijderen aangewezen op een flinke dosis aceton om het los te weken. Een ander nadeel heeft een meer hygiënisch karakter: de gemakkelijkste wijze om de Powder Dip aan te brengen is door het – de naam zegt het al – te dippen. Dat het niet erg hygiënisch is om de nagels van meerdere klanten in dezelfde powder te dippen, laat zich raden. Sommige salons gebruiken de Powder Dip dan ook door de poeder over de nagels te strooien in plaats van het te dippen of door aparte ‘dip trays’ te gebruiken.

Gelnagels vs Powder Dip

De hygiëne en lastige reiniging van Powder Dip nagels maakt dat gelnagels nog altijd het meest populaire alternatief voor acrylnagels zijn. Hoewel deze soepeler en minder stevig zijn dan de Powder Dip, zijn ze gemakkelijker te verwijderen en voelen ze minder zwaar aan. Wil je meer leren over gelnagels? En wil je leren om op een praktijkgerichte wijze gelnagels te plaatsen? Schrijf je dan in voor onze Opleiding Nagelstyling in Antwerpen, Hasselt, Gent (Drongen), Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Utrecht.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie