Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voor het eerst wimperextensions; hoe werkt dat?

25 juni 2018 | Schoonheidszorg
Voor het eerst wimperextensions; hoe werkt dat?

Steeds meer dames laten wimperextensions zetten. Wie wil er niet zo’n prachtige oogopslag? Twijfel je nog of wimperextensions iets voor jou zijn? Je loopt misschien nog met vragen rond over hoe zo’n behandeling verloopt? We doorlopen stap voor stap een wimperextensions behandeling. Niet alleen gaan we in op wat de schoonheidsspecialiste allemaal doet, maar ook hoe de meeste mensen het ervaren. Zo weet je wat je kunt verwachten als je voor het eerst wimperextensions laat zetten!

1. Verplicht ontspannen!

Wat dacht je van een uurtje helemaal niets doen?! Dat kan iedereen op zijn tijd weleens gebruiken. 'Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor!' Maar wat als ondertussen de wimperextensions aangebracht worden? Dat is een goed excuus om een uurtje helemaal niets te doen, want het resultaat zal prachtig zijn. Bij het plaatsen van wimperextensions volgens de one-by-one methode worden de wimperextensions haartje voor haartje aangebracht. Er worden ongeveer 150 wimperhaartjes per oog aangebracht. Dus je kunt je wel voorstellen dat de schoonheidsspecialiste daar wel even mee bezig is, ongeveer een uur. Kortom, wil je voor het eerst wimperextensions laten zetten, dan betekent dat verplicht ontspannen. Wat vervelend!

2. Voor het eerst wenkbrauwextensions: de voorbereiding

Voordat de schoonheidsspecialiste de wimperextensions kan plaatsen, zijn er eerst een aantal voorbereidingen nodig. Eerst zal ze je natuurlijke wimpers goed reinigen; alle make-up wordt verwijderd van je wimpers en de omliggende huid wordt vetvrij gemaakt. Daarna worden je wimpers geborsteld, zodat de haartjes goed van elkaar gescheiden zijn. Dit maakt het gemakkelijker om de wimperextensions aan te brengen. De volgende stap is het afplakken van de wimpertjes van je onderste ooglid. Je wilt niet dat je oogleden aan elkaar gaan plakken!

3. Als Bambi door het leven?

Nu begint het accurate en tijdrovende werk! De wimperextensions worden haartje voor haartje aangebracht. De extensions worden met een pincetje heel nauwkeurig een voor een tussen je natuurlijke wimpers aangebracht, voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. De wimperextensions worden vastgezet met een speciale lijm. Als eindelijk alle wimperextensions zijn geplaatst, mag je niet meteen opspringen om het resultaat te bewonderen. Wil je als Bambi door het leven, dan zul je nog wat meer geduld moeten hebben, want de lijm moet nog zeker een kwartier drogen. Daarna zal de schoonheidsspecialiste de tape onder je ogen weghalen. Oké, nu mag je dan eindelijk je ogen openen! Doe het wel langzaam! Mogelijk beginnen je ogen even te tranen, niet alleen vanwege het schitterende resultaat, maar omdat je ze zo lang dicht hebt moeten houden.

4. Voor het eerst wenkbrauwextensions: engelengeduld?

Zoals je ziet heb je dus wel engelengeduld nodig. Wanneer schoonheidsspecialisten hun klanten vragen hoe ze de behandeling hebben ervaren, is het antwoord meestal: ‘Lang!’ Maar met de opmerking ‘dat het resultaat fantastisch is’. Tijdens de behandeling is het best vreemd als je daar ligt met je ogen dicht. Je hoort van alles, maar je mag niet kijken wat er allemaal gebeurt! Dan maar even gezellig een praatje maken met de schoonheidsspecialiste om de tijd te doden? Nee, ook dat zit er niet in. Het is beter om je mond dicht te houden, want het aanbrengen van de wimpertjes is een heel nauwkeurig klusje. Als je mond beweegt, maak je het de schoonheidsspecialiste alleen nog maar moeilijker! 'Hoe lang duurt het nog?' Als je wilt dat het zo snel mogelijk gebeurt, houd dan je mond dicht!

5. Geen make-up meer nodig!

Voor het eerst wenkbrauwextensiosn? Je bent er in ieder geval van verzekerd dat je geduld beloond wordt, met twee prachtige kijkers met lange volle wimpers! De wimperextensions blijven bovendien gemiddeld tussen de 3 tot 4 weken mooi zitten. Dat uurtje verplicht stil liggen en je mond houden heb je snel terugverdiend, want de komende weken hoef je geen tijd kwijt te zijn met uitgebreide make-up rituelen! Mascara is eigenlijk helemaal overbodig, hoewel je wel speciale mascara kunt gebruiken op je wimperextensions. De meeste dames die wimperextensions laten zetten, hebben minder behoefte om veel make-up te gebruiken. Hun ogen zijn als vanzelf al het aandachtspunt. Enkel wat foundation en een beetje blush is voldoende. Dat scheelt veel tijd én make-up kosten!

Wil je zelf op professionele wijze wimperextensions leren zetten? Volg dan onze Cursus Wimperextensions of school je tot een ware expert in wimperbehandelingen met onze Opleiding Lash Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie