Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Voordelen van soak off nagels

30 januari 2016
Voordelen van soak off nagels

Binnen de nagelstyling branche zien we dat nagelstylistes steeds vaker met Gelish soak off gel werken. Deze speciale soort gelnagels zijn in ons land nog niet zo bekend, maar beginnen langzaamaan steeds meer aan terrein te winnen. Deze soak off nagels bieden namelijk ontzettend veel voordelen. Ontdek hier alle voordelen van het werken met Gelish!

Wat zijn Gelish soak off nagels?

Soak off gel is een dunne, zachte gel, die flexibeler is dan de tot nu toe gebruikelijke gels die voor kunstnagels worden gebruikt. Het kan daarom direct op de natuurlijke nagel aangebracht worden. Vanwege de flexibele eigenschap van Gelish geven ze de nagel een natuurlijkere uitstraling. Soak off gel is onder meer een ideaal product om te gebruiken voor het realiseren van een French manicure. Het ziet er bijna net zo uit als gewone nagellak, met als belangrijk verschil dat het veel langer perfect blijft zitten; tussen de twee tot vier weken. De soak off gel heeft daarom ook als bijnaam; semi-permanente nagellak. Een kleine ‘maar’ aan soak off gel is dat het de natuurlijke nagel wel versteviging biedt, maar dat het niet zo verstevigend werkt als gel. Wil je graag leren om soak off nagels te zetten? Ontdek dan hier onze Cursus Gelish (soak off gel)!

Vijlen is verleden tijd

Het grootste verschil tussen gelnagels en Gelish is dat de kunstnagel er niet meer vanaf gevijld hoeft te worden, maar zoals de naam al zegt, er gewoon vanaf wordt geweekt. Het er vanaf vijlen van de kunstnagel is niet altijd aangenaam voor de klant en kan soms zelfs pijnlijk zijn. Het kan bovendien de natuurlijke nagel beschadigen of gevoeliger en zwakker maken. De soak off nagels worden er vanaf geweekt door de nagels ongeveer vijftien minuutjes in een speciaal badje te houden. De natuurlijke nagel heeft hier niets van te lijden. Er wordt van de soak off nagels gezegd dat ze voor 99% veilig zijn voor de natuurlijke nagel.Wil je ook met gelnagels leren werken? Neem dan hier een kijkje bij onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels.

Aanbrengen van Gelish soak off nagels

Net zoals bij elke nagelbehandeling begin je altijd met het verzorgen van de natuurlijke nagel en de nagelriemen. Voordat je de soak off nagels aanbrengt moeten de nagels helemaal vetvrij zijn. Breng de gel in verschillende dunne lagen aan. Laat de gel vervolgens goed uitharden onder een UV-lamp. Vraag onder meer aan je klant wat haar dagelijkse activiteiten zijn, zodat je daar de sterkte van de nagels op kunt aanpassen. De soak off gel is in heel veel kleuren verkrijgbaar; je zult er dus altijd het gewenste effect mee kunnen bereiken.

Belangrijke aandachtspunten Gelish

Wees extra voorzichtig met het aanbrengen van soak off gel op broze nagels, omdat deze hierdoor sneller kunnen breken, dan wanneer je werkt met gelnagels of acrylnagels. Ook is soak off gel minder geschikt in combinatie met lange nagelverlengingen. De soak off gel is wel te gebruiken wanneer je een korte tip gebruikt. Verder is deze gel ook niet de beste keuze wanneer je echt wilt gaan ‘bouwen’ met gel. Het is vooral geschikt voor dames die houden van de natuurlijke look van gewone nagellak, maar waarvan het resultaat wel langer perfect blijft zitten. Heb je na de cursus Gelish soak off nagels de smaak te pakken en wil je leren werken met nog meer populaire kunstnagelsystemen? Volg dan ook zeker onze Opleiding Nail Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie