Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voorkom beauty blunders in de zomer

16 januari 2014
Voorkom beauty blunders in de zomer

De zomer is een heerlijke tijd, maar wist je ook al dat het de tijd is waarin de meeste beauty blunders worden gemaakt? In dit artikel waarschuwen we je voor de meest gemaakte fouten op het gebied van make-up en beauty bij warm weer en we geven je tips over hoe je er toch stralend uit kunt blijven zien.

Beauty blunders: uitgelopen mascara en oogpotlood

Een van de meest voorkomende make-up blunders in de zomer is uitgelopen mascara en oogpotlood. Stel je eens voor, het is een bloedhete dag en voor je ligt een prachtig zwembad; eindelijk verfrissing. Vol overgave duik je erin, maar je bent vergeten dat je mascara niet waterproof is en dat je lijntjes onder je ogen hebt gemaakt met een koolpotlood. Je kunt je wel voorstellen hoe je ogen en je gezicht er nu uitzien! Sla daarom voor de zomer altijd voldoende waterproof make-up in als waterproof mascara. Gebruik ook zeker geen koolpotloden, maar waterproof oogpotloden of siliconenpotloden. Let op: dit advies geldt niet alleen voor als je gaat zwemmen, ook door transpireren kan mascara en oogpotlood flink uitlopen. Kies bovendien in de zomer bij voorkeur voor lichtere kleuren mascara en oogpotlood.

Smeltende en klonterende poeder foundation

Op warme zomerdagen kun je de poeder foundation of andere sterk dekkende foundations maar beter links laten liggen, om beauty blunders te voorkomen. De foundation kan uitlopen, klonteren en de huid verstikken. Kortom, geen fraai gezicht. Wil je toch wat imperfecties wegwerken, kies dan liever voor een getinte dagcrème of een BB-crème. Deze crèmes hebben een lichtere formule, maar bieden toch een goede dekking. Veel van deze crèmes zijn zelfs voorzien van een SPF (Sun Protection Factor) en beschermen je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon. Je kunt ook de textuur van de foundation die je doorgaans gebruikt verdunnen door de foundation te mengen met je dagcrème, zodat je foundation wat luchtiger wordt. Wil je alle make-up trucs en tips leren van een professional? Schrijf je dan hier in voor onze cursus visagie en de cursus visagie voor gevorderden.

Direct zonnen na het ontharen

Na het ontharen is de huid vaak een beetje gevoelig en geïrriteerd, omdat met de haartjes vaak ook de bovenste laag huidcellen wordt verwijderd. De huid heeft daarom enige tijd nodig om te herstellen. Wanneer de huid meteen na het ontharen wordt blootgesteld aan de zon kunnen er bovendien ook ontsierende pigmentvlekken of uitslag ontstaan. Het is daarom aan te raden om bijvoorbeeld de avond voordat je de zon ingaat te ontharen, zo heeft de huid de hele nacht de tijd om te herstellen. Leer professioneel ontharen met onze cursus ontharingstechnieken en maak een eind aan deze beauty blunders.

De grootste beauty blunders: zonnebrandcrème vergeten!

Niemand mag zonder een goede zonnebrandcrème de zon in. Niet alleen is een verbrande huid pijnlijk en ontsierend, het vergroot ook de kans op huidkanker. Soms wil het nog weleens gebeuren dat we denken dat we ons goed hebben ingesmeerd, maar dat we later op de dag mogen ervaren dat we bepaalde plekjes zijn vergeten in te smeren. Let er dus op dat je geen enkel plekje overslaat. Vergeet bijvoorbeeld niet om ook je lippen te beschermen tegen de zon met een goede zonnebrandcrème. Er zijn speciale lippenbalsems te koop met een hoge beschermingsfactor tegen de zon.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie