* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Veelgestelde vragen over wenkbrauwen verzorgen

21 december 2015
Veelgestelde vragen over wenkbrauwen verzorgen

Wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor de uitdrukking van het gezicht. Als visagiste of schoonheidsspecialiste is het daarom belangrijk om veel aandacht te besteden aan dit onderdeel. Let op de vorm, de kleur en hoe dun of vol de wenkbrauwen zijn. We geven hier antwoord op veel gestelde vragen over wenkbrauwen verzorgen. Wil je meer weten? Bekijk dan ook eens onze Opleiding Visagiste!

Wat is de beste manier van wenkbrauwen verzorgen en epileren?

Wat de beste methode is, hangt af van het gewenste effect. Het voordeel van werken met een pincet is dat je nauwkeuriger haartje voor haartje kunt weghalen. Wil je dat er niet te veel haartjes worden weggehaald, dan is dit een ideale manier. Bij iemand die haar wenkbrauwen te borstelig vindt, kan threading of harsen een betere manier zijn. Je kunt dan in één keer veel haartjes tegelijk weghalen. Wil je klant strak gelijnde wenkbrauwen, dan is threading een goede methode. Bekijk hier onze Cursus Threading.

Hoe voorkom je dat haartjes afbreken tijdens het epileren met pincet?

Pak met de pincet het haartje vlak bij de wortel vast. Trek vervolgens de huid eromheen strak en trek het haartje eruit in de richting van de haargroei. Het is belangrijk om afgebroken haartjes zo veel mogelijk te voorkomen, omdat je anders last kan krijgen van ingegroeide haartjes die tot ontstekingen kunnen leiden. Als gevolg hiervan kunnen er littekens ontstaan.

Hoe kun je dunne wenkbrauwen voller laten lijken?

Wanneer iemand hele dunne wenkbrauwen heeft, is het lastig om de juiste wenkbrauwvorm te creëren. Er bestaan echter een aantal trucs waarmee je de wenkbrauwen voller kunt laten lijken. Borstel de wenkbrauwen op de eerste plaats met een wenkbrauwborsteltje, zodat de haartjes mooier verdeeld worden.

Je kunt ook een wenkbrauw mousse aanbrengen in de kleur van de wenkbrauwen. Deze breng je op dezelfde manier aan als mascara. Begin aan de buitenzijde van de wenkbrauw en werk naar de binnenzijde (neuskant) toe. Zorg dat je de haartjes van de wortel naar de punt toe goed bedekt met het product. Werk eerst in opwaartse richting en daarna naar beneden toe, zodat de haartjes aan beide zijden goed bedekt worden.

Ontbreken er op bepaalde plekken wat haartjes, breng dan hier eerst wat concealer aan. Vervolgens teken je de wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood. Daarna breng je hier wenkbrauwpoeder over aan. Tot slot borstel je de wenkbrauwen, zodat de make-up vermengd wordt met de echte haartjes.

Hoe kun je de groei van wenkbrauwen stimuleren?

Mooie volle wenkbrauwen zijn op het moment in de mode. Om vollere wenkbrauwen te krijgen, kun je het beste een tijdje stoppen met het epileren van de wenkbrauwen. Haal eventueel alleen die haartjes weg die buiten de ideale wenkbrauwdikte en -vorm vallen. Verder kun je speciale wenkbrauw conditioner gebruiken die de haartjes gezond houdt.

Is het verstandig om grijze wenkbrauwhaartjes uit te trekken?

Dat kan je beter niet doen. Grijze haren zijn dikker dan ‘normaal’ haar. Wanneer je het haartje weghaalt, blijft er een grotere lege plek over. Wanneer je grijze haren in de wenkbrauwen ontdekt kun je deze beter verven met wenkbrauwverf of kleur de haartjes met een wenkbrauw gel of mousse. Of zorg ervoor dat de grijze haartjes dezelfde lengte hebben als de overige nog gekleurde haartjes. Op deze manier vallen ze minder op,

Wil je alles leren over wenkbrauwen verzorgen?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres om van je passie je beroep te maken. Wat dacht je van een complete opleiding brow expert? Schrijf je vandaag nog in of neem contact met ons op voor meer informatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie