• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Waaraan denk je op een massagetafel?

18 februari 2016
Waaraan denk je op een massagetafel?

Een massage is bedoeld om heerlijk te ontspannen. Toch zijn er mensen die zich niet helemaal zeker voelen tijdens een eerste bezoek aan een massagetherapeut. In plaats van dat ze hun gedachten laten varen tijdens de massage, spoken er vragen door hun hoofd die hen belemmeren om optimaal van de massage te genieten. Je bent niet de enige met deze vragen, waarvan je misschien denkt dat ze zelfs een beetje vreemd zijn.

Is het gek als ik mijn sokken aanlaat?

Word er van me verwacht dat ik al mijn kleren uitdoe? Of zijn er bepaalde kledingstukken die aan moeten blijven? Wat is de bedoeling? Waarom vraag je het niet gewoon vooraf aan je massagetherapeut? De meeste massagetherapeuten zullen je hierover sowieso al inlichten. Wil je bepaalde kledingstukken niet uitdoen, dan laat je die gewoon aan. Het allerbelangrijkste is dat jij je op je gemak voelt!

Gekke sokken? So what? Gekke sokken? So what!

Heb ik mijn benen wel goed onthaard?

Terwijl je ligt te genieten van de massage, spookt er ineens de volgende vraag door je hoofd: ‘Heb ik mijn benen wel goed onthaard?’ Of: ‘Help, ik ben vergeten mijn benen te ontharen!’ Laat die gedachten maar liever meteen varen, want dat zal je massagetherapeut niet interesseren!

Heb ik mijn benen wel onthaard? Heb ik mijn benen wel onthaard?

Ik moet naar het toilet! Wat nu?

Ineens voel je die drang dat je naar het toilet moet. Wat nu? Dan kun je maar beter de massage onderbreken en gewoon naar het toilet gaan. Er is niets zo vervelend als het constant ophouden. Je kunt dan niet meer ontspannen van je massage genieten. Een goede tip: ga altijd voor de massage eerst even naar het toilet!

Ik moet zo nodig! Ik moet zo nodig!

Kan die muziek niet wat zachter?

Massagetherapeuten hebben vaak rustgevende achtergrondmuziek aanstaan tijdens het geven van een massage. Tenminste, het is de bedoeling dat het rustgevend is! Het kan gebeuren dat je vindt dat de muziek te hard staat. Of misschien vind je de muziek niet mooi of zelfs irritant? Zeg het dan gewoon! Je massagetherapeut wil niets liever dan dat jij je zo goed mogelijk kunt ontspannen. Zou je ook graag massagetherapeut willen worden? Bekijk dan hier de Opleiding Massagetherapeut!

Massage? Let's dance! Massage? Let's dance!

Auw, waarom moeten die massagegrepen zo hard?

Je massagetherapeut wil je helpen en geen pijn doen. De hoeveelheid druk die als prettig wordt ervaren, kan per persoon verschillen. Doen de massagegrepen pijn, zeg er dan meteen wat van. Dat geldt ook als je graag wat meer druk zou willen voelen. Door duidelijk te maken wat je prettig vindt, zul je meer van de massagebehandeling kunnen genieten.

Het is toch geen rugby wedstrijd? Het is toch geen rugby wedstrijd?

Kun je die plek niet wat langer masseren?

Je hebt het afgelopen weekend een vriend geholpen met verhuizen en je onderrug doet pijn van het sjouwen van de zware verhuisdozen. De masseur gaat met zijn handen over de plek. ‘Aahh dat verzacht meteen de pijn. Maar hé? Dat is veel te kort?’ Voor je het weet gaat hij of zij verder met een ander gedeelte van je lichaam. Een massagetherapeut kan geen gedachten lezen! Meestal zal je therapeut vragen of je klachten hebt. Wil je dat hij of zij extra aandacht besteedt aan een bepaald lichaamsdeel, dan geldt ook hier: vraag het gewoon! Heb je een bepaalde aandoening, dan is het belangrijk dat je dit aan je massagetherapeut doorgeeft voor een veilige en verantwoorde behandeling.

Bedoelde je dit? Bedoelde je dit?

Is de tijd al om?

Als die vraag bij je opkomt aan het einde van de massage, dan is dat een goed teken! Wordt de massage goed uitgevoerd en kun je optimaal ontspannen, dan zal de tijd voorbij vliegen!

Is de tijd al om? Is de tijd al om?

Niet getreurd: maak gewoon meteen een nieuwe afspraak voor een massage!

Klik hier voor meer informatie over alle Massage Opleidingen van de Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie