Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij een pedicurestoel aanschaffen?

25 augustus 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Waarop letten bij een pedicurestoel aanschaffen?

Of je nu een ervaren pedicure bent of net begint met de opleiding pedicure, een goede pedicurestoel voor je klanten is een onmisbare investering voor je salon. Het is immers de troon waarop je klanten zich comfortabel en ontspannen moeten voelen, terwijl jij optimaal je vak uitoefent. Voordat je echter deze toch wel flinke uitgave doet, is het belangrijk je te verdiepen in waar je rekening mee moet houden bij een pedicurestoel aanschaffen. Wellness Academie neemt je hier mee in de wondere wereld van pedicurestoelen. Onze pedicure experts delen tips, die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Ergonomie voorop: comfort voor jou en je klant

In onze opleiding pedicure leer je professionele voetbehandelingen voor het mooi en gezond houden van voeten en nagels. Als je dag in dag uit met passie deze behandelingen uitvoert, is een goede pedicurestoel essentieel om comfortabel te werken. Je wilt je beroep nog jarenlang kunnen uitvoeren, daarom is een gezonde werkhouding een topprioriteit. Met een professionele pedicurestoel voorkom je klachten. Een andere topprioriteit is dat je klant comfortabel kan zitten. Je stoel moet zich als een kameleon aan je klanten kunnen aanpassen, want iedereen is anders. Let er bij een pedicurestoel aanschaffen dus op dat deze verstelbaar is. Denk onder meer aan een verstelbare rugleuning, beensteunen en een verstelbare hoofdsteun.

Hoe gemakkelijk is de stoel schoon te maken?

Als er iets belangrijk is in je pedicuresalon, dan is dat wel de hygiëne. Een goede hygiëne is het visitekaartje voor je salon. Daarom is het essentieel om bij een pedicurestoel aanschaffen erop te letten dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Omdat je steeds na elke klant je stoel wilt schoonmaken en desinfecteren moet het materiaal goed bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen. Je wilt niet dat de bekleding meteen hierdoor aangetast raakt en zijn glans verliest. Let er eveneens op of de stoel geen lastige hoekjes heeft waar vuil en bacteriën zich gemakkelijk kunnen ophopen en die het schoonmaken een stuk lastiger maken. Lees ook: Hygiëne in de pedicurepraktijk

Waarop nog meer letten bij een pedicurestoel aanschaffen?

Er zijn nog een aantal punten waar je op kunt letten bij een pedicurestoel aanschaffen. Als goed georganiseerde pedicure wil je natuurlijk al je materialen bij de hand hebben, van vijlen tot crèmes. Om die reden kan het handig zijn als de stoel ook over opbergruimtes beschikt. Denk daarbij aan lades, compartimenten en houders voor benodigdheden. Er zijn zelfs stoelen die over geïntegreerde laadpunten beschikken. Wil je helemaal een luxe uitvoering? Dan zijn er ook ware spa behandelstoelen, die aangesloten zijn op een watertoevoer en -afvoer. Op die manier kun je gemakkelijk voetenbaden geven. Er zijn bovendien pedicurestoelen met hydromassage voetbaden en LED’s voor chromotherapie. Het is maar net hoe luxe je het wilt!

Een pedicurestoel aanschaffen: het oog wil ook wat

Je pedicurestoel is niet alleen een functioneel meubelstuk voor je pedicure salon; het maakt ook een onderdeel uit van de sfeer en uitstraling van je salon. Let er daarom bij een pedicurestoel aanschaffen op dat de stijl past bij je salon, om een positieve indruk achter te laten bij je klanten. Uiteraard speelt de prijs ook een grote rol. Wat past er binnen je budget? Kortom, zoek naar een goed evenwicht tussen ergonomie, verstelbaarheid, hygiëne, functionaliteit, stijl en budget. Het is belangrijk dat je stoel lang meegaat. Vergeet niet dat een investering in kwaliteit zich op de lange termijn kan terugbetalen, omdat je minder snel reparaties hoeft uit te laten voeren of een compleet nieuwe pedicurestoel moet aanschaffen. Met een goede pedicurestoel kun je doeltreffender je werk uitvoeren en vergroot je je werkplezier. Neem hier ook eens een kijkje bij onze cursus maak je salon succesvol voor nog meer goede tips voor het runnen van je salon.

Is een carrière als pedicure iets voor jou?

Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres om dit vak te leren van de beste professionals! Onze pedicure opleiding voorziet je van grondige kennis over het verantwoordelijk uitvoeren van fundamentele voetverzorging. Hierbij wordt ook de nodige focus gelegd op het behandelen van huid- en nagelproblemen om het algemene comfort te vergroten. Dit gebeurt echter uitsluitend op een niet-ingrijpende manier en is beperkt tot voeten zonder risico. Wil je daarnaast ook leren om kunstnagels te verzorgen? Bekijk dan hier eveneens onze opleiding nagelstyling en de opleiding nail expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie