Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom komen mijn massageklanten niet terug?

1 februari 2017 | Massage & Therapieën
Waarom komen mijn massageklanten niet terug?

Na het volgen van je Opleiding Massagetherapeut ga je vol goede moed aan de slag met je eigen massagepraktijk. Het is niet altijd gemakkelijk om meteen voldoende klanten te werven. Maar vergeet niet dat als je eenmaal een nieuwe klant hebt, je moeite moet blijven doen om ervoor te zorgen dat deze nieuwe klant een trouwe vaste klant wordt. Daarom hier aandacht voor een aantal redenen waarom massageklanten soms niet terugkomen.

1. Ken je klanten!

Voor een optimale klantenervaring moet alles kloppen! Oftewel, je moet met veel aspecten rekening houden. Ontvang je klant op een persoonlijke manier, verzamel voldoende gegevens, zorg voor de juiste temperatuur in de behandelruimte, rustige achtergrondmuziek, laat de klant zelf een geur kiezen voor de massageolie en verifieer bij je klant of alles naar wens is. Noteer ook alle belangrijke zaken die voor, na en tijdens de sessie aan de orde komen en neem deze aantekeningen door bij een volgende afspraak, zodat je steeds een persoonlijke service kunt bieden. Je klant wil zich gehoord voelen. Enkele eenvoudige tips: spreek je klant bij zijn naam aan, onthoud waarom je klant graag een massage wilde ondergaan en vraag bij een volgende behandeling hoe het nu met zijn specifieke klachten is.

Ken ik jou?

2. Je vergeet te vragen of ze tevreden zijn

Natuurlijk ben je een echte vakspecialist na het behalen van een diploma massagetherapeut. Je kent de kneepjes van het vak en hebt ondertussen al wat ervaring opgebouwd. Maar vergeet niet dat ieder mens anders is, met andere wensen en behoeften. Dat betekent dat een standaard massagebehandeling niet bij iedereen goed voelt. Stem je massage af op de persoon. Hoewel je veel kunt aflezen van iemands gedrag en houding is het ook belangrijk om expliciet te vragen of diegene tevreden is. Zeker bij een nieuwe klant, die je nog niet goed kent. Hiermee toon je oprechte interesse en het antwoord stelt je in staat om je service telkens weer te verbeteren. Dat zullen je klanten beslist op prijs stellen. De kans is groot, dat zelfs als ze niet helemaal tevreden zijn, ze je een nieuwe kans geven en bij je terugkomen!

 

Het had erger gekund! Oeps...

3. Je vraagt ze niet om terug te komen

Een grote fout van beginnende massagetherapeuten is dat ze veronderstellen dat hun klanten wel terugkomen. Vaak kunnen ze echter wel een aanmoediging gebruiken. In het drukke leven van alledag, schiet een bezoek aan de massagepraktijk er al snel bij in. Wanneer je je klanten zo nu en dan aan jouw bestaan herinnert, is de kans groter dat ze terugkomen. Het is helemaal niet vreemd om na een massagebehandeling je klant te vragen of hij of zij een nieuwe afspraak wil inplannen. Of bel je klant na enkele dagen op om te vragen hoe het nu met hem of haar gaat, of de massage het gewenste effect had en of hij of zijn misschien een nieuwe afspraak wil. Zorg dat je op een niet opdringerige manier ‘in the picture’ blijft!

Zorgen dat je klanten je niet vergeten!

4. Je laat niet zien waarom je beter bent dan de rest

Hoeveel massagepraktijken zijn er in jouw omgeving? Je bent vast niet de enige. Dat betekent dat je je op een of andere manier moet onderscheiden van je concurrenten. Alleen op die manier zul je de juiste klanten aantrekken. Oftewel, klanten die bij jou precies vinden wat ze zoeken en waarmee je dus een vaste klantenkring kunt opbouwen. Dit is een belangrijke basis voor het laten groeien van jouw praktijk. Dus denk goed na over wat de meerwaarde is die jij te bieden hebt en profileer je daarmee. Zorg ook dat je altijd je beloftes waarmaakt!

Zij kunnen niet wat ik kan!

 

5. Je trekt alleen maar ‘koopjesjagers’ aan

Het prijskaartje blijft een belangrijke factor als het gaat om klanten werven. Veel startende ondernemers maken de fout om in hun beginperiode ‘onder de prijs’ te werken. Dat is voor veel klanten aanlokkelijk, maar is het voor jou ook realistisch om tegen zo’n laag tarief te werken? Wanneer je prijs te laag is, zul je veel te veel uren moeten maken om je kosten te dekken en om nog iets voor jezelf over te houden. En wat als je straks noodgedwongen je prijs moet verhogen om de continuïteit van je praktijk te kunnen waarborgen? Waar blijven dan al die klanten? Wanneer je klantenkring vooral uit ‘koopjesjagers’ bestaat, zul je weinig overhouden van de klantenkring die je hebt opgebouwd!

 

Aan koopjesjagers als klanten heb je niets!

Leer hoe je een succesvolle massagepraktijk opzet in een van onze Massage Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie