Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom microdermabrasie onmisbaar is in huidverzorging!

4 maart 2022 | Schoonheidszorg
Waarom microdermabrasie onmisbaar is in huidverzorging!

Veel mensen denken dat hun huidverzorging prima in orde is. Ze reinigen hun huid dagelijks met veel zorg, ze smeren met een goede hydraterende crème en zorgen voor een goede zonbescherming. Maar is dat wel voldoende? Misschien herken je deze skin care routine, maar merk je dat je huid toch niet zo mooi egaal is als je zou willen. En hoe zit het met die gezonde glow? Heb je vaak last van een doffe huid? Ook als schoonheidsspecialiste kun je hier in je salon veel vragen over krijgen. Lees daarom hier meer over de drie redenen waarom microdermabrasie onmisbaar is in huidverzorging!

Wat is een goede basis voor je huidverzorging?

Hierboven stipten we al drie belangrijke onderdelen aan voor een goede basis voor je huidverzorging, namelijk de huid dagelijks reinigen, hydrateren en beschermen tegen de zon. Tot het 25ste levensjaar is dat voor de meeste mensen voldoende. Met het ouder worden zul je echter een extra stap moeten verwerken in deze skin care routine, want dan wordt het steeds belangrijker om met regelmaat te exfoliëren. Een van de topbehandelingen die je daarvoor kunt inzetten, is microdermabrasie. Onze cursus microdermabrasie is voor veel van onze studenten, die de Cursus Gelaatsverzorging of de Opleiding Schoonheidsspecialist hebben gevolgd, dan ook een favoriete bijscholing om hun diensten mee uit te breiden!

1. Microdermabrasie zorgt voor een gladdere huid

Waarom microdermabrasie onmisbaar is in huidverzorging? Een van de redenen is dat deze behandeling je een gladde en stralende huid teruggeeft! Met het ouder worden vertraagt het proces van huidvernieuwing, waardoor dode huidcellen achterblijven op je huid. Deze belemmeren een gezonde glans. De dode huidcellen zorgen als een laagje schilfers voor een doffe en onregelmatige aanblik. Misschien heb je dat al gemerkt en ben je de huid gaan scrubben om deze dode huidcellen te verwijderen? Het is beter om naar een professionele schoonheidsspecialiste te stappen voor microdermabrasie. Verkeerd scrubben, bijvoorbeeld door te grote korrels te gebruiken of te hard te boenen, kan de huid irriteren of beschadigen.

2. Minder onzuiverheden dankzij microdermabrasie

Microdermabrasie is een behandeling waarbij er met een speciaal apparaat hele fijne kristalletjes op de huid worden gespoten, die de huid op een gecontroleerde en veilige manier ‘schuren’. De dode huidcellen komen hierdoor los en worden weggezogen. De behandeling is geheel pijnloos en beschadigt de huid niet. De nieuwe gezonde huid komt aan de oppervlakte. Dit zorgt direct voor een gladde huid die superzacht aanvoelt. Ook krijgt je huid hierdoor zijn natuurlijke glans terug. Door deze behandeling op tijd te ondergaan, voorkom je dat de dode huidcellen de poriën afsluiten en verstoppen, waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan.

3. Microdermabrasie is onmisbaar als anti-aging behandeling

Een andere reden waarom microdermabrasie onmisbaar is in huidverzorging, is omdat deze behandeling er onder meer voor zorgt dat fijne lijntjes en rimpels minder opvallen. Doordat de doorbloeding van de huid en de celvernieuwing worden gestimuleerd, krijgt de huid een frissere uitstraling. Dit in combinatie met de vacuümwerking van het microdermabrasie apparaat, bevordert ook de aanmaak van collageen en elastine. Deze bouwstoffen geven de huid meer stevigheid. De huid wordt door de exfoliërende werking bovendien ook beter toegankelijk voor actieve werkstoffen in huidverzorgingsproducten, die de huid nog beter kunnen ondersteunen, verbeteren en verjongen. Om die reden is microdermabrasie ook een uitstekende anti-aging behandeling. Meer weten? Ontdek dan hier onze Cursus Microdermabrasie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie