Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij een kappersstoel kopen?

20 december 2021 | Haarverzorging
Waarop letten bij een kappersstoel kopen?

Sta je op het punt om een Opleiding Kapper of een Opleiding Barbier te volgen, met het oog op een eigen kapsalon of barbershop? Dan is een van de belangrijkste investeringen die je moet doen, een kappersstoel kopen. Je klanten gaan hier velen uren in doorbrengen, dus daarom is het essentieel dat ze zich prettig voelen in deze stoel. De kappersstoel moet echter niet alleen comfortabel zijn voor je klanten, maar ook jij moet er prettig mee kunnen werken. Alleen op die manier zul je na je opleiding bij Wellness Academie de beste resultaten behalen!

Welke soorten kappersstoelen zijn er?

Allereerst is het belangrijk om je doelgroep duidelijk te definiëren. Wie wil je in je salon van dienst zijn? Richt je je op een breed publiek, waarbij de hele familie bij je kan langskomen? Focus je je alleen op dames of ligt je hart bij het knippen van kinderen? Misschien droom je wel van een eigen stoere barbershop voor ‘men only’? Houd er dan rekening mee dat er naast de normale kappersstoel, die voor dames en heren bedoeld is, ook speciale babierstoelen bestaan. Bij dit soort stoelen kan de neksteun bijvoorbeeld naar achteren worden geklapt. Op die manier kun je op een comfortabele manier de baard bijwerken en heel minutieus te werk gaan. Neem hier alvast een kijkje bij onze Opleiding Barbier.

Let bij een kappersstoel kopen op het comfort voor de klant

Op de eerste plaats wil je als kapper dat je klant comfortabel zit. Dat moet altijd je hoogste prioriteit zijn. Probeer een stoel daarom voor je hem aanschaft zelf eens uit, niet als kapper zijnde, maar verplaats je in de rol van de klant. De stoel moet van stevig materiaal zijn gemaakt, omdat het uiteraard de bedoeling is om hem dagelijks te gebruiken. Hij mag niet snel slijten. Daarnaast moeten de zitting en de rugleuning het lichaam van de klant goed ondersteunen. Je maakt het voor je klant nog comfortabeler door bij je stoel ook een voetsteun aan te schaffen. Zeker als je klanten hebt, die lang moeten zitten, kan een voetsteun prettig zijn. Hier vind je meer info over onze Opleiding Allround Kapper/Kapster.

Een praktische kappersstoel: waarop letten?

Voor het kopen van een kappersstoel, is het belangrijk om voor jezelf eens op een rijtje te zetten wat jouw eisen zijn aan een kappersstoel. Wat vind jij prettig werken? Heb je nog niet zo veel ervaring als kapper/kapster, vraag dan advies van ervaren kappers of van je docenten van de Opleiding Kapper/kapster van Wellness Academie. Een kappersstoel kopen is toch een hele investering. Het is daarom belangrijk dat je geen spijt krijgt van je aankoop. We zetten hier enkele punten op een rij, waar je rekening mee kunt houden:

 • Op hoogte verstelbaar
 • Voetpomp
 • Geautomatiseerde pomp
 • Draaibaar of vast model
 • Vorm van de voet van de stoel

Waarop letten bij een kappersstoel kopen voor kinderen?

Ben je van plan om veel kinderen te knippen in je salon? Of wil je je voornamelijk richten op kinderen? Dan mag een speciale kinderstoel niet ontbreken in je salon. Het zitgedeelte is kleiner, zodat het kind comfortabel kan zitten. Daarbij heeft de stoel een hogere voet, zodat jij gemakkelijker kan knippen. Er zijn bovendien ook fantasierijke kappersstoelen voor kinderen, bijvoorbeeld in de vorm van een hobbelpaard of in de vorm van een autootje. Dat maakt het voor kinderen nog leuker om naar de kapper te gaan en het kan ze helpen om lang genoeg stil te zitten, zodat jij je werk kunt doen.

Wat wil je uitstralen met jouw salon?

Veel comfort voor de klant en gebruiksgemak voor de kapper zijn belangrijke voorwaarden waaraan een kappersstoel moet voldoen. Maar er is nog een essentieel punt, waar je op moet letten bij een kappersstoel kopen en dat is de stijl. De stoel is het middelpunt van je salon en moet perfect passen bij de stijl van jouw salon. Let daarbij op de vormgeving van de stoel, het materiaal van de bekleding en de kleur. Houd daarbij ook steeds jouw ideale klant in het oog. Wat vindt jouw ideale klant mooi? Wil je elegantie uitstralen of juist eerder een hippe sfeer? Modern of juist klassiek? Verfijnd of stoer? Met de aandacht die je aan de inrichting van je salon besteedt, laat je zien dat je je bekommert om het welbevinden van je klant!

Bereid je goed voor op je toekomst als kapper/kapster!

Daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. In ons aanbod vind je diverse kappersopleidingen en bijscholingen voor kappers en hairstylisten. Zo kun je naar gelang je eigen wensen, agenda en budget altijd een geschikte opleiding of cursus vinden!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie