Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij het verven van wenkbrauwen?

12 augustus 2016 | Schoonheidszorg
Waarop letten bij het verven van wenkbrauwen?

Dik, vol, donker: de wenkbrauw mag gezien worden! Sterker nog: wenkbrauwen met een uitgesproken look behoren tot de grootste make-up trends van 2016. Volle wenkbrauwen zijn bovendien een perfecte manier om je gezicht jonger te laten lijken. Heb je van nature geen volle wenkbrauwen, dan kun je dit beauty probleem omzeilen door je wenkbrauwen te verven. Het laagje dat je met de verf om je wenkbrauwen legt, zorgt ervoor dat ze voller lijken. Lees hier waarop je moet letten bij het verven van wenkbrauwen.

1. Kies de juiste tint

De juiste tint kiezen voor je wenkbrauwverf is essentieel en vergt een vakkundige blik. Niet voor niets is het verven van wenkbrauwen een vast onderdeel van onze Opleiding Schoonheidsspecialiste. Kies je een te donkere kleur, dan loop je het risico dat je een strenge, overdonderende blik creëert. Kies je een te lichte kleur, dan dreigen je wenkbrauwen juist weg te vallen tegen de tint van je huid.

Ga dus voor veilig en selecteer een kleur die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt. De haaruiteinden van de wenkbrauwen, die normaal gezien een stukje lichter zijn dan de rest, zet je zo extra goed aan. Het resultaat: vollere, langer ogende wenkbrauwen. Voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat kun je het beste een bruintint kiezen met een kakikleurige ondertoon. Of: ga voor nóg veiliger en laat je wenkbrauwen verven door een professionele schoonheidsspecialist.

2. Gebruik speciale wenkbrauwverf; geen haarverf!

Hoe verleidelijk het misschien ook is om tijdens het verven van je haar je wenkbrauwen even snel mee te nemen: dit is een absolute don’t! De haren van je wenkbrauwen en de omliggende huid zijn kwetsbaar en verdienen een verfproduct dat met zorg is samengesteld. Kies dus voor een product dat specifiek geschikt is voor wenkbrauwen. Wil je je wenkbrauwen juist een tintje lichter maken? Gebruik dan een mild bleekproduct en laat dit niet te lang inwerken anders krijg je al snel een ‘buitenaardse look’, tenzij dat natuurlijk juist de bedoeling is!

3. Let op de vorm van je wenkbrauw

Nu je het juiste product in de goede tint hebt gevonden, kun je aan de slag. De perfecte volle wenkbrauw is aan de binnenkant dikker en heeft een boog die net aan de buitenrand van je pupil start. Check eerst de boog van je wenkbrauw aan de hand van de positie van je pupil en pas de vorm eventueel aan. Begin vervolgens met verven vanaf de binnenste rand van je wenkbrauw en volg de natuurlijke haarrichting. Zowel de binnenste rand als de boog mag je best wat extra aanzetten. Nadat je de verf hebt laten inwerken kun je opnieuw kritisch kijken naar de vorm van je wenkbrauwen en deze verder perfectioneren. De perfecte wenkbrauwvorm is heel bepalend voor je gezicht, ook in onze Opleiding Visagiste wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

4. Wees consequent in het onderhoud

Blij met het resultaat? Blijf je wenkbrauwen zorgvuldig bijhouden! Dit doe je door regelmatig te epileren en bij te kleuren. Dreigt het erbij in te schieten? Boek dan een terugkerende afspraak bij je schoonheidsspecialiste. Niet alleen weet je zo zeker dat je wenkbrauwen hun krachtige, volle look behouden, maar kun je je gelijk laten adviseren over de juiste verfkleur en het beste product voor jouw wenkbrauwen. Een schoonheidsspecialiste zal bovendien nauwkeurige kleurnuances kunnen aanbrengen voor een nog natuurlijker resultaat!

5. Gooi je wenkbrauwpotloden niet weg!

Helaas betekent je wenkbrauwen verven niet altijd dat je er helemaal geen omkijken meer naar hebt. Vaak zul je ook na het verven van je wenkbrauwen toch hier en daar je wenkbrauwen bij moeten tekenen met een wenkbrauwpotlood. Door je wenkbrauwen donkerder te verven, vallen de plekjes waar je minder haartjes hebt of waar haartjes ontbreken juist extra goed op. Houd daar dus rekening mee. En houd er ook rekening mee dat het wenkbrauwpotlood dat je voorheen gebruikte, misschien qua kleur niet meer goed past bij je geverfde wenkbrauwen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie