Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
Mis deze last-minute aanbiedingen niet! Shop nu en profiteer van deze knallers via (meer info)
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wanneer wel of juist geen gelnagels?

23 oktober 2020 | Nagelstyling & Pedicure
Wanneer wel of juist geen gelnagels?

Een manicure met gel zorgt ervoor dat handen en nagels er mooi verzorgd uitzien. Wat helemaal fijn is, is dat je er weken geen omkijken meer naar hebt. Eigenlijk kan niemand er meer omheen! Een natuurlijke look, gelnagels voor een speciale gelegenheid, lange of korte nagels, met of zonder verlengingen? De mogelijkheden zijn talloos. Maar zijn kunstnagels eigenlijk wel voor iedereen geschikt? Wanneer wel of juist geen gelnagels? Dat is een veelgestelde vraag die we in dit artikel beantwoorden.

Ik werk veel met mijn handen; wel of juist geen gelnagels?

Werk je veel met je handen, dan kunnen gelnagels misschien onhandig lijken. Het hangt van de soort werkzaamheden af of ze geschikt zijn voor jou. Ze kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat hele fijne voorwerpen lastiger zijn om op te pakken (denk onder meer aan muntjes en pasjes). Hoewel dankzij de moderne werkwijze de gelnagels minder dik worden, maken ze je nagels altijd iets dikker dan je natuurlijke nagels. Aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat je natuurlijke nagels minder snel breken of beschadigden. De gel zorgt als het ware voor een beschermlaagje.

Kan ik met kunstnagels gewoon met mijn handen in het water?

Wie gewend is om nagellak te dragen, zal wel gemerkt hebben dat hoe meer je met je handen in het water zit, hoe sneller de nagellak verdwijnt. Met gel maak je juist korte metten met dit probleem. Uiteraard geniet het de voorkeur om je handen te beschermen als je veel met ze in het water zit, bijvoorbeeld omdat je veel schoonmaakwerk doet of omdat je kapster bent. Dit echter niet alleen vanwege je nagels, maar vooral ook om je huid te beschermen. Met gelnagels kun je gewoon veel met je handen in het water zitten. Je kunt doorgaans zonder problemen drie tot vier weken van je manicure genieten.

Zijn kunstnagels slecht voor mijn nagels?

Wel of juist geen gelnagels? Die vraagt wordt ook vaak gesteld omdat mensen niet weten of gelnagels schadelijk zijn voor hun natuurlijke nagels. Zolang als gelnagels worden aangebracht door een gecertificeerde nagelstyliste zullen ze de natuurlijke nagels niet beschadigen. De gel dringt bijvoorbeeld niet door de natuurlijke nagel heen. Voordat de gelnagels worden aangebracht dienen de natuurlijke nagels goed voorbereid te worden. Ze worden kort opgeruwd, maar dat is niet schadelijk als dit goed gebeurt. Verder is het ontzettend belangrijk dat de gelnagels professioneel verwijderd worden. Als dit niet correct gebeurt kunnen de natuurlijke nagels wel beschadigd worden. We leren je graag alle basistechnieken op de juiste manier aan in onze Cursus Gelnagels!

Hebben mijn nagels een pauze nodig?

Een vraag die nagelstylistes vaak horen, is of het nodig is om een pauze te nemen als je bijvoorbeeld maandenlang gelnagels draagt. Moeten de natuurlijke nagels bijvoorbeeld tussendoor niet de tijd hebben om te ‘ademen’? Het antwoord is; ‘nee, dat is niet nodig.’ Nagels ademen niet! De gelnagels worden bij iedere behandeling netjes bijgewerkt. Een goed opgeleide nagelstyliste weet precies hoe ver ze de nagels kan vijlen, zonder dat de natuurlijke nagels zwakker of dunner worden. In veel gevallen is het zelfs zo dat gelnagels de natuurlijke nagels de kans geven om gezond te groeien. Nagellak is veel schadelijker, omdat je dit steeds verwijdert met nagellakremover, die de nagels kan uitdrogen en broos kan maken.

Nagelbijters: wel of juist geen gelnagels?

Een manicure met gel is juist een uitstekend idee voor nagelbijters. De gel op de nagels is niet prettig om op te bijten, waardoor nagelbijters deze vervelende gewoonte snel afleren. Doordat de nagels er bovendien prachtig uitzien, is dit nog een extra stimulans om er niet op te bijten. De nagels van nagelbijters zijn vaak beschadigd en wat zwakker. De gel geeft de nagels extra stevigheid, waardoor ze minder snel afbreken en beschadigen. Zoals we hierboven al benadrukten kunnen gelnagels ervoor zorgen dat de natuurlijke nagels ongestoord en gezond kunnen groeien. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om hele natuurlijk ogende transparante gelnagels te plaatsen, ideaal voor mannen die van het nagelbijten af willen.

Zijn er situaties waarin gel afgeraden is?

Kunstnagels plaatsen doe je op gezonde nagels. Plaats daarom geen gel op bijvoorbeeld schimmelnagels. Deze zijn besmettelijk en moeten eerst genezen worden door een arts. Ook als er sprake is van een bacteriële infectie moet deze eerst verholpen worden, voordat er gelnagels geplaatst kunnen worden. In zeer zeldzame gevallen veroorzaken gelnagels een acrylaat allergie. Dit ontstaat echter eerder bij acrylnagels. Al met al zijn er dus maar heel weinig situaties waarin gel afgeraden is! Heb je een passie voor gelnagels? Neem dan hier een kijkje bij onze volwaardige Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie