• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het verschil tussen gellak en nagellak?

20 maart 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Wat is het verschil tussen gellak en nagellak?

Ben je nieuw in de wereld van nagelstyling, maar heb je een grote fascinatie voor mooie nagels? Dan kan Wellness Academie je verder helpen met leuke en leerzame nagelcursussen. Er is veel mogelijk als het gaat om nagels, nagellak en kunstnagels. Het is dan ook niet vreemd als je even door de bomen het bos niet meer ziet. Een van de grote trends van het moment is gellak. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen gellak en nagellak? Dat is een veelgehoorde vraag van cursisten, die hun eerste stappen zetten in de wereld van professionele nagelstyling. We geven hier antwoord op deze vraag!

De voor- en nadelen van traditionele nagellak

Iedereen kent de ‘gewone’ nagellakjes wel. Het voordeel is dat ze beschikbaar zijn in alle kleuren en uitvoeringen, bijvoorbeeld met glitters. Daarbij zijn er ook vele merken, waardoor de kwaliteit kan verschillen. Verder is nagellak gemakkelijk en snel aan te brengen. Vergeet echter niet om de nagels goed voor te bereiden, voor een zo mooi en langdurig mogelijk resultaat. Verder droogt de nagellak binnen enkele minuten simpelweg aan de lucht. Het nadeel is dat je er maar enkele dagen plezier van hebt, want nagellak bladdert snel af.

Cosmetische manicure en pedicure behandelingen

Is het jouw doel om handen en voeten mooi te leren verzorgen, met als afwerking een mooie nagellak en eventueel een ontspannende en verzorgende hand- en voetmassage? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor een cursus cosmetische manicure en pedicure. In deze basiscursus leer je om op professionele en hygiënische wijze verzorgende en cosmetische manicure- en pedicurebehandelingen uit te voeren. De cursus wordt aangeboden in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Hasselt (BE). Daarna zijn er nog vele mogelijkheden om je verder te scholen binnen de nagelstyling sector!

Het verschil tussen gellak en nagellak

Wil je een stapje verdergaan dan de eenvoudige nagellakjes, dan is gellak een goede optie. Gellak is ontzettend populair in nagelsalons. Je kunt het eigenlijk zien als een product dat tussen gewone nagellak en gel inzit. Het belangrijkste verschil met nagellak is dat de gellak uitgehard moet worden onder een nagellamp; een uv-lamp of led-lamp. Het voordeel hiervan is dat je er veel langer plezier van hebt, namelijk twee tot drie weken. Dit betekent wel dat je er eerst wat langer mee bezig bent, want gellak vraag om een uitgebreidere werkwijze.

Werkwijze gellak

Net als bij nagellak, bereid je de nagels eerst voor:

 • Nagelriemen terugduwen
 • Nagels in de gewenste vorm vijlen
 • Nagels bufferen (de glans verwijderen)
 • Nagelplaat vuil- en vetvrij maken

Daarna ga je de gellak laagje voor laagje aanbrengen. Je start met een base coat of gelish foundation. Vervolgens ga je de gelish in de gewenste kleur aanbrengen. Ook dat doe je weer laagje voor laagje. Doorgaans zijn er twee laagjes gellak nodig voor een mooi dekkend resultaat. Vervolgens breng je nog een gelish toplaag aan, om de nagels mooi af te werken. Let er op, dat je ook steeds de vrije rand (het topje van de nagel) goed verzegeld.

Wil je leren om dit perfect uit te voeren met professionele tips en tricks? Dan ben je bij onze cursus gellak (gelish soak off gel) aan het juiste adres. Wil je ook leren om met gel te werken? Volg dan onze opleiding nagelstyliste gelnagels.

Wat is de beste methode van nagelstyling?

Dat is een veelgehoorde vraag als we het hebben over het verschil tussen gellak en nagellak en andere methoden van nagelstyling, zoals gel, acryl, polygel en biab. Het antwoord is niet zo gemakkelijk te geven, want dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en van de conditie van je nagels. Zo vinden veel mensen gellak fijn, omdat het natuurlijk aanvoelt. Dit in tegenstelling tot gelnagels, die iets dikker aanvoelen op de nagels. Echter, wil je je natuurlijke nagels meer stevigheid geven, dan kan gel weer interessanter zijn. Kortom, er is een wereld om te ontdekken als het om nagelstyling gaat. Een van de manieren om dit te doen, is door onze opleiding nail expert te volgen, waarin je veel leert over de uiteenlopende kunstnagelsystemen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie