* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat kan ik verwachten van lash lifting?

1 februari 2019 | Visagie
Wat kan ik verwachten van lash lifting?

Overweeg je om een wimperlifting te laten uitvoeren? We nemen je in dit artikel als het ware mee in de behandelstoel van de visagiste of schoonheidsspecialiste en leggen uit wat je kunt verwachten van deze behandeling. We gaan niet alleen in op het resultaat, maar ook op hoe de behandeling ervaren wordt. Misschien ben je werkzaam als visagiste of schoonheidsspecialiste en ben je nieuwsgierig naar wat je voor je klanten kunt betekenen met lash lifting? Ook dan nodigen we je uit om hier gauw verder te lezen!

Lash lifting, de nieuwste trend in mooie wimpers

Steeds meer mensen raken nieuwsgierig naar lash lifting. Je leest en hoort er steeds meer over. Vooral make-up liefhebbers die gek zijn op mooie wimpers voor een schitterende oogopslag, kunnen veel baat hebben bij deze behandeling. Door wimperlifting te ondergaan lopen je wimpers niet meer het gevaar om beschadigd te worden door het dagelijks gebruik van de krultang of mascara. Wimperlifting biedt ook een goed alternatief voor dames die geen wimperextensions willen of kunnen verdragen. Ben je een professionele visagiste, dan kan wimperlifting een relevante aanvulling zijn op je diensten. Wil je meer weten over wimperextensions? Bekijk dan hier onze Cursus Wimperextensions.

Voor wie is wimperlifting geschikt?

Eigenlijk voor iedereen, die mooie wimpers wilt voor een sprekende en frisse oogopslag en voor wie wimperextensions geen optie is. Lash lifting kan toegepast worden op zowel korte, lange als overkrulde wimpers. Het effect dat bereikt wordt is een natuurlijk gelift effect. Daarnaast wordt er tijdens de behandeling een formule gebruikt, die de wimpers extra voeden en beschermen. Je wimpers hebben dus niets te lijden van de behandeling, Sterker nog, de behandeling helpt om je wimpers mooi te houden. Je wimpers zitten na een lash lift ongeveer 6 weken mooi in de krul!

Zo gaat een lash lift in zijn werk!

Neem maar plaats in de stoel en relax! Een lash lift wordt als volgt uitgevoerd:

 • Eerst worden je wimpers goed gereinigd, zodat ze van eventueel vuil en vet ontdaan zijn. Daarna worden ze geborsteld met een mascara brush.
 • De vochtige wimpers worden droog geblazen met een blaasbalgje.
 • Je onderste wimpers worden afgeplakt met tape of gel pads om te voorkomen dat hier wimpervloeistof op terechtkomt en ze mee gaan krullen.
 • Op de rand van je bovenste ooglid wordt een siliconen pad aangebracht.
 • Vervolgens wordt er een bonding gel aangebracht op het gedeelte van de pad waar de wimpers tegenaan gelift worden. Met een lifting tool worden de wimpers omhoog gestreken. Het is heel belangrijk dat de wimperhaartjes recht omhoog staan, anders krijg je straks scheve wimpers.
 • Met een microbrush wordt er speciale lash lifting lotion op de wimpers aangebracht vanaf de aanzet tot 1/3 van de wimperhaartjes. De lotion moet ongeveer 10 minuten inwerken.
 • Vervolgens wordt er een tweede wimperlotion aangebracht, die opnieuw circa 10 minuten moet inwerken.
 • Voor een zo mooi mogelijk effect kun je vervolgens de wimpers ook laten verven.
 • Vervolgens worden de wimpers met een speciale lotion losgeweekt van de pads.

Wat voel je tijdens lash lifting?

De behandeling duurt van het begin tot het einde ongeveer 45 tot 50 minuten. Het grootste deel van de tijd lig je op een behandeltafel met je ogen dicht. De behandeling is niet pijnlijk, probeer daarom gewoon lekker te ontspannen. In het begin kan dat even lastig zijn, omdat de siliconen pads en de afgeplakte onderste wimpers wat vreemd aanvoelen. Ook kun je tijdens de behandeling een beetje een kriebelig gevoel krijgen aan je wimperranden. Dit alles zal snel wennen, waardoor de behandeling uiteindelijk best comfortabel is. De volgende keer dat je de behandeling ondergaat, zal het niet meer onwennig aanvoelen.

Verzorgingsmaatregelen

Een groot voordeel van lash lifting is dat je minimale maatregelen hoeft te nemen op het gebied van nazorg. Voor een zo mooi mogelijk resultaat is het belangrijk dat de wimpers tot 24 uur na de behandeling niet in aanraking komen met water, dus niet zwemmen of naar de sauna. Gebruik de eerste 24 uur ook geen mascara, oogcrèmes en make-up removers. Het is belangrijk om na een wimperlift geen make-up remover op oliebasis te gebruiken. Verder heb je er geen omkijken naar. Na de eerste 24 uur mag je gewoon douchen, zwemmen en in de sauna; dit zal geen nadelig effect meer hebben op de wimpers.

Aangename en toegankelijke behandeling

Kortom, wimperlifting is een aangename behandeling, die voor iedereen geschikt is. Het zorgt voor een heel natuurlijk effect, maar je loopt wel rond met wimpers die gezien mogen worden. Dankzij een lash lift sta je elke dag op met een frisse en open blik. Tot slot is het ook nog eens een hele betaalbare behandeling. Probeer het eens! Of volg een Cursus Lash Lifting! Een goed idee als je je klanten nog beter van dienst wenst te zijn of op zoek bent naar een nieuwe toegankelijke behandeling om meer klanten mee aan te trekken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie