Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn de nieuwste technieken in kunstnagels?

15 september 2023 | Nagelstyling & Pedicure
Wat zijn de nieuwste technieken in kunstnagels?

Kunstnagels zijn uitgegroeid tot een alledaags schoonheidsritueel voor velen. Het is al lang niet meer alleen voor Hollywood-sterren en modellen op de catwalk. Daarnaast blijft ook de technologie achter kunstnagels zich snel ontwikkelen. We gaan hier dieper in op de nieuwste technieken in kunstnagels die aan bod kom in de opleiding nail expert van Wellness Academie. Ben je een nagelstylist die haar vaardigheden wil uitbreiden of ben je geïnteresseerd in het starten van een carrière in nagelverzorging? Lees dan hier gauw meer!

De klassiekers: acryl- en gelnagels

Laten we beginnen met de twee klassieke kunstnagel technieken, die nog steeds erg populair zijn, namelijk acrylnagels en gelnagels. Acrylnagels worden gemaakt door een poeder en een vloeistof te mengen, wat resulteert in een stevige kunstnagel. In onze opleiding nail expert komt deze werkwijze aan bod. We zien echter in de praktijk dat gelnagels nog veel populairder zijn geworden. Gel is een flexibel materiaal dat op natuurlijke wijze op je nagels uithardt onder een UV- of LED-lamp. Het is duurzaam en ziet er natuurlijk uit. Beide technieken hebben echter hun eigen unieke voordelen. Het is aan de nagelstyliste om te bepalen welke het beste bij de klant past. Neem hier ook een kijkje bij onze Opleiding Nagelstyliste!

Gelish: de perfecte mix

Na acryl en gel werd gelish ontwikkeld als een van de nieuwste technieken in kunstnagels. Ondertussen heeft deze werkwijze al zijn sporen verdiend binnen de branche. Daar zijn diverse goede redenen voor. Gelish is een revolutionaire techniek die de voordelen van gel en traditionele nagellak combineert. Het resultaat? Een langdurige kleur en glans zonder dat je je zorgen hoeft te maken over afbladderen. De Gelish-nagellak wordt, net als de kunstnagels met gel, uitgehard onder een lamp. Dit zorgt ervoor dat je wekenlang van prachtig ‘gelakte’ nagels kunt genieten. Deze nagels voelen onder meer wat lichter en dunner aan op de nagels, dan gelnagels. Wil je deze techniek leren? Dan is onze Cursus Gelish een aanrader!

De nieuwste technieken in kunstnagels: polygel, BIAB en rubberbase

Nog een van de nieuwste technieken in kunstnagels is polygel. Het wordt ook wel 'acrylgel' genoemd. Het gaat hier om een kleiachtige gel die in een tube zit. Je knijpt een beetje uit de tube, snijdt het af en vormt het met een penseel op de nagel. Polygel moet vervolgens uitgehard worden onder een lamp.

Een andere trend die de nagelindustrie onlangs veroverde, is BIAB (Builder in a Bottle). BIAB is een soak-off gel, die speciaal is ontworpen om een natuurlijke uitstraling te creëren. Het verstevigt de natuurlijke nagel zonder de dikke, kunstmatige uitstraling die soms geassocieerd wordt met andere technieken.

Ook rubberbase is een van de nieuwste technieken in kunstnagels. Als stevigheid en duurzaamheid belangrijk voor je zijn, overweeg dan de rubberbase-techniek. Rubberbase wordt gebruikt om de natuurlijke nagel te versterken en de levensduur van de kunstnagels te verlengen. Het biedt een flexibele, maar sterke basis voor je kunstnagels. Al deze technieken komen aanbod in onze opleiding nail expert.

Nail art: creativiteit op zijn best

Nail art is de kers op de taart voor elke nagelbehandeling. Met deze techniek kun je je nagels personaliseren en je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt werken met glinsterende steentjes, bloemetjes, strikjes en andere figuurtjes die je op professionele wijze in je nail design verwerkt. Er zijn eindeloze mogelijkheden om nagels te transformeren tot kleine kunstwerken. In onze opleiding nail expert word je uitgedaagd om je eigen creativiteit te verkennen. Daarnaast moet je ook in staat zijn om creatief in te springen op de wensen van je klanten. Met de uitgebreide technieken die je in deze opleiding leert en de professionele tips en adviezen, zal dat straks voor jou geen enkel probleem zijn.

Nog meer technieken en trends

Naast de bovengenoemde nieuwste technieken in kunstnagels zijn er nog enkele opkomende trends, die het vermelden waard zijn. Zo zijn ook de dip poeder nails vandaag de dag heel populair. Dit is een methode om lange en stevige kunstnagels te creëren, maar dan zonder chemische luchtjes of het gebruik van een lamp om de nagels uit te harden. Dip poeder is een goed alternatief voor kunstnagels. Ze gaan zo’n drie weken mee. Een andere nieuwe techniek die je leert is, om te werken met dual forms met acryl of polygel. Je vult hierbij herbruikbare mallen met acryl en/of gel en drukt ze zachtjes op de nagel. Een andere techniek die aan de orde komt in onze opleiding nail expert is de Amerikaanse techniek rubber base verlenging.

Professionele nagelstyling is meer dan techniek alleen

Naast het leren van de nieuwste technieken in kunstnagels is het van cruciaal belang om de juiste hygiënepraktijken te volgen. De Opleiding Nail Expert legt daarom een sterke focus op het belang van hygiëne en veiligheid in de nagelstudio. Kennis van vakgerelateerde anatomie, het werken met schone apparatuur en goede desinfectieprocedures zijn essentieel om infecties te voorkomen en de veiligheid van je klanten te garanderen. Schrijf je hier in voor onze Opleiding Nail Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie