Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn die ribbeltjes op je nagels?

Wat zijn die ribbeltjes op je nagels?

Je nagels kunnen je veel vertellen over je gezondheid. Mooie glanzende nagels, die goed groeien, zijn bijvoorbeeld een teken van een goede gezondheid. Maar wat als je merkt dat je ribbeltjes op je nagels hebt? Wat is er dan aan de hand? In dit artikel vertellen de nagelstyling experts van Wellness Academie je er meer over. Lijkt het je ook geweldig om elke dag met nagelverzorging en nagelstyling met gel bezig te zijn? Mis dan zeker niet onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels! Lees hier gauw meer!

Ribbeltjes op je nagels; wat is er aan de hand?

We kunnen je meteen geruststellen, want als je verticale lijntjes op je nagels hebt, is er meestal niets mis met je gezondheid. Het gaat dan om verticale lijntjes die van je nagelriem tot aan de top van je nagel lopen. Je nagelplaat kan ook een beetje ribbelig aanvoelen. Meestal valt het nauwelijks op. Normaal gesproken komt dit voor als je wat ouder begint te worden. Doorgaans is het een teken dat je nagels minder goed gehydrateerd zijn. Ze zijn wat brozer geworden, waardoor er eerder van dit soort ribbeltjes op je nagels ontstaan.

Wanneer moet je wel alert zijn?

Er zijn wel situaties waarin je alert moet zijn, bijvoorbeeld als de ribbeltjes ook gepaard gaan met verkleuringen. Dit kan uiteraard een blauwe plek onder je nagels zijn, omdat je je misschien gestoten hebt. Kun je je daar niets van herinneren, dan is het verstandig om een arts ernaar te laten kijken. In onze opleiding nagelstyling leer je ook om nagel- en huidaandoeningen te herkennen. Je mag als nagelstylist geen diagnose stellen, maar je kunt met deze kennis wel op tijd je klanten doorverwijzen. Gaat het enkel om onschuldige ribbeltjes, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Tips voor cosmetische manicure

Met regelmaat je nagels en huid tot in de puntjes verzorgen kan wonderen doen. We geven je hieronder enkele tips:

Tip 1: buffervijl
Om de nagelplaat weer glad te maken, kun je een buffervijl gebruiken. Hierdoor vallen de ribbeltjes meteen minder goed op.

Tip 2: polijsten
Je kunt je nagels mooi laten glanzen met een polijstvijl.

Tip 3: cuticle oil
Hoe vaak breng je verzorgende nagel- en nagelriemolie aan? Dat schiet er bij veel mensen vaak bij in. Je kunt hiervoor speciale cuticle olie gebruiken. Vooral olie met vitamine E is hiervoor heel goed.

Het is wel belangrijk dat je het verzorgen en vijlen van je nagels op de juiste manier doet, zodat je je nagels niet beschadigt. Het is daarom een aanrader om regelmatig een professionele manicure te bezoeken. Of wil je hier zelf alles van weten? Dat kan ook! Daarvoor volg je bij Wellness Academie de Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

Ribbeltjes op je nagels camoufleren

Stoor je je aan de ribbeltjes op je nagels? Dan kan je dit met bovenstaande tips al enigszins verbeteren. Je kunt de ribbeltjes ook camoufleren door een basecoat op je nagels aan te brengen. Hiermee kun je de ribbeltjes als het ware opvullen en er vervolgens een mooie kleur nagellak over aanbrengen. Je kunt eveneens gelnagels laten aanbrengen, dan is er ook niets meer te zien van de ribbeltjes. Neem hier een kijkje bij onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie