10% korting op alle inschrijvingen t/m 25/10!

Wel of geen laagjes in je haar laten knippen?

3 april 2017 | Haartooi Alle blogposts

Sta je op het punt om naar de kapper te gaan? Maar twijfel je nog over welk nieuw kapsel je wilt, bijvoorbeeld over of je je haar wel of niet in laagjes wilt knippen? Dan ben je hier op het juiste adres voor enkele tips en adviezen. Je haar ‘in laagjes knippen’ kan bovendien op veel verschillende manieren. Daarnaast hebben laagjes bij elke haarsoort een ander effect. Lees er hier meer over!

Wel of geen laagjes als je dunne steile haren hebt?

Heb je dun en steil haar en zou je je kapsel graag wat voller laten lijken? Dan kun je in de meeste gevallen beter geen laagjes laten knippen. De laagjes maken dun haar alleen maar erg springerig en dat is vast niet het effect dat je wilt. Een betere oplossing is een ‘blunt cut’. Dit betekent dat je je haar kaarsrecht laat afknippen. Dit geeft je haar meer volume en zorgt voor een verzorgde, frisse en krachtige uitstraling. Om je kapsel nog meer volume te geven kun je de blunt cut combineren met een pony.

Wel of geen laagjes als je dik haar hebt?

Ik zou graag laagjes willen laten knippen, maar ik heb dik haar. Krijg ik daardoor niet te veel volume? Bij dik haar dat erg zwaar aanvoelt kunnen laagjes toch mooi staan. Je kapper kan je haar wat uitdunnen en zo de textuur van je haar verbeteren. Vervolgens kan de kapper subtiele lagen aanbrengen om je kapsel die extra touch en dat mooie volume te geven. Te grove laagjes zijn in jouw geval geen goed idee.

Wel of geen laagjes als je gekruld haar hebt?

Mensen met krullend haar zijn soms terughoudend om laagjes te laten knippen. Krullend haar heeft de neiging om nog meer te gaan krullen als het korter is, omdat het minder zwaar is. Door het haar in laagjes te knippen kan het een afgeronde aanblik krijgen. Heb je lang krullend haar en wil je toch laagjes uitproberen, kies dan voor wat langere lagen, dan heb je geen last van bovenstaand probleem. Of laagjes wel of niet passen bij jouw krullend haar hangt ook af van de textuur en de dichtheid van je haar. Laat je adviseren door een professionele kapper.

Laagjes en gezichtsvorm

Of je je haar beter wel of niet in laagjes kunt laten knippen, hangt van meer factoren af dan alleen maar van je haarsoort. Ook je gezichtsvorm speelt hierin een belangrijke rol. Een kapsel met laagjes zorgt voor meer breedte. Heb je een rond gezicht, pas dan op met laagjes, omdat je hiermee deze gezichtsvorm extra kunt benadrukken. Zorg in ieder geval voor wat langere plukjes om de ronde vorm wat af te zwakken. Bij een langwerpig gezicht zijn laagjes vaak juist een goed idee, om het gezicht daardoor wat breder lijkt. Ook bij een vierkant gezicht kunnen laagjes de harde lijnen van de gezichtsvorm wat verzachten. Wil je alles weten over hairstyling en mensen adviseren en helpen met het aanmeten van een kapsel dat perfect bij hen past? Dan is onze Opleiding Hairstyliste een aanrader!

Lange lagen en korte lagen?

Spreekt je kapper over lange lagen en korte lagen? We leggen hier uit wat ermee bedoeld wordt. Lange lagen betekent dat de afstand tussen de kortste laag en de langste laag groot is. Dit staat vooral mooi bij lang haar met slag erin, denk aan de ‘boho stijl’. Korte lagen betekent dat er weinig verschil zit in de lengte van de verschillende laagjes. Dit zorgt voor een subtiele uitstraling. Deze manier van knippen is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die een kort kapsel willen laten uitgroeien, omdat ze graag lange haren willen.

Wil je alles weten over haarstijlen, kapsels en haarverzorging? Dan is onze Kappersopleiding in Amsterdam, Antwerpen of Hasselt misschien iets voor jou?

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Kapper / Kapster

  In deze basis kappersopleiding leer je alles rond heren- en damessnitten, föhntechnieken en salonbeheer. De perfecte opleiding om aan de slag te gaan! Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven-Stratum
  • Den Haag
 • Hairstyliste

  In de opleiding leer je alle technieken voor de mooiste kapsels, zoals bruidskapsels, communiekapsels, catwalk kapsels, ... Meer info

  • Hasselt