• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het gebruik van haarolie

14 mei 2016
Tips voor het gebruik van haarolie

Gebruik je weleens haarolie? Haarolie kan je helpen om je haar in goede conditie te houden, waardoor het sterk en zacht aanvoelt en er gezond en glanzend uitziet. Het is vooral bedoeld voor mensen die last hebben van droog haar, beschadigd haar, dunner wordend haar en haaruitval. In dit artikel lees je er meer over en we geven enkele tips voor goede haarolie.

Wanneer heb ik haarolie nodig?

In de hoofdhuid bevinden zich talgklieren die een vetlaagje produceren dat we sebum noemen. Dit laagje is belangrijk om de hoofdhuid en het haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wanneer er te weinig sebum wordt geproduceerd kan het nodig zijn om haarolie te gebruiken omdat er problemen ontstaan als droog en beschadigd haar, roos, dunner wordend haar en haaruitval. Ook mensen met pluizig haar of pluizige krullen kunnen baat hebben bij het gebruik van haarolie bij het stylen van hun kapsel. Je docente van de Opleiding Hairstyliste kan je hier alles over vertellen.

Tips voor goede haarolie

Kokosnootolie

Kokosnootolie wordt door veel kappers en hairstylisten een wonderolie onder de haarolie genoemd. Je kunt het inmasseren op de hoofdhuid om roos tegen te gaan en om de haren een gezonde glans te geven. Ook werkt kokosolie goed tegen haaruitval. Verder zorgt het ervoor dat je het haar minder snel beschadigt tijdens het kammen. Dat kokosolie zo goed is, komt vooral omdat het een drievoudig vet is dat grotendeels bestaat uit laurinezuur; een vetzuur dat van nature voorkomt in ons natuurlijke huidvet.

Amandelolie

Amandolie is rijk aan vitamines A, B, D & E en aan omega 9 vetzuur. Het dringt diep in het haar en kan het haar van binnenuit voeden en herstellen. Ideaal bij dunner wordend haar of beschadigd haar. Het helpt het haar om weer dikker te worden en legt tevens een beschermend laagje om het haar. Het haar wordt hierdoor soepel, zacht en mooi glanzend. Ook heeft het een positieve werking op de hoofdhuid. Vooral bij een droge of geïrriteerde huid is amandelolie een aanrader.

Olijfolie

Bij futloos en beschadigd haar biedt olijfolie uitkomst. Olijfolie is rijk aan antioxidanten die het haar beschermen en voeden. De onverzadigde vetzuren in olijfolie leggen een laagje om het haar dat bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf en tegen het breken van het haar. Olijfolie geeft het haar een mooie glans, verhelpt roos, gaat pluizig haar tegen en verzorgt de hoofdhuid. Vitamine E in olijfolie stimuleert bovendien de haargroei.

Arganolie

Heb je je haar te vaak behandeld met een hete stijltang of met de föhn, je haar te vaak geverfd of de verkeerde shampoos gebruikt, waardoor je haar is beschadigd? Dan kun je arganolie gebruiken om het haar te helpen herstellen, vanwege de voedende en hydraterende werking. Dof en stug haar krijgt weer zijn glans en elasticiteit terug. Tijdens de Opleiding Kapper in Hasselt leren we je graag meer over hoe je de gezondheid van het haar kunt herstellen.

Hoe gebruik je haarolie?

Er zijn verschillende manieren om haarolie te gebruiken. Welke manier je kiest, hangt af van het doel. Heb je last van een droge en geïrriteerde hoofdhuid, dan masseer je de olie in op je hoofdhuid. Wil je je haarpunten een behandeling geven, dan wrijf je de puntjes in. Warm de olie altijd eerst goed op in je handen voor een nog betere werking.

Heb je dun haar en ben je bang dat je haar te vet wordt door de olie, dan kun je de olie ook met een spray lichtjes aanbrengen, zodat de olie over je haren vernevelt.

Heeft je haar een flinke oppepper nodig, dan kun je ook kiezen voor een overnight treatment. Dit wordt veel gedaan met amandelolie. Breng de olie aan en bind een handdoek om je hoofd. Laat de olie een nachtje inwerken en was je haar de volgende ochtend met shampoo.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie