Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke kleur nagellak past bij mij?

15 januari 2014
Welke kleur nagellak past bij mij?

Dit is een vraag die je als nagelstyliste vaak zult horen. Het is daarom belangrijk om hier eens bij stil te staan. Met de juiste theoretische kennis in combinatie met een steeds verder geoefend oog zul je steeds meer inzicht krijgen in het bepalen van de juiste kleur nagellak. De juiste kleur nagellak hangt, net zoals het bepalen van de juiste kleur kleding of de juiste kleur make-up, van verschillende factoren af. Een van die factoren is de huidskleur.

Nagellak en huidskleur

Als nagelstyliste is het jouw taak om je te verdiepen in welke kleuren goed staan bij welke personen. Het eerste punt waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de juiste kleur nagellak voor je klant is haar huidskleur. Je moet in staat zijn om goed de ondertoon van de huid van je klant te kunnen bepalen. Bestudeer goed de huid van de handen, want de gezichtshuid kan soms iets van tint verschillen ten opzichte van de huid van de handen.

Koude of warme ondertoon

Wanneer je klant een blanke huidskleur heeft, is het belangrijk dat je eerst gaat bepalen of de huid een warme of koude ondertoon heeft. We geven je een handig trucje mee om dit te kunnen analyseren. Als de aders in de hand blauw door de huid heen schijnen heeft de huid een koude ondertoon. Schijnen de aders groen door de huid heen, dan heeft de huid een warme ondertoon. Uiteraard bestaan hierin vele gradaties, die je naarmate je meer ervaring krijgt steeds beter leert herkennen. Het kan ook zijn dat iemand geen warme en geen koude ondertoon heeft, dan spreken we van een neutrale ondertoon. Deze klant heeft geluk, want meestal passen bijna alle kleuren nagellak mooi bij deze persoon. Je kunt vervolgens naar andere bepalende factoren gaan kijken als de kleur haar, ogen en kleding, om de nagellak daar op af te stemmen. Meer weten? Volg de Cursus Nagelstyling (basis)!

Nagellak kleuren voor huid met een koude ondertoon

Voor iemand met een huid met een koude ondertoon kun je het beste een koude kleur nagellak kiezen. Denk hierbij aan kleuren als zilverkleurige nagellak, blauwe nagellak en fel roze nagellak. Warme kleuren als bruin en rood staan minder goed. Echter veel mensen houden van rode nagellak. Wil je klant toch een kleur in die richting, stel dan een paars-rode nagellak voor.

Nagellak kleuren voor huid met een warme ondertoon

Huid met een warme ondertoon wordt vaak omschreven als een olijfkleurige huid. Warme tinten nagellak staan hier prachtig bij. Voorbeelden van geschikte warme tinten zijn bruin, rood, oranje, goudkleurig, beige en oudroze.

Nagellak kleuren voor een getinte tot donkere huid

Tot slot een aantal aanbevelingen voor geschikte kleuren nagellak voor de getinte en donkere huid. Voor de getinte huid kies je het beste voor kleuren als bruin, paars en lichtrood. Voor een donkere kleur huid is dieprood erg mooi, maar ook de roodbruine, oranje- en paarstinten zijn hier op zijn plaats. Zowel bij de licht getinte als de donkere huid staat een pruimkleur altijd prachtig.

Ben je helemaal weg van nagelstyling? Dan zou je hier ook je beroep van kunnen maken? Schrijf je hier in voor onze Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie