Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke meerwaarde biedt jouw salon?

14 september 2015
Welke meerwaarde biedt jouw salon?

Wil je een eigen schoonheidssalon starten? Dan heb je veel te regelen en om over na te denken. Het belangrijkste punt is misschien wel; welke meerwaarde heb jij te bieden als schoonheidsspecialiste? Er zijn vast al heel wat schoonheidssalons in jouw omgeving. Waarom zouden mensen naar jouw schoonheidssalon toe moeten komen en niet naar die van je concurrenten? Over het algemeen worden in de meeste salons vergelijkbare behandelingen aangeboden en vergelijkbare producten verkocht.

Welke schoonheidsbehandelingen en -producten?

De meeste schoonheidsspecialistes die een eigen schoonheidssalon starten, buigen zich eerst over welke schoonheidsbehandelingen ze gaan aanbieden. Want dat is waar je klanten voor komen. Bekijk hier ons complete aanbod aan Schoonheidszorg Opleidingen. Belangrijk daarbij is echter dat jij deze behandelingen uitvoert. Je speelt dus als persoon en vakspecialist een belangrijke rol in het succes van je salon. Om extra inkomen te verwerven is het daarnaast een goed idee om schoonheidsproducten in je salon te verkopen, bijvoorbeeld exclusieve producten die je tijdens jouw behandelingen gebruikt. Dit is voor veel salonhouders een welkome aanvulling op hun inkomsten.

Welke meerwaarde bied je in je schoonheidssalon?

Met alleen het aanbieden van schoonheidsbehandelingen en -producten in je schoonheidssalon kom je er niet. Waarom zouden mensen naar jou toe komen? Bij andere schoonheidssalons kunnen ze vergelijkbare diensten en producten krijgen. Het is daarom belangrijk dat je ook in weet te spelen op de emotionele behoeften van je klanten. Ga daarom op zoek naar een toegevoegde waarde die je je klanten kunt aanbieden. Waarom vinden mensen het fijn om naar jou toe te komen? Welke meerwaarde heeft jouw schoonheidssalon ze te bieden? Vaak gaat het om iets wat je gemakkelijk afgaat en waar je zelf veel plezier in hebt; een specifieke karaktertrek, een vaardigheid waar je in uitblinkt of een unieke benaderingswijze. Maak van deze kracht de missie van je schoonheidssalon.

De onderscheidende factor ben jij!

De formule voor een succesvolle schoonheidssalon is het geven van kwalitatieve schoonheidsbehandelingen die het gewenste resultaat leveren in combinatie met het unieke gevoel dat jij als persoon aan je klanten meegeeft. Binnen een succesvol bedrijf kan het één niet zonder het ander. Door hier bewust aandacht aan te besteden creëer je een sterke binding met je klanten, zodat je klanten terug blijven komen. Kwalitatieve schoonheidsbehandelingen kan iedereen, die een goede Opleiding Schoonheidsspecialiste heeft gevolgd, geven. Dit betekent dat jijzelf de onderscheidende factor bent. Een bepaalde schoonheidsbehandeling kan de concurrentie gewoon bij je afkijken en overnemen, maar jouw persoonlijkheid niet!

Hoe maak je je schoonheidssalon succesvol?

Hoe breng je dit in de praktijk? Gebruik jouw persoonlijkheid als onderscheidende factor door in de marketing van jouw schoonheidssalon (bijvoorbeeld op je website en in gesprekken met (potentiële) klanten) niet alleen je diensten te omschrijven, maar ook jouw visie duidelijk kenbaar te maken. Focus daarbij vooral op je relatie met de klant; welke extra service bied je aan of welke unieke aanpak heb je. Door overal jouw persoonlijkheid in door te laten klinken, hebben mensen sneller het gevoel dat ze je kennen. Mensen voelen zich nu eenmaal prettiger bij mensen die ze kennen. De kans dat ze voor hun volgende schoonheidsbehandeling naar jou toe komen is daardoor groter. Leer alles over het runnen van je salon, in onze Cursus Maak je salon succesvol!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie