Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke naam geef ik mijn massagepraktijk?

20 augustus 2015
Welke naam geef ik mijn massagepraktijk?

Een naam verzinnen voor je massagepraktijk is vaak erg lastig. Een goede naam voor je bedrijf is iets om goed bij stil te staan; je wilt origineel zijn, het moet een naam zijn die gemakkelijk te onthouden is, de naam moet passen bij de stijl van je massagepraktijk en vandaag de dag is het ook belangrijk dat je naam goed vindbaar is in de internetzoekmachines! We helpen je hier een eindje op weg!

Kies voor de gemakkelijke weg: je eigen naam

Je kent vast wel een aantal bedrijven in je omgeving waarvan de eigenaar zijn eigen naam gebruikt. Namen als 'Bakker Jansen' en 'Slager de Wit' zijn niet vreemd. Het voordeel is dat het vaak familiebedrijven zijn die in de omgeving een naam hebben opgebouwd die vertrouwen wekt. Een massagepraktijk met een naam als 'Massagepraktijk Karin Visser' is ook prima. Je laat zien wat je doet en wie je bent. Wil je goed online vindbaar zijn, houd dan rekening met ‘local online marketing’ door ook de plaatsnaam op je website en in je eventuele blogberichten te verwerken, bijvoorbeeld ‘Massagepraktijk Hasselt’. Van alle zoekopdrachten op internet is de helft lokaal georiënteerd!

Bestaand of vreemd woord als naam voor massagepraktijk

Wil je toch een creatievere naam voor je praktijk? Dan zijn er uiteraard ook allerlei andere mogelijkheden. Je kunt een bestaand woord kiezen dat toont wat het doel is van jouw massages, bijvoorbeeld ‘Zen Moments’. Ook kun je in de naam van je praktijk verwerken welke problemen je voor mensen kunt oplossen; ‘Massages voor een maatje minder'. In de meeste gevallen is het een goed idee om de naam zo breed mogelijk te houden, want wie weet breid je je diensten in de toekomst wel uit met andere massagevormen (bekijk hier alle Massagecursussen van de Wellness Academie). Een korte bedrijfsnaam die je in online marketing campagnes kunt combineren met de namen van de verschillende massages die je aanbiedt is ook een aanrader: 'Namaste Bamboessage', 'Namaste Ayurvedische massage', 'Namaste Hot stone massage'...

Inspiratie voor de naam van je massagepraktijk

Blijf je het lastig vinden om een goede naam te vinden, dan kunnen de volgende tips je helpen:

 • Laat je inspireren door de concurrentie
  Welke namen hebben je concurrenten gekozen? Laat je eens inspireren door hun keuzes. Misschien kom je zo wel op een nieuw idee voor jouw praktijk? Pas op dat jouw naam niet te veel lijkt op die van je concurrenten.
 • Brainstorm erop los!
  Ga er eens echt voor zitten en brainstorm erop los. Welke associaties komen er bij je op als je aan jouw massagepraktijk en missie denkt? Schrijf alles op zonder er in eerste instantie een oordeel over te vellen. Je kunt ook vrienden, collega’s of familieleden vragen om mee te doen.
 • Woordspelingen
  Namen met een woordspeling doen het ook altijd goed. Is er een leuke woordspeling te maken van jouw naam of de diensten die je aanbiedt? Naast een woordspeling kan een afkorting ook een idee zijn.
 • Haal inspiratie uit een andere taal
  Is er een woord dat jouw massagepraktijk goed omschrijft? Hoe klinkt dit woord in een andere taal?

Tip: controleer voordat je werk maakt van een naam eerst of deze nog niet bestaat. Hiervoor raden wij een opzoeking via Google, alsook het merkenregister aan.

Hoewel je naam goed moet zitten, zullen het vooral je massagevaardigheden zijn die je klanten doen terugkomen. Dit leren wij je uiteraard graag in onze Opleiding Massagetherapeut!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie