Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke nagelvorm is voor mij het meest geschikt?

24 april 2016
Welke nagelvorm is voor mij het meest geschikt?

Ben je nieuw in de wereld van nagelstyling en wil je weleens weten wat er allemaal mogelijk is? Of ben je misschien als nagelstyling fan op zoek naar wat inspiratie? Dan ben je hier op het juiste adres. We gaan hier in op de meest voorkomende nagelvormen binnen de nagelstyling wereld; vierkant, squoval, rond en ovaal. Maar welke nagelvorm pas nu het beste bij jou? Krijg hier antwoord op de vraag: Welke nagelvorm kan ik het beste kiezen?

Vierkante nagelvorm voor veel stevigheid

De vierkante nagelvorm is de stevigste soort nagelvorm. Deze vorm is niet geschikt voor hele korte en brede nagels. Ook moet je oppassen met de hoeken van de nagels want die kunnen scherp zijn. Je blijft er snel mee ergens achter haken. Je kunt wel met een vijl de hoekjes iets minder scherp maken, maar voor je het weet heb je dan al snel een ronde nagelvorm. Voor een vierkante nagelvorm is het belangrijk dat de nagel recht uit de nagelwand komt en niet naar binnen of buiten buigt. Daarna vijl je de bovenkant recht af.

Squoval nagelvorm als tussenoplossing

De squoval nagelvorm zit tussen een vierkante en een ovale nagelvorm in. Je gaat op dezelfde manier te werk als bij de vierkante nagel, maar vijlt de randen net genoeg af tot je een iets ronde vorm krijgt. Je hebt nu dus niet meer het probleem van de scherpe hoekjes. Je profiteert wel van voldoende stevigheid en tegelijkertijd van een tikkeltje elegantie dankzij de ronding. Wil je alles leren over het verzorgen van de natuurlijke nagel, het in vorm vijlen van nagels en stijlen van nagels, bekijk dan hier onze Cursus Nagelstyling (basis) of volg een Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure!

Ronde nagelvorm ideaal voor korte natuurlijke nagels

Voor mensen die van een natuurlijke uitstraling houden of die lange nagels (bijvoorbeeld vanwege hun werk) niet praktisch vinden is rond de beste nagelvorm. Deze nagelvorm volgt de natuurlijke vorm van het nagelbed. Het is ook een stevige nagelvorm en daarom ideaal voor mensen met zwakke natuurlijke nagels. Daarnaast staat deze nagelvorm ook goed bij mensen met wat dikkere vingers. Om de ronde vorm te krijgen begin je eerst met een vierkante nagel die recht uit de zijwallen komt, vervolgens rond je met een vijl de vierkante top af.

Ovale nagelvorm: elegant, maar toch stevig

De ovale nagelvorm is voor bijna iedere soort nagel geschikt. Het is ook een vorm die in het dagelijkse leven zowel praktisch als elegant is. Het is een stevige nagelvorm en daardoor ook geschikt voor zwakkere nagels. Deze vorm staat net als de ronde nagelvorm mooi bij mensen met iets dikkere vingers. De ovale nagelvorm verkrijg je volgens dezelfde werkwijze als bij de ronde nagel, alleen laat je de nagel nu iets langer.

Mogelijke nagelvormen Mogelijke nagelvormen

 

Opleiding Nagelstyling

Op zoek naar een opleiding nagelstyling waarin je leert om als professional nagels te verzorgen en gelnagels te zetten. Ontdek dan hier onze volwaardige vakopleiding nagelstyling, die wordt gegeven door een ervaren nagelstyliste. Je kunt de Opleiding Nagelstyliste volgen in Hasselt, Antwerpen en Amsterdam.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie