• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Werken in de cosmetica sector een goed idee?

24 augustus 2018
Werken in de cosmetica sector een goed idee?

Vind je het heerlijk om met make-up of haar- en huidverzorgingsproducten in de weer te zijn? Overweeg je al langere tijd een carrière in de beauty branche? Dat is een uitstekend idee! De statistieken bevestigen dit. De Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) liet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoek doen naar de detailhandelsomzet van cosmetica. Deze maand verschenen de resultaten van dit onderzoek. Deze resultaten tonen dat er verschillende goede redenen zijn om te werken in de cosmetica sector!

Een sector die ertoe doet!

Uit de cijfers blijkt dat de cosmetica branche een belangrijke sector is in Nederland. De omzet bedraagt ruim 3 miljard euro per jaar. Van deze omzet wordt circa 80% gerealiseerd in drogisterijen, parfumerieën en supermarkten. Wat het CBS ook heeft opgemerkt, is dat er een opvallende groei van verkoop van cosmetica via webwinkels is. De NCV meldde in 2017 al in een eigen verslag dat de health- en beautybranche tot de top 5 branches behoort met de grootste online bestedingen en dat deze branche sterk groeit.

Ronald van Welie, de directeur van de NCV zegt dan ook over het onderzoek van het CBS: “Dit rapport bevestigt het belang van onze sector. Cosmetica oftewel producten voor de persoonlijke verzorging zoals shampoo, anti-zonnebrandmiddelen, deodorant en tandpasta, dragen niet alleen bij aan schoonheid, hygiëne, verzorging en welzijn, maar zorgen ook voor een duidelijk aandeel in de Nederlandse economie”.

Een sociale sector met veel werkgelegenheid

De cosmetica sector blijkt ook een sector te zijn die zowel direct als indirect aan meer dan 100.000 mensen werkgelegenheid biedt. Het grootste percentage hiervan werkt in een drogisterij of is werkzaam als kapper. Daarbij is het een sector waarin ook veel deeltijd werk beschikbaar is. Gezien steeds meer mensen vandaag de dag op zoek zijn naar flexibele manieren van werken is dit zeer positief. Een ander belangrijk positief punt is dat het om een inclusieve sector gaat. Dit betekent dat zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Is kapper/kapster worden iets voor jou? Bekijk hier onze volwaardige Opleiding Allround Kapper!

Start je carrière bij Wellness Academie

Was je er nog niet van overtuigd of het werken binnen de wellness en beauty branche een slimme zet is? Mogelijk dat dit rapport van het CBS in opdracht van de Nederlandse Cosmetica Vereniging je over de streep trekt. Bovendien verwacht de NCV dat het belang van cosmetica voor de Nederlandse economie en het plezier en de waarde die de mensen aan cosmetica toekennen voor hun welzijn en zelfvertrouwen in de toekomst alleen maar verder zal toenemen! Kortom, er zijn veel goede redenen om je zo snel mogelijk in te schrijven voor een wellness of beauty opleiding van Wellness Academie!

Wil je meer weten?

Bekijk op onze website ons volledige aanbod aan Wellness en Beauty Opleidingen. Je kunt opleidingen volgen op onze campussen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Hasselt, Antwerpen en Gent. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Of bezoek een van onze opendagen of info-avonden.

 

Bron: NCV

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie