• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Dit wil je als roodharige niet meer horen!

22 april 2016
Dit wil je als roodharige niet meer horen!

Mensen met van nature rode haren vallen meteen op. Rood is een zeldzame haarkleur. Wist je bijvoorbeeld dat minder dan 2% van de wereldbevolking van nature rode haren heeft? De een vindt rode haren een zegen, de ander is er minder blij mee. Een feit is dat veel roodharigen gepest worden vanwege hun haarkleur. Daar bestaat zelfs een term voor, namelijk gingerisme. Heb je rode haren’? Dan wil je de volgende opmerkingen niet meer horen!

1. Is dat je natuurlijke haarkleur?

‘Ja, natuurlijk is dit mijn natuurlijke haarkleur. Je wilt toch niet zeggen dat het eruitziet alsof ik mijn haren geverfd heb, zoals jij?’ Veel mensen verven vandaag de dag hun haren om ze wat extra kleur te geven. Omdat het verven van haar zo normaal is geworden, herkennen sommige mensen mooie opvallende natuurlijke haarkleuren niet meer. Of zijn ze stiekem toch een beetje jaloers op jouw kleurrijke bos haar?!

Is dat je echte haarkleur? No way! Is dat je echte haarkleur? No way!

2. Meisjes met rode haren, die kunnen…

O, nee moet dat liedje er nog steeds elke keer bij gehaald worden. Dat is nu ondertussen wel achterhaald en een beetje flauw. Hoe vaak denk je dat meisjes met rode haren dit in hun leven moeten horen? Stop daarmee! Misschien kun je iets originelers bedenken?

Meisjes met rode haren, die kunnen... Meisjes met rode haren, die kunnen...

3. Rode haren? Dan zul je wel een pittig typje zijn?

Rood wekt de associatie met vuur en dus ook met temperament. Moeten daarom alle mensen met rode haren als pittige typetjes bestempeld worden? Wist je dat dit denkbeeld uit de middeleeuwen stamt en dat roodharige vrouwen vaak op de brandstapel belandden, omdat ze te temperamentvol en te sensueel zouden zijn? Die denkbeelden zijn we ondertussen toch wel ontgroeid?

Hoezo pittig typje? Hoezo pittig typje?

4. Komt je familie uit Ierland?

Natuurlijk, iedereen met rood haar komt oorspronkelijk uit Ierland! Not! Raad deze mensen maar eens aan om hun kennis op peil te brengen, want ze hebben blijkbaar nog nooit gehoord dat volgens wetenschappers rood haar oorspronkelijk uit Mesopotamië (het huidige Irak en Iran) komt. Mensen met rood haar komen over de hele wereld voor en ja het percentage aan roodharigen in Ierland (11%) en Scotland (13%) is hoger dan gemiddeld.

Happy St Patricks Day! Happy St Patricks Day!

5. Wist je dat roodharigen met uitsterven worden bedreigd?

Wat wil je dat ik daaraan doe? Ja, ik weet dat dat gezegd wordt over roodharigen. Ik heb ook internet en lees de laatste nieuwtjes. Of dat ook echt gaat gebeuren? Ik heb geen idee. En waarom zou ik me daar in het bijzonder druk over moeten maken?

Bla, bla, bla Bla, bla, bla

Feiten over rode haren

Mensen met rode haren hebben dikker haar dan mensen met andere haarkleuren. Rood haar is van nature dikker, dus heb je rood haar dan hoef je je meestal geen zorgen te maken dat over dat je weinig volume in je haar hebt. Wel is het zo dat roodharigen minder haren hebben dan andere haarkleuren: roodharigen hebben gemiddeld 90.000 haren, blondines hebben gemiddeld 110.000 haren en brunettes hebben gemiddeld 140.000 haren. Een ander bijzonder weetje over rode haren is dat ze niet grijs worden. Ze vervagen van rood, naar rose goud, naar wit. Mensen met rode haren worden dus beslist mooi oud! Meer weten over haar? Bekijk dan hier ons aanbod aan Haartooi Opleidingen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie